Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Tuším, že od autorky blogu nedostanu Řád práce za originalitu, ale nelze než opět zvolat: bravo! Napsáno (už zase) dokonale.

21 1
možnosti
OZ

O Západ se nebojím, ten si poradí. Od konce války ukazuje, že jeho systém hodnot je dost stabilní, ale zároveň i pružný, aby se přizpůsobil lecjakým společenským turbulencím. Otázka spíš zní, kde skončíme my, když se vlastně neumíme rozhodnout, kde stojíme. Tenhle náš nepostoj ovšem spíše nahrává Východu.

11 18
možnosti
ZD

Jak nepostoj ? Hrdý předseda hrdého Senátu vyjádří náš hrdý postoj (troubů) dlouho vytrubovanou cestou.

4 0
možnosti
IP

"Že na životě záleží, nevychází z příslušnosti k bílé rase jako takové, nýbrž pouze z toho, že prostě život sám o sobě má vysokou cenu,"

Zdroj: https://eurozpravy.cz/zahranicni/evropa/jsem-proti-nadrazenosti-bile-rasy-ne-proti-ni-jako-takove-haji-se-gopelova.7936b8d4/

když předstíráte zájem o dané téma, je třeba číst i něco víc, než jen titulky, a pokud jde o Západ, ten zahníval už před padesáti lety. :-)

1 9
možnosti
Foto

P"vodně jsem si myslela, že jde o další "ztraceno v překladu" (tedy že média paní Gopalovou špatně přeložila) nebo záměrnou manipulaci. Jenomže opak je pravdou. Cituji z Vašeho odkazu:

"Proti hnutí Black Lives Matter nelze vystupovat s odůvodněním, že i na bílých životech záleží, neboť srovnáváte nesrovnatelné. Bílí už své místo na slunci mají, černí nikoliv," dodala Gopalová.....

Vysokoškolsky vzdělaná osoba by opravdu měla umět vážit slova. Reakce Gopalové na kontrareakci na dosavadní kampaň "Black Lives Matter", tedy "Na černých životech záleží" (přelet letadla s transparentem "White Lives Matter") byla opravdu nepřístojná. Pokud skutečně chtěla říci to, co za ni řekl mluvčí university, jistě by to zvládla sama na první dobrou. Pokud by to skutečně chtěla říci....

;-)

20 1
možnosti
VR

Za vším stojí nůžky, které se rozvirají. Chudí chudou, bohatí bohatou. Chudé země a bohaté země.

Skupinka lidí ovládá nadnárodní ekonomiku a bohatne.

1 1
možnosti

Boj proti klimatu a zelena politika jsou vhodnou zasterkou pro nastup nove totality....viz rudi khmerove, vyhnani obyvatel mest k praci v ekologickem zemedelstvi na venkov a ekologicke zpusoby zabijeni, treba motykou

3 0
možnosti
GK

Opět výborné počtení. Jasná karma. A diskuze opět nezklama. ;-D

30 0
možnosti

Nacisti i komunisti se taky prsili, že vybudují věčný ráj na zemi - a všichni víme, jak to dopadlo. A tak to je i s dnešním "vyspělým Západem". A stejně jako nacisti na konci války nebo komunisti v Evropě koncem 80. let, se i dnešní "světlonoši pokroku" čím dál křečovitěji držejí své pohádky o "vyspělém Západě" a agresívněji kopou kolem sebe.

Osobně jsem čím dál víc přesvědčen, že v Čína je min. stejně svobodná a demokratická (ne-li více) než celý slavný "vyspělý Západ" - i když bych tam žít nechtěl kvůli tomu, že těch Číňanů je tam moc a jsou uřvaní :-)

8 2
možnosti
MV

...a k tomu porád ta réjže.

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,77
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik