Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J63o85s35e97f 48N65o83v95á70k

12. 5. 2020 13:42

Omezeni CO2, ruznych pesticidu, plastu v mori i na pevnine, tezkych kovu vsude mozne lze celosvetove docilit celkem jednoduchou metodou:

1. Nechat vyrobit ci koupit ze zasob cca 12 miliard naboju do kalasnikova.

2. Nechat vyrobit ci koupit ze zasob cca 200 000 kalasnikovu.

3. Vycvicit cca 200 000 lidi na strelbu z kalasnikova.

4. Pak ty lidi vyzbrojit a vzit to celosvetove narod od naroda v kazdem vystrilet 85% lidi.

Tim dojde k redukci lidstva o cca 6 miliard (6 miliard naboju padne na vycvik strelby a taky se obcas v ostre akci nekdo netrefi).

No a dojde taktez k redukci CO2 o 85%, redukci vsech chemikalii, ropy, plastu, brcek, usnich tycinek atd o 85%

Snizi se drancovani lesu, naopak lesy prirozenou cestou zarostou 85% poli, ktere budou lezet ladem.

Dojde k 85% redukci hospodarskych zvirat. Slepice nebudou potrebovat malicke klece, ale budou mit obrovske vybehy.

Naklady treba ve srovnani s "eko" solarniky v CR minimalni.

Realne si neumim predtavit jinou cestu, jako treba, ze vsechny zeme na svete se domluvi a prestanou pouzivat uhli, ropu atd., prejdou na drahe alternativni zdroje a vsichni si dobrovolne nechaji snizit zivotni uroven aspon o 50%

0 0
možnosti
PV

"Podobně jako ten déšť jsou však dle mého soudu lidmi nezastavitelné i klimatické změny" - no a právě to si klimatologové nemyslí ;-)

1 1
možnosti
BH

Planetě by nejvíc pomohlo právě to aby se ti co dosáhnou pouze na jeden knedlík nemnožily geometrickou řadou. Tím, že jednomu seberu a přerozdělím do nekonečna několika dalším s nataženou rukou si jednoho dne podřízneme větev všichni. Samozřejmě to neznamená, že ti co jsou na tom lépe mohou plundrovat bezmezně planetu.

3 0
možnosti
Foto

Slečna Gréta si nevidí na špičku vlastního nosu, jak už se to tak někdy slečnám žijícím v blahobytu stává. Veškerá její omezení se týkají jen toho, že nechodí do školy a vandruje po světě. Kdyby se měla omezit tak, jako se musí omezovat chudí, možná by pochopila. Kdyby chtěla do školy a nemohla, pochopila by lépe, než když do školy nechodí z trucu.

11 0
možnosti
PV

GT si sama vyléčila covid, MZ zase cukrovku... země zázraků a sebeléčitelů. ;-)

Má vůbec smysl pokoušet se vést zde racionální kritiku? Ale asi ano, vzhledem k tomu, kolik lidí to sleduje a přičítá tomu váhu.

3 0
možnosti
Foto

Pokud bude klimatická krize nadále pokračovat aktuálním tempem, budou oblasti, ve kterých nyní žije až třetina světové populace, během příštích padesáti let stejně žhavé jako nejteplejší části saharské pouště. Tvrdí to nová studie, podle které se mimo komfortní tepelnou zónu ocitne do roku 2070 v nejoptimističtějším scénáři více než jedna miliarda lidí.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/pocasi-klimaticka-zmena-globalni-oteplovani-zmena-klimatu-vedro-horkomigrace.A200506_114157_zahranicni_dtt

1 10
možnosti
Foto

No a? Např. dnešní Barrandien vznikl na dně mělkého TROPICKÉHO moře. Mrkněte se do geologické mapy, kde se Barrandien rozkládá....

5 1
možnosti
Foto

Je treba rict co je zaklad: Omezit popluacni rust v rozvojovich statech. Navzdory vymyvani mozku tamnejsich obyvatel od lokalnich politiku a nabozenskych fanatiku. Bez toho se nic stabilizovat neda. Chces pomct ? Tak se drz na 2-3 detech na rodinu a nedevastuj prostredi, jako kobylky ...

20 1
možnosti
JK

J92a67n 21K68o69z32l13e50r

8. 5. 2020 9:14

Že se někomu chce vyjadřovat k aktivisce bez jakéhokoliv vzdělání a zkušeností

6 1
možnosti
Foto

To chybějící vzdělání a zkušeností vidíte u Grety, nebo u paní autorky? Já se zatím nějak nemohu rozhodnout. ;-D

4 10
možnosti
PK

Naprosto souhlasím - kéž by se ty prostředky věnovaly místo na nesmyslný boj s oteplováním na minimalizaci dopadů oteplování!! A pokud jde o Čínu, ta má daleko menší produkci CO2 na hlavu, než Evropa!!! Tak co tam chcete snižovat? A Evropa se podílí na produkci CO2 jen cca 9%!!!

7 1
možnosti
TK

Já nejsem příznivec ekomanjaků, ale asi jako každý třicátník si pohlídám kam ten kelímek hodím atd. Pokud se ale z ekologie stává politika jsme na šikmé ploše neomarxismu a nesvobody. Ovšem článek se mi nelíbil a to z důvodu podsouvání určitých rádoby faktů, které jsou ale pouze názorem pisatelky, to nemám rád. Eko diskuze se z podstaty věci musí odehrávat na kolbišti tvrdých faktů ať už ekonomických nebo vědeckých a ne na poli názoru a jednoduchých prohlášení, tedy politiky, kde nemá ekologie jako ideologie (ať už zarytých příznivců nebo odpůrců) co dělat.

0 0
možnosti
JD

J65i67ř53í 87D86a87n95i78š

11. 5. 2020 16:11

Ale to je právě to, o co tu jde. Tvrdá fakta o klimatu nejsou. Jsou odhady a hypotézy. Jediná tvrdá fakta ke klimatu, která máme, jsou naměřené teploty za poslední století (plusmínus). Ale například, kolik CO2 vyprodukuje příroda vůbec nevíme a odhady se liší i o dva řády. Výpočty, kolik CO2 vyprodukuje člověk jsou přesnější, ale taky bych to nenazval tvrdými fakty. Každý si může věřit, čemu chce a jeho víra se žádnými tvrdými fakty vyvrátit nedá, neboť nejsou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,33
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik