Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Děkuji. Článek je hezký ale nesouhlasím s větou, že se neslyšící neumí domluvit s nevidomým. Umi ! Děláme společné projekty, kdy nevidomý neslyšícímu přepisuje mluvený text a neslyšící zase pomáhá nevidomého doprovázet. Ostatně hodně zkušeností se dá získat u lidí kteří jsou s hluchoslepotou a komunikace je tam velmi potřebná i když náročná.

1 0
možnosti
KL

Souhlasím s Vámi. To byla z mé strany spíše metafora, kterou jsem chtěla vyjádřit, že pro komunikaci je třeba být na "stejné vlně".

0 0
možnosti
Foto

Taky si myslím, že ochrana rizikových skupin (zejm. seniorů) je klíčovou a poměrně nedrastickou (vzhledem k ekonomice) metodou. Doufám, že se situace pro nerizikové skupiny bude postupně pomalu uvolňovat s tím, že jistá opatření v neekonomické sféře budou stále v platnosti (hygiena, opatrnost v osobním kontaktu, omezení koncentrace lidí atd)

2 0
možnosti
JS

No vida i s panem Tomským mohu někdy souhlasit...

0 0
možnosti
Foto

Zkuste zapátrat, kolik drobných provozoven a obchůdků bylo z nařízení vlády zavřeno zbytečně. Smysl to má jen v případech, kdy obsluha přichází do osobního kontaktu se zákazníkem (masáže), a kdy nelze učinit jiné opatření, které zabrání přenosu nákazy.

Proč byl tady u nás např. zavřen obchod s jízdními koly, mi nedošlo.

A nyní je velký údiv, že se požaduje kompenzace režie.

Nakonec tu budeme stát před Sofiinou volbou: zajít na virus či hladem?

1 1
možnosti
LC

Tak tentokrát s vámi souhlasím.

0 0
možnosti
JT

J91i56r65i 17T46i83c16h29y

2. 4. 2020 17:05

Rekl bych, ze hlavu mate na spravnem miste.

2 0
možnosti
Foto

Celá Evropa chrání tu neohroženější skupinu a to jsou osoby starší 65 let. U nás se vláda na ně zvysoka vykašlala. Nemají roušky, desinfekci, ochranné prostředky a to ani personál, který se o důchodce stará. V Německu ekonomika jede dál, staré osoby jsou maximálně chráněny, obyvatelé jsou klidní, nejsou vystresování jako u nás. Zdravotní, ekonomické a sociální následky chaotických represivních opatření této vlády ve výsledku napáchají větší škody než koronavirus.

2 8
možnosti
TB

Vy jste už totálně mimo realitu.....např. v Německu Volkswagen zastavil výrobu, ekonomika je pozastavena v celé Evropě ....teda krom Běloruska - to je asi Váš vzor :-/

3 1
možnosti
Foto

J85i27r43i 47C17i34z

2. 4. 2020 11:25

Ceskou ekonomiku drzi zahranicni firmy. Pokud tyto firmy zastavi produkci z duvodu karanteny, nikdo s tim nic nenadela (ani vlada) a ma to dopad na dalsi subdodavatele nebo sluzby. K tem dvema je zbytecne cokoliv rikat. Snad jen tolik, ze by mohli jit prikladem v "racionalite" a drzim jim palce, at to ihned provedou.

1 0
možnosti
Foto

Kdo drží hospodské, holiče, majitelé drobných obchodů, jako je železářství, domácí potřeby, majitelé cukráren, majitelé klubů a dalších živností.

0 0
možnosti
Foto

Jan Werich: "Bernard Shaw byl živ 100 let, řekněme. Byl to krátký nebo dlouhý život? Krátkej život, protože Bernard Shaw tady mohl moh bejt ještě dvěstěpadesár let, protože pořád měl co říct ... Takhle je to .... Zatím co v této chvíli po celém glóbusu je roztroušeno jánevím kolik třecetiletých, který tady už čtyřistapadesát let nemuseli bejt."

Tedy asi takto.

4 0
možnosti
SN

:-).....souhlas! Pár takových, kteří by to řešili shozením ze skály v 65 , jak ve starém Římě už se tu prezentovalo články, nebo v diskusi! R^R^R^V

2 0
možnosti
Foto

A že Vy jste jste neskočil dobrovolně jako zářný příklad? ;-D

1 3
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,01
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik