Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Nenechme si vnutit neco zcela proti prirode! O co homosexualum jde o slovo "manzelstvi"? To bylo, je a melo by zustat vyhrazeno parum zajistujicim prirozenou reprodukci lidstva, tedy svazku muze a zeny! Registrovane partnerstvi se da jakkoliv upravit ku prospechu homosexualu a nejen jich. Nevidim v tom problem. S manzelstvim homosexualu mam ale problem zasadni. Nesouhlasim ani s adopcemi do takovychto svazku. Holt se tak narodili, maji proste smulu, tak se s tim proste budou muset vyrovnat. To je zivot.

22 3
možnosti
JZ

"Holt se tak narodili, maji proste smulu, tak se s tim budou muset vyrovnat"

Pravda svata! Univerzalni reseni vsech problemu. Proc jen porad se v lidstvu musi objevovat nejaci potiziste, co chteji nejaka prava...

6 1
možnosti
TK

Nedám vám plus jen proto, že i negativní reklama je reklama. A já jsem proti sňatkům homosexuálů, respektive proti tomu, aby dva muži spolu mohli adoptovat a vychovávat dítě. Důvody jsou dva.

1. Sexuální orientace není dána geneticky, je dána vnitřními i vnějšímy ivlivy v průběhu celého vývoje od prenatálního až po první sexuální zkušenosti, někdo se dokonce "najde" ještě později. Nynější prakticky propagace homosexuality proto bude mít za následek nárůst procenta homosexuálně orientovaných jedinců (bavíme se především o mužích, u nich je problém sexuality vyhraněnější, to žena těžko pochopí, protože to nemůže procítit). No a výchova v rodině homosexuálních vzorů, to už je velmi silný vliv.

2. Muži jsou od přírody ti, kteří svoje sexuální potřeby hůře zvládají a "berou" si i násilím. Pokud dochází k zneužívání nezletilých, je to zpravidla někdo z rodiny, typicky například otčím zneužívá nevlastní dceru, či nějaký "strýček". Žena, její matka, je tou brzdou, která hlídá, aby k tomu nedocházelo, protože s chlapem přítomnost mladé osoby odpivídající jeho sexuální orientaci prostě mlátí, přestože před partnerkou přefstírá nezájem a čistě otcovské pudy. Jenže v případě dvou homosexuálů a adoptovaného chlapce taková brzda zcela chybí. To jsou prostě dva "strýčkové". Nikdo nezabrání zneužívání takového dítěte.

Teď se samozřejmě ohradí spousta těch, kteří tuto nepříjemnou realitu nechtějí přijmout, protože není v souladu s tím, čím nás krmí oficiální média a s jejich pocitem vlastní pevné sexuální vyhraněnosti, nebo proto, že jsou zaintetesovanou skupinou a nechtějí, aby se o těchto tématech otevřeně hovořilo.

8 4
možnosti

Sexuální orientace je dána geneticky a s velkou pravděpodobností i vlivy před narozením. Po narození už nejde změnit, co víme. Neexistuje, že se někdo najde. Ono nemáte ostrou hranici mezi homosexuálem a heterosexuálem. Nechtěl bych kecat, ale ta 4 % jsou čistí homosexuálové. Zhruba 40 % je něco mezi tím. A zhruba 60 % je čistě hetero. A těch 40 % se pohybuje po křivce, kdy část z ních preferuje více ženy (ale kdyby nebylo zbytí, viz věznice, spí i s muži) a část z nich preferuje muže, ale kvůli tlaku okolí spí s ženami. A ti se pak mohou "najít"

Plete si homosexuály s pedofilama.

3 0
možnosti
JZ

Jestlize nemuzeme uznat platnost manzelstvi stejneho paru proto, ze je v rozporu se stavajici zakonnou podobou a definici manzelstvi, pak z toho usuzuji, ze uz nikdy nemuze byt zmenen zadny zakon, protoze by tim doslo k rozporu mezi jeho soucasnou podobou a zakonem novym.

2 2
možnosti
Foto

Směšujete dvě věci. Zákon a definici. Zákon změnit můžete, právo se vyvíjí podle potřeb společnosti (jsem asi hodně velký optimista). Definice, to je něco jiného. Můžete krávě říkat kočka, stejně mňoukat nebude.

2 1
možnosti
Foto

Nevím, ve statistikách se nevyznám, nevěřím jim a neřídím se jimi. Ale co se týká sňatků homosexuálních párů, nechápu ani v nejmenším odpor proti nim. Vždy je lepší když spolu lidé žijí v trvalých svazcích, bez ohledu na pohlaví. Pro stát, pro společnost. Nevím jaký užitek někdo má z toho že homosexuální páry spolu žijí "na hromádce" či ještě hůře, že homosexuálové často střídají partnery. Protože tím že nepovolíme manželství homosexuálů, tím se samozřejmě homosexuálové nepředělají na heterosexuály. Homosexuálů nebude ani méně ani více, bude jich pořád stejně, jen jejich vztahy budou méně uspořádané. Fakt nevím kdo má zájem tento stav udržovat ...

4 7
možnosti
MP

Já Vám to trochu shrnu:

- podstatný je biologický aspekt, tedy neschopnost reprodukce a mít společné potomstvo. Toho homosexuální pár (bez zásahu třetí osoby) není schopen, proto je pro společnost takový svazek méně přínosný než pár heterosexuální, který má navíc autoreprodukční potenciál (když někdo namítne něco o neplodných párech, tak tady jde o problém zdravotní, nikoliv principiální). Není tedy důvod podporovat homosexuální páry stejně jako ty heterosexuální.

- někdo v tom vidí logický paradox, když manželství pochází ze spojení "muž a žena", a tudíž nazývat manželstvím svazek páru téhož pohlaví je něco jako prosazování hranatého kruhu.

- dále, požadavkem na "rovnost" samozřejmě požadavky končit nebudou, ale budou pokračovat právy na děti, plnohodnotné adopce i na úkor heterosexuálních párů atd. Mimochodem, dítě v homosexuálním páru a priori znamená, že dítě nemá jednoho ze svých biologických rodičů. To se samozřejmě stává i v heterosexuálních párech, ale u homosexuálních začíná být moderní "pořídit si dítě" třeba přes náhradní matku nebo dárce spermatu, a tady se už dostáváme do oblasti byznysu s dětmi a apriornímu odepření jednoho z biologických rodičů dítěti (náhr. matky bývají anonymní). Pokud s tím souhlasíme, podporujeme i tuto oblast.

- pokud popřeme biologický aspekt, tak se otevírají dveře do dalších oblastí - např. proč svazek jen 2 lidí. Pokud ignorujeme děti, tak je úplně jedno, kolik těch lidí ve svazku bude - 3, 5, 10.... Nebo svazky s virtuálním postavami, se sebou samým a pod. nesmysly. Tomu se budeme velmi těžko bránit a ve finále budou tlaky na to, aby si mohl uzavřít sňatek kdokoliv s kýmkoliv (nebo čímkoliv).

6 3
možnosti
MP

Dovolím si malou analogii. Chtěl bych mít své vlastní Lamborghini, ale nemám na něj peníze, mám prostředky maximálně na starou Fabii. Ale cítím, že mám přece stejné právo mít Lamborghini jako kdokoliv jiný, který ho má. Argument, že mi nikdo nebrání v tom si takové auto koupit neberu, protože tím že na něj nemám peníze si ho nemohu dovolit a tudíž jsem na svých právech krácen a diskriminován. Pak mě napadne řešení. Koupím si tu starou Fabii, na kterou mám, a nalepím na ni nápis Lamborghini. A budu mít své vlastní Lamborghini. Možná se to někomu nebude pozdávat, ale pokud se to nazve Lamborghini, tak to prostě bude Lamborghini. Vždyť co je to "Lamborghini", to je jen takový konstrukt, vlastně mezi Lamborghini a Fabií žádný rozdíl není (obě jsou to auta a obě se jmenují Lamborghini, když to mají na sobě napsané. Nikdo ale nesmí tvrdit, že to je jen stará Fabie, to by se mě dotklo a traumatizovalo by mě to. Budu požadovat, aby to auto všichni přijali jako plnohodnotné Lamborghini. A běda tomu, kdo by se mi smál, toho budu veřejně dehonestovat a pranýřovat, obviním ho z xenofobie a nenávisti.

A jen hlavní pointa - pokud si někdo nazve starou Fabii jako Lamborghini jen čistě soukromě nebo z recese, ať si dělá co chce. Pokud ale bude chtít po veřejnosti, aby na tu hru povinně přistoupila také, pod trestem veřejné dehonestace nebo i soudem za nenávist, tak to odmítám.

15 3
možnosti

Dovolte si malou analogii, ale jako 99 % analogií je úplně blbě.

Před pár měsíci jsem na toto téma měl na jednom z blogů debatu. Lidem vadili na manželství homosexuálů dvě věci. Adopce a název. S prominutím, když se někdo hádá o název, zívám a jdu o dům dále. Neboť platí, že když se někdo hádá 30 s s blbcem, hádají se blbci dva.

1 6
možnosti
JZ

Plnohodnotné sňatky pro LGBT mi nevadí, ale chtít tomu říkat "manželství" je prostě absurdní. Asi jako kdybychom pohlavnímu styku dvou gayů chtěli říkat "vaginální sex". Kdo pořád nechápe, ať si najde etymologii slova "manželství".

12 1
možnosti
MP

Vy jste strašně konzervativní. Jazyk se vyvíjí, to nevíte? Prostě se pojem "vaginální" jen obsahově rozšíří, to je zcela normální. ( :-) )

2 2
možnosti
ND

Nechtěla jsem vstupovat do diskuse, pod článkem, který jsem četla už ráno, ale po přečtení části diskuse musím konstatovat, že některým komentátorům nepřekvapivě chybí tolerance vůči názoru druhého, který není shodný s tím jeho, dopouští se urážek, opovrhuje osobami, kterým možná nesahá po kotníky jen proto, že je zaslepeny vlastní genialitou a bere si právo soudce aniž by jen drobně zapochyboval o svém názoru.

No nic, jiné to asi nebude.

Abych se vyjádřila k tématu. Jak je z článku patrno, jsou statistiky souhrnem nepřesných čísel, jak praví obecné klišé. Myslím si, že debaty o možném manželství geyu a leseb mezi lidmi bude vždy velice emotivní, jeho zastánci se rekrutují spíše z mladší generace a starší generace obhajuje pojem manželství jako stovky let zauzivany stav a mezi ně patřím i já. Tyhle skupiny se nikdy nemůžou shodnout jinak než na kompromisu, který zde již panuje, tedy to registrované partnerství, jehož náplň se dá revidovat.

Doufám, že takto rozhodnou i naše hlavy pomazané, i když je na ně opravdu vyvíjen nátlak že všech stran.

11 1
možnosti
JZ

Ale pojem manzelstvi jako "stovky let zazivany" mame zazity snad vsichni ne? V tom nevidim rozdil mezi mladsi a starsi generaci. Spis by me ale zajimalo, jaky smysl bude mit pouzivani pojmu registrovane partnerstvi, kdyz bude mit ze zakona totozny pravni obsah jako manzelstvi. Cili vsedu tam, kde zakon uvadi manzelstvi, by proste jen do zavorky pribyl jeste pojem registrovane partnerstvi. Coz by sice slo udelat, i kdyz jen proto, ze nekomu to jde vice do ucha, ale rozumny smysl ani prakticky dopad to nema zadny. Je to stejne, jako kdyby vsude tam, kde je slovo ridic vozidla, pribylo jeste slovo ridicka vozidla s oduvodnenim, ze ridic a ridicka neni totez.

0 7
možnosti
PK

Manželství homosexuálů? Jako špatný humor se to dá asi brát.

12 1
možnosti
JT

J96i81r39i 97T90i87c60h35y

16. 4. 2020 16:20

Proboha Kielbergerova, kolik prispevku tam jeste chcete nasmolit?

3 0
možnosti
DS

Pokud Vám jde o férovost, tak to jste současně odsoudila k zániku asi tak 99% projektů. Neznám totiž jedince ani společnosti, které by si z nabízených průzkumů vybrali/y ty nelichotivé či naopak, které by nevyužili/y ty lichotivé.

Co se týká mého osobního názoru, bez ohledu na statistiky a veřejné průzkumy, jsem pro fér možnosti pro homosexuální páry, ať co se týká manželství, (tedy i fér podmínky pro oba rodiče), tak i adoptivního rodičovství.

Proč má mít cizí muž (často několikátý v životě dítěte), sdílející sebekratší dobu s matkou dítěte domácnost, práva větší než nebiologický rodič z homosexuálního páru, který dítě vychovává od jeho narození?

Proč mají dva milující se jedinci stejného pohlaví žadonit (a používat zneužitelné veřejné průzkumy) o něco, pro mnohé heterosexuální jedince a páry, podružné a ak samozřejmé? Pokud se kdo odvolává na svátost manželství, pak je nabíledni, že pro velkou část populace již tento institut svatost potratil (rozvodovost), pro jiné se stal zbytným.

Jsem si jistá, že mezi gayi a lesbami jsou stejně hodnotní lidé (tedy i partneři a rodiče) jako mezi námi, heterosexuály.

3 13
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,77
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik