Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Nemá smysl kroutit hlavou a ustupovat. Ptejme se kdo za tím stojí, proč to dělá, kde vzal tu moc a jak ho zastavit.

4 0
možnosti
PS

P89e53t24r 92S30k74á77c89e80l

24. 6. 2020 22:45

Moc mu dali nejprve voliči, takže v říjnu všichni k volbám....

0 0
možnosti
VV

V principu souhlasím. Na druhou stranu celý život pracuji s lidma, věřím, že když jim patříte pustíte snímek SS jak dělají pořádek a oni neznají souvislosti nebo je dokonce někdo v tom smyslu ovlivnil, tak to považuji za normu (dle paretova počtu) a máte problém... Takže vysvětlení ve filmu rozhodně neodmítám

0 6
možnosti
JH

Zaujalo mě, jak tady řada oponentů argumentuje tím, že přece to nedělá stát, tak to není "trezor", cenzura apod. a že když to nedělá stát, tak je to přece OK.

Kladu si otázku, proč všichni máme hrůzu z toho, když se zvrhne stát. Je to proto, že je to "stát"? To sotva - co je po jméně, jak praví klasik. Podle mě je to proto, že stát má v řadě oblastí monopol. A je tedy krajně nežádoucí, aby si takový monopolní hráč dělal, co se mu zachce, aniž by to toho mohli mluvit "zákazníci".

A teď mi povězte, v čem je to jiné, když se zvrhne nějaký komerční monopol. Jistě, zdaleka nedisponuje tak brutálními silovými prostředky jako stát. Ale může docela dobře ovládnout masovou kulturu i veřejnou diskusi. Ne tak, že by vůbec neexistovaly alternativy, ale třeba tak, že ty alternativy skoro nikdo reálně nevyužívá. A pak se uživatel třeba ani nemusí dozvědět, že existuje i jiná tvorba, než jakou nabízejí největší hráči na trhu, že existují i jiné pohledy na nejrůznější problematiky, než jaké zastávají největší hráči na trhu s informacemi a veřejnou diskusí.

Jistě chápete, že nyní nemám na mysli pouze HBO. Upozorňuji jen na to, že některé oblasti života mají pod téměř úplnou kontrolou soukromé komerční společnosti, které bychom spočítali na prstech a které mají na řadu otázek pozoruhodně podobné názory. Že tudíž v některých oblastech kultury a společenského dění neexistuje reálná konkurence a operuje reálný ničím neregulovaný monopol. A mně se zkrátka nelíbí, když si takový monopol dělá, co chce, dobře si vědom, že většina zákazníků se tím nebude zabývat. I když mě nemůže poslat na uran jako ten proklatý stát.

Jen ještě dodám, že mně nevadí, že HBO opatří historický film vysvětlivkami. Je to podle mě lepší varianta, než kdyby ho zcela stáhli z nabídky. Můj komentář se zabývá širším kontextem veřejného dění a vlivem soukromých společností na ně, ne jedním konkrétním případem.

9 2
možnosti
Foto

Jenže vy neberete v úvahu že celý ten problém je o dění v USA kde veškerý zábavní průmysl je v soukromých rukou. A i zde opakujete nesmysl o tom že někdo bude dělat nějaké úpravy. Takže znovu...byl to jen článek novináře nevycházejí z nějakých plánů

2 1
možnosti
RR

Vzpomněl jsem u tohoto blogu si na film Limonádový Joe, když Hogo Figo vběhne do baru v převleku za černého trumpetistu a Dag Badman zvolá " jen pro bílé černochu"! Rychle jsi jdu ten film stáhnout. Člověk nikdy neví.

23 0
možnosti
IS

To mazání historie tady začíná být docela drastické. Nestačilo to, že nejdříve zakázali konfederační vlajku, teď strhávají sochy konfederačních generálů a politiků ale také památníky padlýh konfederačních vojáků, presidenta Lincolna, který zrušil otroctví, presidenta Jeffersona, sochy různých indianských postav, Columba, sprejují BLM nad historické budovy, na Churchila a tak doufám, že nedojde i na Mt. Rushmore.

10 1
možnosti
Foto

Tak ještě jednou, kde došlo k bourání sochy Lincolna? Pokud máte na mysli zveřejněné fotografie, jedná se o podvod.

https://www.youtube.com/watch?v=t_ASXEA0yZY

0 1
možnosti
LH

Svoboda nesmí být omezována cenzurou nebo dokonce trezorováním nevhodného (i lidského) materiálu, nepřipouští to zákon. Jenže na druhé straně není přece možné umožnit nepřátelům svobody a demokracie indoktrinaci zatím ideologicky nedozrálé mládeže. Proto máme k dispozici jemnější, sofistikované metody, jejichž důsledkem je zcela přirozená autocenzura na všech společenských úrovních, s výjimkou lidí zcela nezávislých, těch je naštěstí relativně málo. Podařilo se nám alespoň načas ovlivnit myšlení mladé generace a když tato doroste věříme, že bude připravena k usměrnění nová...

0 0
možnosti
VD

Asi nebude od věci postahovat Českou Sodu a vypálit, než to z online úložišť odstraní.

10 0
možnosti
KK

R^R^R^ Tak tak. A Malou Velkou Británii taky.

0 0
možnosti
IS

A kdyby jen filmy, sochy, atd. Nyní musíme být politically correct také v potravinách. Nedávno se změnil obrázek na másle Land O' Lakes, kde mladá indiánka klečela a v rukou měla krabičku másla, velmi necitlivé k původnímu obyvatelstvu, obal předělán.

Uncle Ben rýže zase měl obrázek staršího černocha, samozřejmě odstraněno. Quaker Foods co. předělává obrázek Aunt Jemina, mladá usměvavá čenroška na krabicích líváncových mixů či syrupu, pryč, jakož i Mrs. Butterworth's flaška se syrupem na lívance ve tvaru kypré černošky. To je rasistické a nezáleží že celé generace dětí na tom vyrosly, jelikož podporujeme černé a hnědé komunity tak se to prostě musí změnit, abychom my všichni byli dostatečně "woke". My, normální lidé tady se nestačíme divit, každý den pro nás přináší vše, co jsme po dekády dělali špatně a teď je to vše nutno okamžitě napravit. My bílí jsme privilegovaná vrstva a měli bychom se kát dnes a denně a prosit za odpuštění. Snažte se říct, že " All lives matter", všechny životy jsou cenné a okamžitě jste rasista, necitlivý k menšinám a zasloužíte si největšího opovržení, přípádně ránu do hlavy či padáka z práce. Jsem jen šťasná, že jsem v důchodu, při mé prostořekosti bych v práci dlouho nevydržela. Kde to všechno skončí nevíme, kontrola nad davy není, policie se už někde ani nesnaží a mnoho jejich členů volá do práce "nemocných" , někteří odvážnější dokonce dali výpověď. A lůza řádí nekontrolovaně dále hlavně v demokraty vedených městech a státech.

20 0
možnosti
Foto

Kde jste viděla tyto změny? Chodím nakupovat denně, a všechny vámi jmenované potraviny mají původní obaly.

0 3
možnosti
JS

Dobře už bylo. Svoboda opět mizí pomalu mezi prsty.

11 0
možnosti
JB

J80a50n 65B18u98r86i17a21n

18. 6. 2020 17:47

Soukromé společnosti se rozhodly, že je nebudou vysílat. Nikdo jim to ale nenařizuje - sami se tak rozhodly.

Cítíte ten rozdíl mezi socialismem u nás a současnou situací?

Jinak já osobně to také neschvaluji. Ale říkat, že situace se opakuje, tak to nesedí!

10 8
možnosti
Foto

Když má nějaký film nebo seriál mizivou sledovatelnost, tak je logické, že ho stáhnou.

0 12
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,80
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik