Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak teď jsem trochu zmatená. Když mám roušku v obchodě, mezi lidmi, v práci, tak podporuju Babiše. Když ji mám sundanou na ulici, tak jsem proti němu. Jak to teda se mnou je?8-o

Jasně, že to nošení roušek není nic, co by člověka těšilo. Ale na prvním místě mi jde o to, abych někoho nevědomky nenakazila. Kdybych tím, že ji sundám, ohrožovala sebe, tak v pohodě. Ale upírat právo ochrany někomu jinému?

Je spousta stanovisek a názorů, ale nikdo přesně neví, jak se ten neřád chová. A dokud to nebude jisté, tak beru jako svoji morální povinnost druhé chránit. A když si ji chci sundat ve společnosti, kterou znám, nejdřív se zeptám, jestli to nebude nikomu vadit. Každý to prostě máme nějak nastavené.

19 0
možnosti
MK

Já vám to vysvětlím.

Pokud začnete být úplně posedlá bojem proti Babišovi (a dalším nevhodným politikům), tak začnete dělat a říkat kraviny. Protože veškerý váš rozum jste podřídila té vaší posedlosti. :-)

17 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
22 5
možnosti
LD

Babise do toho netaha autorka, nýbrž šéfredaktor Safr a lékaři z Mou Brno. Což je na pováženou, protože svými vyjádřením do médii ovlivňují veřejnost. Safr je jedna ruka s Fialou a Adamovou.

8 0
možnosti
Foto

Ten hlupák, který toto tvrdí, vám stojí za napsání blogu.:-)

1 8
možnosti
JS

Paní Jandová, jenže o není jen jeden. Někteří si dokonce myslí, že koronavirus má politickou příslušnost a chtějí ho zahnat transparenty, dokonce se kvůli tomu shlukují na Letné.

25 3
možnosti
JS

K tomuto výbornému článku si dovoluji doplnit malou poznámku. Na základě toho, co už bylo o rouškách napsáno, včetně různých rozborů od lékařů, je docela zřejmé, že ze všech přijatých opatření je desinfekce rukou a nošení roušek patrně tou nejúčinnější bariérou, která brání šíření koronaviru. A nejen koronaviru, ale prakticky všech patogenů, které se šíří formou kapének nebo dotykem. A není přímo nutné dělat nějaké nové speciální studie (i když se dělají a potvrzují to, co teď píšu). Funkčnost nošení roušek byla již nesčetněkrát prakticky ověřena nejméně od té doby, co je začali nosit všichni chirurgové, aby maximálně omezili možnost kontaminace operační rány, a to už funguje opravdu hodně dlouho.

39 3
možnosti
PS

P70e22t87r 96S56k77á54l14a

30. 4. 2020 22:29

Ano, chirurgové samozřejmě při operaci používají roušky už dlouho a o nezbytnosti tohoto opatření nikdo nepochybuje. Na druhou stranu ale cestou domů v prázdné ulici už je rouška zbytečná jak pro chirurga tak i pro kohokoliv.

3 0
možnosti
JF

J59i25ř13í 98F24o89g90e32l

30. 4. 2020 13:25

Tak to mají antiBabiš blbé. Před chvílí jsem se vrátil ze své obvyklé 30 km projížďky na kole a po projetí našeho okresního města a 4 okolních vesnic můžu říci: Babiš má přes 99%.;-):-P

To pana Šafra asi nepotěší.

31 1
možnosti
KK

Já se že svojí projížďky ještě nevrátil, ale u nás má Babiš pod 10%, že vzorku nejmíň 100 lidí.

0 1
možnosti
JS

Opět naprosto vynikající text, skvělý styl, jasné a přesné argumenty R^

31 2
možnosti
Foto

Koronaviry jsou RNA viry, které získaly název podle svého typického vzhledu. Lidské koronaviry jsou běžnými původci tzv. nemoci z nachlazení, zánětů horních cest dýchacích. Běžné lidské koronaviry zahrnují typy 229E, NL63, OC43, HKU1 a obvykle způsobují mírné až středně těžké infekce horních cest dýchacích, jako je běžná rýma. Z infikovaného člověka na člověka se přenáší vzduchem při kašli a kýchání. Mezi příznaky onemocnění patří sekrece z nosu, bolest hlavy, kašel, bolest v krku, horečka a pocit "nemoci". Onemocnění obvykle trvá krátkou dobu a v průběhu života jej prodělá většina lidí. Lidé mohou v průběhu života prodělat více infekcí koronaviry. Nejvyšší výskyt je na podzim a v zimě, ale nákaza je možná kdykoli v průběhu roku. Lidské koronaviry někdy způsobují také onemocnění dolních cest dýchacích, jako je zápal plic či bronchitida, a to častěji u lidí s kardiopulmonálním onemocněním, oslabeným imunitním systémem, u dětí a starších dospělých.

2 7
možnosti
Foto

Vidíte v tom výčtu někde virus SARS-CoV-2 ???

To je jako srovnávat plané neštovice s pravými (černými).

9 1
možnosti
RS

Domnívám se, že kdybychom o těchto úletech nepsali, uděláme lépe. Reagovat na nesmysly, je přiživuje.

1 0
možnosti
EH

Nejhorší, co se může stát, je zpolitizovat opatření, které nemá s politikou nic společného. Dětí jedí za maminku, za tatínka, občané něco dělají za Babiše, za Hamáčka (?).

Pokud se někdo rozhoduje, jestli bude nosit roušku podle politických preferencí, je horší kobliha než všichni voliči ANO, SPD a KSČM dohromady. ;-D

PS: Když se nad tím zamýšlím, ten odpor k rouškám existuje, protože je to nové. Kdybychom měli nosit roušky po zbytek života, nová generace je bude brát jako normální věc, stejně jako plno dalších omezujících pravidel.

26 3
možnosti
PC

Velmi přesné! KarmaR^R^

25 2
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik