Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle německých špičkových lékařů se jedná pouze o vyvolávání paniky, která nemá reálný základ. Medii vyděšení lidé pak berou některé nemocnice útokem ačkoliv trpí pouze banálními respiračními potížemi. Onen koronavirus tu byl přece vždy a koronavirů je skoro 100. Fakta ale nikoho prý nezajímají. Začíná se potvrzovat, že se jedná o uměle vyvolanou krizi globálních “elit”. Na jejím provádění se musí účastnit bohužel všechny země.

2 21
možnosti
Foto

Jasně, s banálními respiračními potížemi zaplňují JIPy a odd.ARO (tedy jejich ekvivalenty v daných zemích).

Jen tak z plezíru je tam připojují ke kyslíku a ventilátorům....pokud je mají

22 1
možnosti
Foto

Na 100 procent s panem Šafrem souhlasím. Neřekl nic, co není známéRvRvRv

3 14
možnosti
ND

Pane Kindle, nepřeju vám nic zlého, ani to, abyste se sám přesvědčil jak je to s těma ventilátorama...

5 0
možnosti
Foto

Podle evropský dat, dat ze Švédska, z České republiky. “85 % lidí pozitivní na covid-19 nemá žádné potíže nebo má potíže minimální. Smrká, lehce pokašlává, má 37 stupňů teplotou.Nejrespektovanějších českých lékařů, kardiolog Jan Pirk, stejně tak popsal průběh na covid 19, který prodělal. U nás pouze 400 nakažených potřebovalo nemocniční péči, to je méně jak 10 procent. Rizikovou skupinou jsou obézní pacienti, kuřáci, diabetici, lidé s plicními onemocněními a lidé, kteří mají sníženou imunitu. Ale ta skupina je mnohem menší než senioři. Zdraví neumírají na covid - 19.

3 6
možnosti
EH

Procenta možná člověka uklidní, ale co vám dává jistotu, že nebudete mezi těmi 15%? Že nemáte nějakou skrytou vadu, která zareaguje zrovna na koronavirus?

Nevadí, že "pokašlaváním" zkrátíte život nějakému seniorovi, ač nechtěně?

Co vlastně vede lidi k posílání statistik? Že se opatření přehání? Je to stejné jako s dopravními předpisy. Proč je nezrušit, když nehodovost je nevím kolik procent a všichni jezdí po obci padesátkou. Třeba by to zvedlo ekonomiku, kdyby si každý jezdil, jak umí.

10 1
možnosti
MK

Nemám nic proti rouškám v obchodech nebo v MHD. Tam je potřeba ochránit lidi, kteří tam pracují a musí tam být. Předpokládám, že na tom se shodneme skoro všichni.

Nošení roušek ve volném prostoru je však něco jiného. Roušky nemají jen klady, ale i zápory. Mezi ně patří vdechování škodlivin, kterých se tělo dost pracně výdechem zbavuje. Opětné vdechování zatěžuje imunitní systém a oslabuje ho. Pokud opravdu přijde nějaká další vlna viru, můžeme se tak dopracovat k těžšímu průběhu onemocnění a možná i k fatálnímu selhání.

Dalším bonusem, který nám dlouhodobé nočení roušky poskytuje, je vysoká koncentrace CO2. Způsobuje únavu, snížení pozornosti, malátnost a ospalost. Při dlouhodobém působení je navíc docela silný halucinogen. A dále oslabuje a vyčerpává imunitní systém.

Proto roušku venku nenosím a pouze sleduji, zda nejsem v zorném poli nějakého strážce pořádku. Špatné svědomí vůči spoluobčanům nemám ani náhodou. Venkovní vzduch je v neustálém pohybu. Při rychlosti větru 2-4m/s (běžný stav) je za jedinou minutu vydechnutý vzduch vzdálen stovky metrů a natolik rozptýlen, že jakákoliv hypotetická možnost přenosu nemoci se limitně blíží nule.

12 2
možnosti
Foto

Chodit venku bez roušky je to nejlepší, co může člověk pro své zdraví udělat. Vydýchá vše špatné a posiluje si tím imunitu. To ne podle mně, ale to tvrdí lékaři

5 1
možnosti
MV

nektera prohlaseni nejsou stastna - at na te, nebo na druhe strane

ale to, ze je spolecnost rozdelena neni treba hazet pouze na novinare - a ze jste si na panu Safrovi smlsla! respekt a uctu by meli mit hlavne vladni predstavitele. a jak je videt nejen z toho, na co jste poukazala, takove respektu - aby nedochazelo k akcim, ktere popisujete, takoveho respektu vladni predstavitele, bohuzel, nepozivaji. Preju fajn den (pokud Vas to teda neurazi, jak mi nekteri s Vami casto souhlasejici, uz napsali)

4 1
možnosti
MV

p.s. a cenim si otevrene diskuze. ne kazdy na to ma

2 0
možnosti
Foto

Ono to spíš vypadá, že roušky měly vliv zásadní. POrovnáme-li opatření v dalších zemích EU, tak právě v nošení roušek jsme byli nejdůslednější.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

7 1
možnosti
Foto

Rouška je potřebná v uzavřených prostorách, na nákupech, v hromadné dopravě, všude tam, kde se shromažďuje větší počet lidí. Pokud se jdete projít do parku nebo do lesa, jedete na cyklistickou vyjížďku, jedete sami nebo s rodinou v autě, pracujete venku, může být naopak nebezpečná. Vydýchané bakterie, viry, hleny a nečistoty se v roušce zachytí a vy je vdechujete zpátky. Je to, jako byste se vysmrkala do kapesníku a pak ho celý den nosila připlácnutý na obličeji.

5 0
možnosti
PP

To co píšete je naprostá pravda. Bohužel to, že nenošení roušky se začíná stávat jakýmsi výrazem "odporu" vůči vládě je fakt. Mně to nošení roušky je taky nepohodlné, nicméně si myslím, že být zodpovědným vůči ostatním je potřeba a tak ji nosím. Rozhodně tím nechci demonstrovat podporu nějaké vládě.

Znám však pár lidí, kteří to nošení roušek bojkotují skoro od samého počátku této povinnosti protože Babiš. A ještě sami sebe vidí div ne jako disidenty.

S jedním z nich jsem se nedávno lehce dostal do sporu, když jsme se potkali před pekárničkou, kde se také mimo jiné prodává rozlévané pivo do kelímku. Postával tam s tím pivem venku prakticky hned u dveří a samozřejmě bez roušky. Protože se už léta známe, tak jsem ho přátelsky upozornil, že sice chápu problém pití skrz roušku, ale že by se bez ní nemusel motat rovnou kolem dveří kudy chodí lidi do krámu. Na to mi řekl, že to si vymyslel Bába a na toho že on kašle. Odpověděl jsem mu, že to spíš on kašle na mně a na ostatní co chodí do toho krámku. Chvíli na mně hleděl jak puk a pak mě doslova "rozsekal". Řekl mi totiž "No jo, už podle toho hadru na hubě vidím, že už jseš taky pěkná kobliha". Pochopil jsem, že to nemá cenu a nechal jsem to být.

34 2
možnosti
RM

jó, když není relevantní argument, tak se řekne kobliha. Jak jednoduché v tom jejich mozečku.

12 1
možnosti
Foto

Všichni musí nosit roušky ale vláda je od ledna nebyla schopna zajistit pro domovy důchodců, nemocnice a už vůbec ne pro své občany. My jako poslušní ovčané zasedneme k šití a šijeme roušky, když to vrchnost nařídila. Jinde by celou vládu poslali s rouškami do zadele, kdž je stát není schopen zjistit. Čížek ne. Ten je zvyklý poslouchat vrchnost. Policie rozdává desetitisícové pokuty těm, co ji odmítají nosit venku v přírodě, přitom vláda není schopna je zajistit. Stát jsme si stvořili jenom proto, aby z nás vykonával činnosti, které sami řešit nechceme, ale ne aby nás buzeroval. V současné době je Česká republika zřejmě jedinou zemí na světě, kde vláda navzdory všem studiím a doporučením Světové zdravotnické organizace vyžadovala po svých občanech, aby nosili roušku i třeba při jízdě vlastním autem nebo při procházce lesem, kde nikdo není. Tím se navíc ještě více zvyšuje doba, po kterou lidé roušku mají na sobě, a tím pádem i riziko vzniku infekce.Vědci varují před využíváním roušek z nevhodných materiálů (například bavlna, gáza), protože u lidí naopak mohou zvýšit riziko infekce (BMJ Open, Risk Analysis). V roušce se totiž hromadí značné množství mikroorganismů včetně virů.

5 6
možnosti
RP

V lednu ještě žadný domov důchodců o roušky nežádal. Vlastně v lednu žadná země v Evropě o blížící pandemii ještě své občany nevarovala. A každá vláda v určitě podobně jako naše si myslela, že zásob je dost a bude stačit protože v tak obrovském počtu onemocnění obyvatel nebude jak se potom stalo.. Ještě v polovině února byly v našem 100000 městě na dveřích lékárny cedulky Máme roušky...I já se tomu smála proč to tam píší....

6 0
možnosti

Dlouhodobě sleduji vývoj situace u nás, kde jsme udělali z roušek modlu a v Norsku, kde je nenosí nikdo, a jak jsem slyšel, dokonce ani personál v nemocnicích. Zpočátku jsme na tom byli stejně, pak se v Norsku oproti nám počet infikovaných zdvojnásobil, ale teď jsme na tom kupodivu úplně stejně (Norové 7 710 infikovaných, †207, ČR 7 581 infikovaných, †227). Kde je tedy ten zázračný vliv roušek? Nejspíš tam, kde ji umístila Nela Boudová.:-)

7 2
možnosti
LH

A co takhle hustota osídlení?

6 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik