Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A co má prosím vás společné ODS a koronavirem?

0 1
možnosti
RK

R89a46d20e63k 32K56o81h66u13t

24. 4. 2020 18:40

Vybičování antibabiš rétoriky.

1 0
možnosti
JS

J33a24n 97S14o15u11k68u96p

24. 4. 2020 11:50

"Občas si někdo neodpustí srovnávání počtu obětí koronaviru s těmi, co zahynou při dopravních nehodách. Což už je úplně scestné."

Překvapivě ani ne, zkuste trochu rozšířit tu prvoplánovitou logiku. Když se vezmou nejčastější příčiny dopravních nehod - nevěnování se řízení vozidla, nedodržení bezpečné vzdálenosti, nepřizpůsobení stavu vozidla apod., vychází z toho, že většina lidí na cestách umře proto, protože nejsou schopni dodržovat základní pravidla silničního provozu, dodržovat předpisy. A najednou ta analogie funguje, ale zatímco u koronaviru tady došlo k jakémusi vzepnutí společenské morálky a oddanosti prospět celku (divadlo s rouškami, včetně udávání lidí, kteří někde bokem sami sedí bez šátku na ústech) , evidentně stovky tisíc řidičů nechává porušování dopravních předpisů naprosto v klidu. Zpětnou analogií - kdybychom se k virové nákaze postavili stejně jako k řízení auta, tak by to třeba taková sranda nebyla.

1 1
možnosti

M19i75r39e24k 75Ř34í85h18a

24. 4. 2020 13:20

Jenže tím že se někdo chová na silnici jako hovado nikoho nakazit třeba v restauraci nemůžete. Koronavirem jo. Řada "obborníků" říká že na rakovinu, neukázněnost na silnici, velkou konzumaci alkoholu nebo kouření umře mnohem více lidí. To je fakt, ale když se rozhodnete kouřit, chlastat nebo jezdit jak hovado ohrožujete s tím hlavně sebe (snad krom toho chování na silnici). Rakovina taky není nakažlivá. Proto je kažé srovnání víc než hloupé.

1 0
možnosti

M39i31r84e43k 59Ř24í33h68a

24. 4. 2020 8:43

Naše země má štěstí, že máme málo mrtvých a i těch oficiálně nakažených není mnoho. Uvidíme jaké údaje přinese ten průzkum. Ale rozhodně si nemyslím, že by se všechna optření ihned uvolnit. Určitě i díky nim je situace u nás jaká je. Švédská a britská cesta se ukazuje chybná - aspoň co do počtu mrtvých. Němci to pochopili a postuoně utahují šrouby. V počtu nakažených stoupají žebříčkem jak raketa. Už jsem zaznamen al argument že Ti lidé zemřeli jen o něco dříve než by se stějně stalo. Pragmatické možná, ale za mě hnus. Mám rodiče ve věku mezi 70-80 lety a myslím, že tu mohou být ještě dost dlouho na tom, aby měli dětem a vnoučatům co dát. Ani lékaři se nemohou schodnout co s koronavirem. Ještě je krátká doba aby něco věděli. Nemjí ani lék ani vakcínu. Doufám, že stav u nás moc nezhorší. Pokud dojde k černému scénáři, doufám že si voliči vzpomenou kdo je zdopdovědný a dají mu to sežrat.

3 0
možnosti
TT

V lednu Češi v panice vykupovali roušky a respirátory? Kde prosímvás? Vykupovali je maximálně dobře informovaní číňani, aby nám je pak mohli prodat zpátky a dopravit letadlem, u kterého salutoval ministr zdravotnictví, který v lednu a únoru tcrsil, že se nic neděje a ani dít nebude (nejspíš na radu náměstka Prymuly).

2 3
možnosti
TZ

Napsala to přesně, kolem 30teho většina vyprodaná a začátkem února jsem je sehnal pro babičky spíše náhodou a už od semináře eshopu... Dezinfekce kolem půlky února mi rušili objednávky na gely skladem...

3 0
možnosti
TZ

Virus neodejde a je jedno co uděláme, už je nezvládnutelné... Jediné co můžeme udělat je naučit se s ním žít tak, ať nám nevyvrazdi třetinu rodiny a přitom máme co jíst... Bude třeba dělat plošné opatření tak, aby se život co nejvíce přiblížil k normálu a tvrdé omezení pouze tam, kde přibývají případy a v návaznosti na jejich příčiny...

3 0
možnosti
ZB

Ja jsem pro srovnávání počtů. Jen je nesmysl srovnávat u nás kde jsme to díky včasné reakci vlády zvládli. Srovnávejmě v Belgii, kde už pár týdnů umírá na Covid víc lidí než ze všech ostatních příčin dohromady, s Nizozemím kde je to stejné. Nebo s NY kde už na Covid zemřela promile jeho obyvatel. A i tam se opatření zavedla, jen pozdě.

2 0
možnosti
MS

Veřejné znamy je fakt, ze Belgie odpočítává k mrtvým i pravdepodobne mrtvé na nákazu, u kterých to nelze dokázat.

0 0
možnosti
IP

spíš brilantní blábol, autorka se pasovala do role rozhodčí, který ví co a jak má být, přitom tahá pocity a dojmy jak králíky z klobouku. Tuhle krizi zvládáme spíš vládě navzdory, než s její podporou.

16 9
možnosti
Foto

Jako kdybyste paní autorku neznal. Škoda, že se nedala na spisování románů s tématikou fantasy či sci-fi.

3 5
možnosti
Foto

Nikdo, tedy pokud je myslící, nebagatelizuje celou situaci, ti lidé pouze nepodléhají panice, mluví o zdravé míře, přiměřenosti atd., nevím jak na Fb, ale tam snad nikdo normální informace nehledá - a tedy "odezdikezdizmus", předvádí tak právě jen vláda - i z vámi napsaného je to zřejmé, a taky ti, co podléhají panice, strašení a podobně.

Na té hysterii se podílejí i opatření, která jsou nepřiměřená, stejně jako všechna média, a stejně jako zdejší "pisálci", žebronící mnohdy dokonce o ještě přísnější a dlouhodobější restrikce. Už i Klaus vidí, jak je tahle vláda neschopná, a není divu, že ji kritizuje kde kdo, protože je naprosto evidentní, že zde sehrává roli něco jiného, něž jen zájem o veřejné zdraví, o to, aby lidé neumírali. O co, to si každý soudný už domyslí sám.

15 8
možnosti
Foto

co nejdřív mít co nejvíc lidí apku nenakupovat s Babišem, bude nyní potřebnější než kdykoliv dřív...a co nejdřív zmapovat všechny jeho kamarády, co mají kšefty jaksi jasně i za restrikcí, a z principu co to jde, od nich zásadně nic nebrat....

6 4
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,33
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik