Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J51a25n 47K60a70m22l

8. 5. 2020 7:30

Slečně Grétě kromě jí samé nezáleží na nikom. Ona vidí své ukradené dětství, co zažívají jiné děti, napříč světem, to neví. Chyba je ale v tom, že jí vůbec někdo dává takový mediální prostor a někdo je ochoten jí naslouchat.

15 2
možnosti
RK

Já prožil dětství v totalitě, omývaný kyselými dešti, a vůbec mi nepřipadá, že by bylo nějak extra špatné. Na dětství vzpomínám jako na celkem spokojený úsek života bez přemýšlení o konci světa. I když nás jím občas strašili.

3 0
možnosti
VH

Když připustíme tezi , že za oteplování je vinen člověk, tak za hlavní problém, podle mého názoru, je přelidnění. V tom případě je nelogické proč se hlavně nepodporuje snižování obyvatel, ale naopak se v Evropě děsí ze snižování počtu obyvatel a snaží se to řešit přijímáním problematicky použitelnými migranty, kteří následně zvyšují ekologickou zátěž na úrovni odpovídajících vyspělých zemí.

17 1
možnosti
JF

Evropské státy se děsí snižování počtu obyvatel, z jednoho prostého důvodu - veškeré financování jejich sociálních "služeb" (různých podpor, dotací až po důchody) je jedno velké letadlo, které k letu potřebuje stále další nové plátce, pořád víc a dál jinak "spadne".

0 0
možnosti

Někdo se dotkl "svaté Gréty" a lepšolidi se mohou pominout v demonstraci toho, co dělá potrefená husa ;-D

23 2
možnosti
Foto

Pohádka Járy Cimrmana: Jak ten chudák ještě do větší bídy přišel. ;-(

5 3
možnosti
PV

Správně je: Jak chudák do ještě větší bídy přišel

0 0
možnosti
AK

Mně ty snahy bojovat proti oteplování připadají jakoby kojenec chtěl bojovat s vlastní matkou...

Část přírodovědců tvrdí, že když vzroste objemové procento CO2 v ovzduší, zvýší to teplotu na Zemi a je třeba se tomu postavit.

Jiná část - ti ale příliš prostoru v médiích nedostanou - tvrdí, že pří zvýšené sluneční aktivitě se zvýší teplota na Zemi a s 6-ti až 11-ti měsíčním zpožděním vzroste i objemové procento CO2 v ovzduší.

A že je tedy nesmysl snažit se o snižování obsahu CO2 v ovzduší, protože to teplotu na zemi neovlivní a zaměňuje se tu příčina a následek.

Já netvrdím že pravdu mají ti druzí.

Ale když se na tom neshodnou ani přírodovědci, nevím proč bych měl věřit zamračené nedovzdělané holce.

35 1
možnosti
Foto

Zřejmě záměrně jste opoměl fakt, že těch co tvrdí, že je třeba postavit se růstu CO2, je řádově přes 90% z těch co se klimatem zabývají. A přes 99% se shoidne na tom, že výrazný podíl na oteplování má člověk

Proti jsou pak především různí "Klausové" a další mimo obor.

1 27
možnosti
JT

J26i55r11i 78T45i25c39h53y

7. 5. 2020 17:15

Karma. Jen se otrepeme z toho virusu, hned nam tu znovu vylezou ty fasisticko-levicacky liberalni mrsky a budou nas otravovat s "bojem" proto klimatu, "genderem", stovkami pohlavi, prznenim jazyka (anglickeho), rasismem, sexismem, bilym extremismem, homofobii a islamofobii.

27 2
možnosti

Já doufám, že tato koronakrize akorát ukáže, že jsou na světě důležitější věci než ty nesmysly, co samozvaní "liberální demokrati" (kteří nejsou ani liberální, ani demokrati) tak vehementně prosazují. Protože malichernosti jako "klima", "gender", "uprchlíci" apod. jsou jen produktem těch, kteří se mají tak todbře, že se nudí a mají potřebu se tímto zabývat - místo toho, aby si vážili, jak se mají ve skutečnosti dobře.

5 1
možnosti
MV

skoda, no

opet takove zbytecne utoky ve Vasem textu

vracim se k memu: prej a bude ti prano

2 24
možnosti
JL

Právě ten virus ukázal jak příroda regeneruje, když se kola zastaví. Samozřejmě kola se musí točit dál, ale s rozumem. A to je to, oč běží. Jsem zvědav jak se teď vypořádáme se nastávajícím suchem? Dobrý hospodář, předává potomkům své statky v dobrém stavu.

16 1
možnosti

Fanatici jako vy se rádi ohání rozumem ;-D

2 1
možnosti
JZ

Nepociťujete trochu rozpaky, když pod svým jménem publikujete takto dezinterpretační a očerňující text, jehož podstatou je házení špíny na nezletilou dívku, která se snaží (i kdyby mylně) udělat něco pro dobro okolního světa? Kdybyste alespoň přinesla nějaký pádný argument pro to, v čem by vlastně mělo Gretino pokrytectví spočívat, co je pokryteckého na tom věnovat peníze na boj s chudobou a zároveň podporovat omezení způsobů výroby, které zatěžují životní prostředí. Jistě, uskromnění přináší snížení životní úrovně, a proto se můžeme snažit dosahovat vyšší úrovně jinými cestami, tedy v případě Grety jinými způsoby, než podporovat nějaký druh vývozu zboží. Je snad stejným způsobem pokrytecká vláda, která bojuje proti distribuci drog, která živí místní lokality, a zároveň zavádí programy proti chudobě? Myslím, že si určitě dobře uvědomujete, že ono Gretino pokrytectví, jež se snažíte prokázat, je založeno a záměně obsahu pojmů "způsobování chudoby" a "boj proti chudobě". Pokrytectví by bylo, kdyby Greta finančně podpořila přesně to, proti čemu bojuje, tedy kdyby podpořila nějakou neekologickou dálkovou dopravu, což jistě víte.

Zaujala mě ale základní idea Vašeho přístupu k problémům, která podle Vás odlišuje komunistické smýšlení od toho asi racionálního: přestaňme poroučet, začněme se přizpůsobovat. Tomu nerozumím - říkáte, že řešením je přizpůsobení se situaci. Znamená to, že opakem autoritativního systému je to, že ve svobodném systému nemáme mít možnost volby, ale jen přitakání dané situaci? Že nemůžeme odporovat, jen souhlasit? Jak mám rozumět ideji přizpůsobení, která by zároveň nebyla změnou daného stavu? Přizpůsobení by muselo znamenat nečinnost, nanejvýš opakování dosavadního. Zároveň ale Váš pojem přizpůsobení implikuje změnu - takovou, která třeba zaručí, že voda zůstane v krajině nebo dokonce že do města vnikne zeleň. Tak co vlastně děláme, necháváme zeleň být, kde je, nebo jí poroučíme, kam má jít?

5 38
možnosti
JS

Pane Zárutecký, tohle prohlásila Greta na loňském lednovém ekonomickém fóru v Davosu, cituji: "Nechci, abyste nám dávali naději. Chci, abyste začali panikařit. Chci, abyste pocítili strach, který cítím každý den. Chci, abyste jednali tak, jako v krizi.".

Zkuste si představit, jak vypadá politická realizace takových požadavků. To je totalita jako vyšitá. Demokratickou cestou se takové politické požadavky realizovat nedají.Ve svých dalších vystoupeních Greta ještě přitvrdila a i když přítomným hogo-fogo politikům fakticky nadávala, mohli se utleskat. To je skutečný význam holčičky Grety. Co je na tom dobrého? To, že někdo zneužil dítě k hlásání svých totalitních vizí a plánů? Greta je zvána (bez jakéhokoli demokratického mandátu), aby řečnila nejen na půdě evropských parlamentů, ale dokonce i na konferencích OSN. Dostává se jí pozornosti a privilegií, o kterých se většině smrtelníků ani nezdá. Když chce ukázat své ekologické myšlení, vezme si na pomoc jachtu za patnáct milionů liber, a pak posílá drobné do zemí, které jsou ekonomicky devastovány například zeleným nápadem, který spočívá v povinném přidáváním biosložky do paliv.

23 1
možnosti
Foto

No tak já si samozřejmě víc vážím lidí, kteří vidí poněkud dál než Vy...ono je to dost o přece jen vyšší morálce a chtění vidět trochu za roh. Na těch nejchudších zemích jsme se my vyspělejší odevšad podepsali v minulosti až běda. Chudoba a nevzdělanost plus nějaké to fajn nerostné bohatství ci půda je rájem pro bohatší, jak ještě na něčem zbohatnout...což se podívat, jak si některé polnosti v světě chudých ošéfovává milovaná Čína. Ti, kteři to tak velejasně nastaveno jako Vy nemají taktéž vnímají nemoci a vpodststě nemožnost lecčehos, co by se mělo. Aids v Africe, spousta sirotků nejen kvůli Aids, ale i místním válkám, nemožnost plného pracovního nasazení, neb práce detí tam, kde chybějí dospělí..Proto!!!podpora financování projektů pro Afriku, proto...ty osobnosti znate. Sting, Bono, Gates...jiní. Finanční podpora a injekce nutná prostě je. Klima je v ohrožení a je treba si necintat pentli, že není.

Co se týká Vašeho článku, je to jako když měli lidi na Ostravsku pocit, jak v klidné a ustlané Praze někdo komentuje, co by se mělo, a procházel se jako objevitel ve fiží na Žofínském ostrově. Tak jako nekterým vyhovuje chudoba, Vám přisla zlatě do rány jedna holka, co si na ní opět budujete důležitost.

6 30
možnosti
JS

Paní Kielbergerová, pokud nějací lidé používají kamenné sekerky a přitom tisíc let žijí na geologické plotně z šedesátiprocentní železné rudy, tak jsou prostě ovládáni filozofií, kvůli níž se dožívají maximálně pětatřiceti let, pojídají obyvatele sousedních vesnic a bedra si zdobí ptačími pery. Takové lidi zničí pouhá desetiprocentní odchylka stavu prostředí od normálu. A přitom mohou sklízet plodiny čtyřikrát do roka. V podstatné části západní civilizace lze obilí sklízet jen jednou za rok, přesto se v ní zrodilo nejvíce architektonických stylů, malířských děl, hudebních kompozic, literátních prací a vědeckých objevů ze všech civilizací světa. A to naprosto diametrálně. Západní civilizaci se v tvořivosti žádná jiná civilizace ani nepřibližuje. Naprosto podstatná je podkladová filozofie, která je přiznaně označována jako "žido-křesťanská", moderně jako "civilizace západních hodnot". To je základ bohatství Západu – pracovitost, tvořivost, spolupráce, vztahy založené na lásce atd.

Občas ta civilizace do sebe nasákla něco cizího, něco, co této filozofii odporuje, a nastaly problémy. Ale ta pozitivní síla té civilizace nakonec vedla ke zformování moderního pojetí lidských práv, což není možné v žádné jiné filozofii světa.

Pokud začnete podporovat civilizaci, kde lidé udržují kastovnictví, na pohřbech pijí tekutiny svých zemřelých předků, ženu považují za méněcennou bytost, veřejné obcování za uctění bohů, tanec za důležitější, než práci atd. – tak si zaděláváte na obrovské problémy.

25 2
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,83
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik