Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠB

...Ale zpět ke koronaviru. Další konspirační teorie hovoří o tom, že byl virus zavlečen do Číny americkými vojáky. Na jejím základě dokonce čínská vláda USA obviňuje (zde). Ponechme pro tuto chvíli stranou otázky, jakým způsobem se dotyční vojáci do Číny, respektive konkrétně do Wu-chanu, dostali, co tam dělali, jestli je tam někdo pozval a podobně.

V mesiaci OKTÓBER (ŘÍJEN) 2019 sa konkrétne vo Wu-Chane konali 7. Armádne športové hry, také neoficiálna vojenská olympiáda, na ktorých sa zúčastnili zástupcovia 109 armád, vrátane takmer 200 športovcov Ozbrojených síl USA. Okrem nich sa na hrách zúčastnili aj príslušníci mnohých armád z Európy, vrátane viac ako 100 zástupcov Talianskej armády, 27 zástupcov AČR či 14 zástupcov OS SR.

Je to asi 2 dni, čo talianski vedci skúmajúci ako sa SARS-Cov-2 dostal do Talianska . vyhlásili, že je vysoká pravdepodobnosť, že vírus bol v Taliansku už v NOVEMBRI (LISTOPAD) 2019 a že nakazených považovali len za zápal pľuc s komplikáciami... Tie hry vo Wu-Chane skončili myslím 27.10. - takže je možné že vírus do sveta rozniesli práve účastníci týchto hier. ALEBO - keďže aj Čína tiež tvrdí že prvých pacientov má z novembra / listopadu 2019 - bol vírus práve na týchto hrách rozšírený jedným z účastnických štátov. Je to konšpirácia, ale určite sa jej vďačne chytia mnohé alternatívne média, najmä ak sa tvrdenie talianskych vedcov podarí doložiť a prípadne sa dokáže že vírus bol v tomto čase aj v ďalších štátoch.

0 0
možnosti
JS

Jako paní Lhotská jsem ve věci laik a proto se nemohu vyjadřovat inteligentně k věcem, které jsou předmětem odborného posouzení. Ovšem, některé stránky vědeckých sporů lze hodnotit podle jiných kritérií. Například je zajímavé, že paní Lhotská, ač ve stavbě koronaviru přiznáním neznalec, nicméně se přikloňuje k jedné straně teorií o vzniku a hypotézu Dr. Pekové, přičleňuje ke konspiračním teoriím, přestože její názor rozhodně není konspirační ale opírající se o její laboratorní a teoretické zkušenosti. Pravda, je to názor menšinový, což nám ale neříká vůbec nic o tom jestli je vědecky správný. Druhá zajímavost je, že Peková a Andersen se shodují v nálezu, že struktura SARS-Cov-2 se výrazně liší od známých koronavirů, zejména co se klíčových struktur kterými se rozmnožuje a proniká do hostitelských buňek. Oba považují toto seznání jako předmětné pro jejich finální verdikt. Peková věří, ale nekřižuje se, že tak radikálně odlišná genomická struktura je lépe vysvětlena jako syntetická rekombinace. Andersen, na druhé straně, tuto neobvyklost v sekvencích (neznámou i v přechozích laboratorních manipulací koronavirů) považuje za téměř zřejmý důkaz o tom, že se jedná o živočišný přenos. Kdo má pravdu? Nevím, ale myslím, že tady jde víc o to přistupovat k teoriím s otevřenou myslí, než rychle nalézt důvody k vyřazení a onálepkování alternativních teorií.

2 0
možnosti
MG

Neviem, ci je dezinformaciou, alebo "len" famou napriklad tvrdenie, ze nejaky stat posiela obcanov od x rokov s nalezom Covid19 automaticky na eutanaziu. Co je sprava, ktoru zverejnil Expres.cz, patriaci mimochodom pod tieto noviny. Odvolaval sa pritom na znacne pozmenene svedectvo akejsi slovenskej lekarky v Madride, ktore vyslo v slovenskych mediach a slovo eutanazia sa v nom nevyskytuje, ani nijak nepriamo nevyplyva z obsahu. Cize skutocna osoba, ale hovori nieco uplne ine, nez pisu. Autorka tohto blogu tusim zmienila, ze prave toto je kriterium pre oznacenie niecoho za dezinformaciu...

0 0
možnosti
AP

Jednak.Když brusel chce, kompetenci si přišmoulí. Vnitřní bezpečnost je také ve výhradní gesci národních států a přesto brusel kecá do toho, jaké zbraně může člověk vlastnit.

A druhak. Jak Brusel uplatnil své obchodní kompetence, když v číně zadrželi náš, už mnohdy i zaplacený, zdravotnický materiál. Že nevíte? Ani nemůžete, neudělal nic. A na to kompetence má už teď.

Prostě, i zde platí, kdo chce udělá, kdo nechce. zdůvodní.

0 0
možnosti
Foto

Vyjádření předního českého virologa Dr. Konvalinky. Dr. Konvalinku osobně znám a hluboce respektuji jeho názor Dr. Peková není jistě amatér databáze Thomson Reuters mi dává 98 publikací, byla 440 x citována. Dr. Jan konvalinka 180 publikací a byl citován více než 4000 x.

Jan Konvalinka

23. března ·

Na četné dotazy od novinářů chci prohlásit, že naše iniciativa nemá nic společného s údajnou "novou metodou" detekce SARS-CoV2 Dr. Pekové a firmy Tilia. Pokud je mi známo, paní doktorka žádnou novou metodu nevyvinula, navrhla nové primery na PCR (studenti 2. ročníku přírodovědných oborů na PřF vědí, o čem mluvím - a jestli ne, ať si mne nepřejou!!). Koordinovaná akce akademických ústavů s její aktivitou nemá nic společného.

Současně cítím potřebu napsat, že neexistuje žádný vědecky obhajitelný důvod si myslet, že SARS-CoV2 byl nějak vyvinut v nějaké vojenské laboratoři (Číňany, Američany, Mossady, Rusy, jak je komu libo). Podle všeho, co víme, se vyvinul z virů netopýrů s pravděpodobným mezihostitelem luskounem (to je to legrační zvířátko, co vypadá jako obrněnec z nějaké Verneovy knížky). Na vzniku SARS 2 není nic tajuplného ani překvapivého, velmi podobným způsobem (přechodem ze zvířecího hostitele) se vyvinul HIV, Ebola, SARS i MERS. Není absolutně žádný důvod si myslet, že SARS2 vznikl nějak jinak, a jestli to chce někdo tvrdit, měl by k tomu přinést zatraceně silné argumenty.

Nemusím snad vysvětlovat, že věřím Konvalinkovi a ne nějaké paní Pekové. Paní doktorku neodsuzuji, nejsem biochemik a nejsem sto jejich spor rozhodnout. Jsem organický chemik, navíc jsem zaujatý, protože Honzu osobně znám

Tak trochu nechtěně se Soňa Peková stala jednou z hlavních expertek na nový typ koronaviru. Když se u nás nákaza začala šířit, provedla její soukromá laboratoř několik testů, z nichž vyšli dva pozitivní pacienti. Připomeňme,

2 0
možnosti
LT

L53u69d86ě74k 65T75o16n57d21r

26. 3. 2020 22:06

A kdo to je? Když jsem do Googlu zadal "virolog Dr. Konvalinka", tak jsem se nic nedověděl. Na Wikipedii taky nic.

0 0
možnosti
KT

Taky si myslím, že označení tohoto článku za dezinformaci je poněkud přehnané...

3 1
možnosti
MK

Ti Amíci jsou ďáblové. Nejenže nakazili Číňany. Aby na ně nepadlo podezření, tak nakazili i sami sebe a způsobili kolaps nemocnic v New Yorku. A pár těch nejdivočejších virů se jim rozuteklo po celém světě a nejvíce se jim líbí v Itálii.

3 0
možnosti
VN

On to nemusel být záměr. Někde se něco nemuselo povést.

2 2
možnosti
JS

Ano, jen více Evropy, jen více moci úředníků v Bruselu - jinak ti hloupoučcí občané Evropy zahubí sami sebe. Na štěstí tu máme Grétu a EU, takže jakási naděje na přežití tu je.

4 1
možnosti
JV

Mně osobně by se líbila tato konspirační teorie:

Přední světoví politici zjistili, že "zelené ekologická ekonomie světa", kterou prosazuje za jejich frenetického potlesku dívka Greta T., je blbost a vedla by k značnému zpomalení, zastavení, nejpravděpodobněji však k zpětnému posunu vývoje a blahobytu současné společnosti. A to by jim lidi mohli škaredě spočítat.

Tak někde, možná na nehygienicky provozovaném tržišti, možná v nějaké vědecké laboratoři, polapili ten virus do zkumavky a pustili ho mezi lidi. Je to smrtelně působící svinstvo, vznikla panika, karanténa a s tím spojené ekonomické ztráty nebývalých rozměrů.

A tak, aniž by popřeli svoji předchozí adoraci Grety T., se smutnými ksichty předstoupí před své občany a s politováním jim sdělí, že by sice tak strašně rádi zachraňovali i nadále planetu od klimatických změn, všem přírodním zákonům navzdory, ale móooc litují, teď na to opravdu nejsou peníze, a že jich bude potřeba!

1 0
možnosti
VN

Tak to určitě ne. Ona Greta se tváří, že něco prosazuje. Ale položila jste si někdy otázku , kdo ji financuje? Kdo z velice vlivných za ní stojí ? Greta je v podstatě placený poskok někoho jiného. Už jen to, jak ji příjmají přední politici , vystupuje v OSN apod. Tam by se sama o sobě nikdy v životě nedostala.

1 0
možnosti
LH

Stát, který nemá funkční tajné služby, se dobrovolně ocitá ve stavu bezmoci a přestává plnit základní podmínky své existence. Tajné služby musí chránit nejen před vnějším ohrožením, ale především v přímé vazbě na funkci státu na světové politické scéně musí také vykonávat činnosti, potenciálně ochromující konkurenční mocnosti. Významnou součástí politiky jsou zákulisní a spiklenecké aktivity, na něž nelze uplatňovat morální hodnocení, právem uplatňovaná v občanském životě. Kdo si neuvědomuje tyto skutečnosti, žije v iluzích. Protože tajné nemůže být veřejným a okruh informovaných je nutně omezený, stejně omezenými jsou informační zdroje využívané sdělovacími prostředky, přičemž mohou být službami účelově zásobovány i dezinformacemi. Nahodilý únik informací ohrožujících aktivity, musí být potlačen obecně uznanou autoritou, nejlépe vědeckou a mohutně šířenou ovládanými médií. S vědomím popsaných skutečností se nelze divit explozi konspirací, jejichž autorům nejsou kladeny ideologické či existenční překážky. Blízko pravdy je rčení, že rozdíl mezi konspirací a odhalením faktů je často jen několik let. Paní doktorka Peková sdělila svůj odborný pohled na možný laboratorní vznik COVID -19, proto bylo nutno potlačit autoritativně jakékoli diskuse na dané téma. Každá mocnost má laboratoře vyvíjející biologické zbraně a jejich provoz jistě není levný, takže proč je živí, když se dobrovolně zbavíme možnosti úspěchu ve zbrani, která nás zvýhodní před protivníky? Riziko nepředvídatelnosti nelze u biologického materiálu vyloučit, vše je možné, nic není jisté...

3 0
možnosti
VN

Přesně. Před dvěma týdny zde vyšel rozhovor s předním vědcem v této oblasti jakýmsi panem Bradáčem. Na dotaz novináře, zda tento virus mohl být uměle vypuštěn odpověděl , že vyloučit nelze nic.

1 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,36
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik