Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já jsem pro manželství homosexuálů i možnost adoptovat děti. Většina těchto mužů jsou puntičkáři, šikovní v domácnosti a hlavně ctliví. Nevidím tady pro děti žádné nebezpečí. To hrozí daleko více tam, kde se o ně stará žena samotná. Chybí tam mužská autorita a navíc náhodní milenci mohou děti daleko více ohrozit, o tom není třeba polemizovat. Když tady připustíme toleranci, proč ne u mužů žijících společně, kteří svůj vztah berou vážně, chtějí ho zpečetit sňatkem a vychovat svého dědice.

6 8
možnosti
VH

At si ho peceti registrovanym partnerstvim, manzele nikdy nebudou a deti mit take ne. Smitec. Tecka. To je proste priroda chapete? Chtela to tak, tak ji neznasilnujme. Homosexualove jsou proste chybou v metrixu a priroda se brani replikaci teto chyby do dalsiho pokoleni. Takze mili panove a pani, homosexualove - proste a jasne mit potomky nebudete. Smirte se s tim.

2 2
možnosti
JD

je to bláznoství .. asi stejné, jako když zásadně odmítám jíst maso, ale chci, aby na trhu byly veganské hamburgery či sojové MASO !! ;-D

12 1
možnosti
PJ

Tak to by nevadilo, trh si s tím poradí. Vadí, že je tlak na to aby to maso nejedli ani ostatní, a to už je nátlak na ty ostatní.

4 0
možnosti
PJ

Tyto spolky jsou nátlakové, proto nemůžou být nikdy fér.

Stejně jako různé "zelené" party.

Já stejně pohlavní manželství považuji za další útok na naši civilizaci.

14 2
možnosti

Mohl byste dát nějaký příklad nátlakové akce komunity LGBT? Lehají si někde před auta, spoutávají se řetězy, nebo blokují výstavbu dálnic?:-P Nebo snad za nátlak považujete happeningový pochod Prague Pride (jehož fandou tedy taky moc nejsem, protože podle mne zbytečně provokuje)?

1 7
možnosti

Ta otázka "Jste pro sňatky homosexuálů?" je značně zavádějící a možná i nefér. Spousta jednodušších lidí si pod tím okamžitě představí klasický svatební obřad, kde se na závěr líbají dva chlapi, a okamžitě jsou proti. Přitom by jim nejspíš vůbec nevadilo, kdyby se pro registrované páry nastavila stejná pravidla, jako pro klasická manželství, protože o to tady hlavně jde.

1 5
možnosti
JD

jistě .. ovšem nemůže to být manželství .. to je sňatek muže a ženy

10 1
možnosti
JS

když byl svět ještě normální, tak každý s úchylkou od normálu, v tomto případě je normál rozhodně hetero, žil na okraji vesnice a lidé ho trpěli, všechny jiné výklady jsou kecy pseudohumanistů

8 8
možnosti
MV

stredovek neskoncil, stredovek trva - jak vidno

5 7
možnosti
Foto

Připadáte si fér? Nedávno po Vašem radostném plus pod nehorázným notně hloupým příspěvkem jedné diskutérky, s devótním povzdechem nad neuvěřitelnou malostí Zdeňka Svěráka, který se soudil o zneužití svého textu na bilboardech jakési firmy a následně zas cosi jeho textu v politické Bobokampani. Držet ústa je lépe než psát Vy o férovosti opět devótním tónem

Zadruhé - jen neuvěřitelný omezenec bez empatie použije v současné nelehké době bolest Kohokoliv, kohokoilv z nás!!! kdož je situaci nemoci být se svým milovaným blízkým - v rádojitření "přihřál si svou polívčičku".

Nevkus sám. Protože příběhy a stesky odloučení napříč společností inteligentní člověk chápe, a at už má názor jakýkoliv, upozaděně vkusně mlčí...natož aby do toho rýpal.

8 10
možnosti
KL

Označila jsem to za "přihřání polívčičky", protože to "přihřání polívčičky" skutečně je. Pokud by tomu spolku totiž opravdu šlo o "bolest Kohokoliv, kohokoilv z nás!!! kdož je situaci nemoci být se svým milovaným blízkým", tak se obrátí na vládu s požadavkem na rozšíření zmiňované výjimky i na homosexuální páry. A pokud by to vláda odmítla, tak by bylo pravdou to, že nemožnost uzavírat homosexuálních manželství je v tomto ohledu znevýhodňuje.

Jenomže oni místo snahy najít rychlé řešení problému homosexuálních párů volí "přihřívání polívčičky". Což je sice na pohled efektní, ale pro homosexuály ve skutečnosti nehnuli prstem.

9 3
možnosti
MV

Vas osobni postoj k teto situaci (manzelstvi gay paru) je jaky, pani Lhotska?

5 1
možnosti
JK

J70a91n 21K38a64z54d56a

16. 4. 2020 10:39

Tak udělat referendum při nějakých volbách. S otázkou Chcete manželství pro stejnopohlavní páry Ano / Ne. A vidělo by se...

3 1
možnosti
JH

To bychom potom taky mohli udělat referendum, zda máme či nemáme platit daně.:-)

3 0
možnosti
JH

Manželství muže a ženy je mravní otázka. O mravních otázkách se nedá hlasovat v Parlamentu. Stejně tak nehlasujeme v Parlamentu o tom jestli můžeme/nemůžeme lhát, krást, vraždit.

11 4
možnosti
JZ

Proc by to mela byt mravni otazka? V tomto smyslu spise pravni nez mravni, ne?

6 4
možnosti
VD

Myslím, že největším problémem různých "průzkumů" či dotazníků je forma otázek. Už několikrát se mi stalo, že buď jsem nemohl vybrat žádnou odpověď (nebo jednoznačné ano/ne na otázku), a nakonec, abych vůbec něco odpověděl, jsem vybral takovou možnost, se kterou jsem ne úplně souhlasil, resp. se kterou jsem nejméně nesouhlasil. V tomto konkrétním případě "manželství homosexuálů" - na jedné straně souhlasím, aby mohli uzavírat svazek s pokud možno stejnými právy a povinnostmi jako manželství (samozřejmě až na výjimky, dané např. biologicky), na druhé straně nesouhlasím, aby se takový svazek nazýval "manželství" - protože pod pojmem manželství si prostě stále představuji svazek heterosexuální. (pozn.: jsem ateista, takže mám pro to důvod čistě pocitový, nikoliv nějaký náboženský). A je problém - jak s tímhle názorem vyplnit dotazník ohledně "manželství homosexuálů". Samozřejmě, v rámci objektivity (abych jim "neublížil"), jsem pak nucený odpovědět, že s ním souhlasím, a tím se automaticky dostávám do skupiny "souhlasí s manželstvím homosexuálů"...

20 0
možnosti
JZ

Mel bych dva dotazy: 1. proc tedy v dotazniku tvrdite neco, co je jen nejmene vzdaleno pravde, avsak s cim nesouhlasite, kdyz muzete odpoved proste nepodat, kdyz zadna nevyhovuje? Prece kdyby se me nekdo v dotazniku zeptal, do ktereho ze tri nabizenych statu pojedu na dovolenou, a ja bych nejel do zadneho z nich, tak nebudu jeden z nich krouzkovat jen proto, ze je nejblize statu, do ktereho skutecne pojedu. Z Vaseho tvrzeni se zda, ze prece jen ma jejich manzelstvi vetsi vahu, nez to, jak se bude formalne nazyvat, a tudiz jste v tomto ohledu odpovedel pravdive.

2. Avsak naproti tomu pisete, ze Vam vadi pouze nazev tohoto svazku. Skutecne je jedinym duvodem pro to, aby se manzelstvi stejneho pohlavi nemohlo nazyvat "manzelstvim" jen to, ze Vy si "proste predstavujete svazek heterosexualni"? Opravdu chcete jinym lidem zakazovat manzelstvi jen kvuli takove malichernosti, jako je nutkavost Vasi predstavivosti ci, jak pisete, "duvod ciste pocitovy"? Je pro Vas osobni pocit ci zvyk natolik dulezity, ze stoji i vyse nez stesti druhych?

0 10
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,77
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik