Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Odborně se tomu říká "clickbait". Prostě Idnes a i jiné internetové noviny soutěží o to, aby se na jejich články co nejvíce klikalo, protože klikánky jsou penízky. No a na článek s nadpisem "Jak správně chovat brojlery" vám moc lidí neklikne. Ale na nadpis "Binární uprchlík z Eritreje znásilnil pohrabáčem ženu šestého pohlaví" máte za hodinu 100 000 kliků a v diskuzi 2000 komentářů.

Jinak řečeno: Nebojte se, svět je stále stejný, jen ty internetová média stojí za to, co za ně platíte.

11 3
možnosti
PS

Svět je stejný.

Jen jsou vánoční trhy obehnané betonem a bourají se sochy dříve nedotknutelné. Máme uznáno více jak 30 pohlaví a matka není matka ale rodič1 a táta rodič2.

5 1
možnosti
JK

J53o92s49e90f 58K33l26a85t

6. 8. 2020 22:48

Napsat, že je Ado trotl by asi genderově nešlo?

5 0
možnosti
JR

Náboženství nepotřebuje být v souladu s realitou, takovému kultu úplně stačí sdílená struktura bludů. Narcismus a egoismus je východiskem, marxismus rámcem, kvóty a cancel culure výsledkem. Když společnost ustupuje, aby nepůsobila "necitlivě a bezohledně" k těm, kteří toho využívají, může vesele ustupovat až do 1984. Pak vidíte reportéra povídat o tom, jak v podstatě mírumilovně demonstrace probíhá, zatímco za ním hoří ulice, nebo čtete u ABC News jak "protestující zapálili budovu soudu, poškodili policejní stanici a zaútočili na policisty po zintenzívnění poklidné demonstrace".

Proč to spojuji - protože v obou případech se jedná o o progresivní levicový světonázor, který produkuje představu o systematicky utlačované menšině a utlačující zlé většině. Komické je, že už se do sebe na identitě postavené "utlačované" menšiny začínají pouštět, kdo že je to utlačován nejvíc. Tvrdé boje například nyní probíhají na frontě mezi trans skupinou a TERF (trans-exclusionary radical feminists), kterým se nelíbí představa, že by se ten zlý muž mohl prostě identifikovat jako žena a rázem by získal to, co statečné feministky vybojovaly pro ženy. Kdyby tohle šílenství neklepalo na dveře i u nás, je to teď ideální čas na popcorn.

13 0
možnosti
JD

pritom demokracie by mela mit schopnost celit extremum

2 0
možnosti
ZD

Karma jako vždy s poděkováním za normální uvažování.

12 0
možnosti
Foto

Ale ten dávno máme! A to: Oni. Tedy pomocí onikání, které se vtipně používalo v dobách minulých. Např. jak oslovíme individuum jménem Dodó?

"Voni Dodó, račejí si dojít na radnici pro novou poukázku na výživné pro pohlaví č. 11." Jak vidno, orientaci lze odvodit pouze z č. 11.

Kterak pomocí onikání vyjádřit vše potřebné, se dočtete v různých (humoristických) románech a povídkách z doby asi před 100 a více lety. Jak je vidět, už i tenkrát bylo známo, že někdo je na správné oslovení háklivý. ;-D

0 0
možnosti
RK

A také budou něco víc než druzí, kteří onikání nepoužívají? Protože tehdy onikání bylo výsadou resp. znakem něčeho víc, něčeho, co se tehdy považovalo za elitu. Vono se to těm jelitám tehdy nějak popletlo sie a Sie...

1 0
možnosti
IL

I89v88o 26L23y81č91k84a

6. 8. 2020 18:02

Když to není ani on, ani ona, tak čeština má krásný střední rod. Je vidět, že staří Slované byli předvídaví a počítali i abnormalitami.

5 0
možnosti
JT

J17i31r41i 11T19i56c46h89y

6. 8. 2020 17:18

Tyto jazykove vylomeniny k nam urcite prichazeji z anglictiny, kde pomateni iiz temer uplne zlikvidovali rod (jen actor, zadna actress), navic pouzili gramaticky rod - gender - za vyraz pro pohlavi, zrejme se jim nelibilo slvo sex, ktere ma v anglictine jeste druhy vyznam. Bohatost na priklad slovanskych jazyku neoceni, ta prispiva k daleko presnejsimu vyjadrovani. My hned vime, zda jde o muze - herec, nebo zenu - herecka.

To ovsem nebude pomatencum stacit. Jak vyresi gramatiku, kdyz podle nich je nescislne mnozstvi pohlavi?

9 1
možnosti
PN

Může si voplachovat přirození vlažnou vodou nebo chodit na elektrošoky. Jenom ať mne neotravují svými požadavky, jen ať se rozpomene, jak se v dosavadní historii lidstva s podobnými jedinci nakládalo a mnohde ve světě stále nakládá. Prd se mu děje, tak ať přestane bulet.

13 1
možnosti
MK

Nebinární lidé by především měli vyhledat psychiatra.

22 1
možnosti
IM

To jsem zvědavá,jaká si tahle sorta lidí vymyslí křestní jména,aby z nich nebyl poznat rod.

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,82
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik