Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Splácala jste jednu velkou hloupost.

Zapomínáte, že ty země, které si dle Vás boj s klimatem nemohou dovolit jsou právě ty, které jsou tím nárustem teploty a nedostatkem vody postiženy již dnes a je to často jejich hlavní problém, který jim znemožňuje dosáhnout lepší životní úrovně.

Právě pro ty chudé země je zlepšení klimatu životně nezbytné.

Zároveń platí, že tyto země nemají prostředky na zavádění a hlavně vývoj technologií, které jsou k přírodě šetrnné, tdy je nezbytné aby ten vývoj a změny táhli ti kdo si to dovolit mohou. Tedy vyspělé země včetně celé EU.

2 30
možnosti
JS

Pane Polický, jenže chudoba není příčinou, ale důsledkem stavu společnosti. Chudé země jsou chudé kvůli nepřetržitým vnitřním bojům, kvůli škodlivým návykům, zvykům a tradicím, kvůli kastovnictví, kvůli nerovnosti lidí před zákonem, kvůli absenci filozofie, která vede k tvořivosti, kvůli přístupu k hodnotě lidského života atd. atd. Tím, že naši civilizaci přibrzdíme a omezíme, nejenže nic nezískáme (natož abychom ovlivnili klima), ale navíc ztratíme schopnost udržet naši civilizaci výkonnou a tvořivou.

Například vláda Indie vede nesmírně obtížnou kampaň, aby lidé používali splachovací záchody. Jenže podle indických zvyků je považováno za nepřípustné mít doma záchod, a tak lidé chodí vykonávat potřebu všude možně. Indie buduje vlastní atomový arzenál a buduje vlastní kosmický program, zároveň má desítky milionů lidí, kteří jsou ochotni utratit jmění celé své chudé rodiny, aby zesnulý příbuzný mohl být spálen na santalovém dřevě ve Váranasí. To NIKDY nemůže fungovat. Tím, že západní země programově zchudnou, aby zachránily zemské klima, se všechno jen zhorší.

30 2
možnosti
IB

I47v58o 74B38o29u81š51e

7. 5. 2020 9:13

Teda vam ta Greta musi fakt lezet v zaludku.

5 9
možnosti
ND

Tady jste akorát popsala velké divadlo, jehož star je Greta.

Ve světě se mají lidé tak dobře, že mohou taková divadla pořádat, inu své vděčné diváky mají...

1 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,83
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik