Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Koronaviník je jeden: komunismus, tentokrát v Číně. S tím spojené zatajování, pronásledování těch, kteří tam na to upozorňovali, bídné hygienické návyky.

3 0
možnosti
EH

A jak může Čína za to, že se to rozneslo po celém světě? Popřípadě najdeme toho jednoho, který snědl netopýra a veřejně ho popravíme?

Navíc buďme rádi, že to začalo v komunistické zemi, protože kdyby to začalo v takové Británii, je už to červené kolečko přes celou Evropu a USA. U nás se komouši vypořádali se spoustou nakažlivých nemocí tím, že direktivně vedli lidi k očkování, hygieně apod. Demokracie je fajn režim, ale ne v době krize.

3 2
možnosti

Dost zásadní pochybení vlády spatřuji v tom, že v době, kdy už se koronavirus "rozjížděl" v severní Itálii, vydala j e n doporučení našim občanům, aby tam nejezdili. V této chvíli byl na místě zákaz, jenže to se v té chvíli jevilo jako hodně nepopulární opatření. Vymstilo se nám to v tom, že hlavním zdrojem nákazy u nás se stali navrátilci z Itálie. Poláci to mají do Itálie přece jen o hodně dál než my, Slováci mají zase své Tatry, proto jsou na tom dnes oba státy lépe než my.

5 0
možnosti
TB

V té době tam normálně volně jezdili lidi z celé Evropy ;-)...ono po bitvě je každý generál.....když to trochu dovedu ad absurdum, tak nejlepší by bývalo bylo, kdybychom v den, kdy Číně ohlásila prvního nemocného, vyhlásili uzavření hranic, zákaz vycházení......pak bychom asi neměli aktuálně přes 500 nemocných....ale kdo by to tak chtěl? ;-)

9 1
možnosti
TB

Možná by se mohli ti plivající chytráci podívat, jak to vypadá v západní Evropě:

https://www.novinky.cz/komentare/clanek/komentar-koronovarius-v-zemi-galskeho-kohouta-matej-siroky-40317168

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/britanie-ve-strachu-londyn-muze-byt-o-vikendu-vyhlasen-uzavrenym-mestem-40317236

Kolik umírá denně lidí ve Španělsku, Itálii....

Pak snad pochopí, že i díky restriktivním opatření naší vlády (ale samozřejmě nejen díky ní, díky práci všech lékařů, hygieniků, záchranářů, atd.atd.) jsme na tom ještě relativně dobře !

Teď by lidi měli makat a něco dělat, ne hloupě žvanit. Jak řekl Prymula v Senátu - zastřelte nás až pak ;-)

6 2
možnosti
ZD

Podívat se jinam, vyhodnotit a zvážit svoje další postoje chce rozum. Plivání zvládnou i ti bez něj. Stejně jako vyrobit plakát a mávat na náměstí.

0 0
možnosti
ND

Také vám přeji hodně zdraví a váš článek "podepisuji'

3 1
možnosti
LB

Roušek bylo ve hmotných rezervách deset tisíc, to je naprosto směšné číslo, čili ano, byla velká chyba držet tak minimální zásobu. Tyto ochranné prostředky jsou samozřejmě využitelné při krizích více druhů, než je ta současná.

A co se týče té krizové dostupnosti potřebného ze zahraničí: Různí Hřibové a spol. se činili, aby zemi, ve které se naprosto zásadní podíl všeho potřebného vyrábí, naštvali a jen úsilím politiků, kteří Čínou předtím vybudovali partnerské vztahy, se podařilo domluvit pro naši zemi zoufale potřebné dodávky těch ochranných pomůcek. Najednou je nám ta Čína dobrá.

A s tím souvisí i další zásadní faktor: Je neudržitelný stav, kdy se všechno vyrábí v několika málo zemích a ostatní země, včetně odjakživa průmyslové České republiky musejí spoléhat na to, že jim potřebné věci někdo dodá. Ukazuje se, že strategicky důležité zásobování je třeba v co největší míře zajistit z vlastních prostředků.

11 1
možnosti
ZD

Souhlas - poučení jako z povodní. Určité věci se musejí stát prostě strategické stejně jako tanky. Buď musejí být velké zásoby u věcí, které vydrží nebo tuzemská výroba u rychlejiobrátkového zboží.

0 0
možnosti
RK

Viník se podle EU už našel a překvapivě je to zase Putin;-D

4 1
možnosti
JK

Stát má mít krizové plány pro případy povodní, jiných katastrof a rovněž pro případy epidemií či pandemií, v návaznosti na tyto plány mají mít plány kraje atd. Jejich realizaci má řídit ústřední krizový štáb, krajské krizové štáby... Také neokecáte, že se potřebný materiál mohl nakupovat už po 28. lednu 2020, kdyby ovšem koalice spolu s komunisty připustila jednání o nebezpečí koronaviru ve sněmovně.

12 0
možnosti
TB

k tomu byl zajímavý článek na novinkách - pouhých několik dní poté bylo zasedání zdravotního výboru ve sněmovně, mohl tam přijít kterýkoli opoziční poslanec a mohl na cokoli vznést dotaz...nepřišel nikdo.....důvod je jednoduchý: zasedání výboru nepřenáší oproti zasedání sněmovny televize ;-)

10 0
možnosti
Foto

Ještě to je v pohodě,

jde to pozpátku

kůrovec, korona, klima, kapitalismus, kalamita

K písmenu A apokalypse máme ještě daleko.

1 0
možnosti
Foto

R^ autorce a karma. Budoucí kritika ale bude oprávněná. Vždyť ta vláda v čele s Babišem chtěla jen zlikvidovat divadlo Na Jezerce. Ale nějak se jí to vymklo z ruky.

12 3
možnosti
Foto

Nějaká Jezerka je to poslední, co mne v této situaci zajímá.

2 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,83
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik