Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Tito pomatení aktivisté za absurdní výhody pro všech pět takto postižených z tisíce normálních jsou dnes v kurzu prostě proto, protože ve společnosti neschopné řešit důležité věci alespoň dobře vypadá, když se "vyřeší" nějaký uměle vzniklý problém vyšinutého individua tím, že je jeho vyšinutost prohlášena za normu.

To skvěle vypadá nejen v médiích, která tím mají své jasné "kauzy", "problémy" a zároveň na jednom talíři naservírováno jejich "řešení", spolu se všemi "hrdiny" a "záporáky" daných příběhů.

A ze stejných důvodů tohle propagují politici, pochopte, vždyť oni tím přece pomáhají lidem, plní tak svoji úlohu! A samozřejmě to dělají také proto, aby pod svícnem byla ještě větší tma a nehledělo se na to, co tam provádějí.

21 0
možnosti
JZ

Neuvěřitelně překroucený a zapšklý text. Autorka se nevyhla různému negativistickému charakterizování vnitřních pocitů příslušníků určitých komunit, vidí jim dobře do hlavy a ví, kdo žije v bublině a kdo ne. Především ale klíčová pasáž, kde je citace Adeho, je evidentně (snad omylem) špatně interpretována. Adeho se ptají, zda se může prosadit nebinární čeština. Odpovídá, že by to bylo fajn, kdyby něco takového fungovalo. Že by to vyřešilo problém alespoň v komunikaci v dané komunitě a že čeština by mohla nebinární variantu do sebe zahrnout. Tuto pasáž, kde je příslušná citace, autorka vysvětlila tak, že Ade chce postupně transformovat celou češtinu do její nebinární odnože, tedy že chce používat pouze a pro všechny nebinární češtinu. Nevím, jestli je třeba nějak podrobně zdůvodňovat, že takový závěr z citace nevyplývá. Je snad jasné, že Ade říká to, že v češtině by se mohl snad objevit nějaký nástroj, jak pojmenovat nové jevy, se kterýma se setkáváme, jak to ostatně čeština činí neustále. Nikoli to, že od nynějška máme nové pojmy používat na všechno.

Dojemné je i závěrečné charakterizování opravdu vyspělé společnosti, kterého bychom se měli snažit dosáhnout: nemontovat se do života jiným (asi ve významu nestarat se o život nikoho jiného), každého posuzovat podle toho, jaký je (tedy posuzovat každého asi podle jeho samého, kdy on sám je měřítkem sebe, protože podle čeho jiného soudit?), a dále taková vyspělá společnost nikoho nesekýruje a neříká, jak se má chovat k druhým. V takové společnosti zmíněných represí není totiž vůbec třeba, protože v ní každý nějak prostě ví, jak se má chovat. To je opravdu nádherné! A výhodou v takové společnosti by bylo i to, že by se nikomu nemusely vysvětlovat pravidla nějaké hry, kterou by neznal. Protože by už předem věděl, jak se hraje, a navíc ani nepodváděl.

2 25
možnosti
ZH

Vy nejste jen tak obyčejný, vy jste kardinální...

V češtině existuje střední rod, který si mohou v komunitě mezi sebou používat. "Sen", že by mohl fungovat nějaký další rod, je fantasy - nebo spíš nesmysl. Případně si mohou vyvinout nějakou vlastní gramatiku, ale není důvod ji cpát ven mimo komunitu. Protože kvůli nějaké menšině menšiny je to přinejmenším nepraktické.

12 1
možnosti
ES

Binární rod čeština nemá, máme střední rod (jak píšete), a ten se "nebinárním" bytostem hodí: latinský termín pro střední rod neutrum znamená "ani jeden z obou", tj. ani maskulinum, ani femininum - takže mohou tvořit věty typu "Představením jsem bylo zklamáno a odešlo jsem".

15 0
možnosti

Ostatně třeba jednočlenné věty rod nevyjadřují ("Je mi smutno" apod.), co se omezit na ně?:-)

0 0
možnosti
JH

J82a41n 98H42a68r53v95a66n

6. 8. 2020 10:19

My tady jsme už z minulosti promoření (;-)) komunismem a tudíž vůči tomuto novému blbnutí do velké míry odolní.

Lidé na Západě komunismus nezažili, takže ještě médiím věří a ochotně konzumují co se jim předloží - CNN, NYT, ...

Pro mne "levicově liberální" znamená (polo)komunistický Rv

20 3
možnosti
VK

tu závorku klidně vymažte ;-D

1 0
možnosti
JS

No dokud nás budou novináři otravovat články o podobných nesmyslech a lidi to budou číst , tak se tyto minority budou více ozývat a klást nesmyslné požadavky.

Kdo z vás si ještě vzpomene jak to začalo o gayů a leseb. Chtěli být ve svazcích registrováni. To bylo z jejich strany radosti, když se to zavedlo. No a nyní? Nestačí jim to už chtějí manželství. Myslím ,že je nejvyšší čas těm skupinám říci A DOST!!!

27 2
možnosti
BG

Taky si myslím, že je na čase Vám říct A DOST!!!

0 3
možnosti
MR

Je to vlastně náš odkaz který jsme vložili do mladých generací. Mladé generace vlastně vyrostly v inkubátoru doby, kde je veškerý servis a ždáná odpovědnost. K tomu je zde politika poskytnout mladým generacím vše pro jejich růst. Každá nová generace pak si postupně o všem vytváří své poznání a pohledy a věci vidí jinak. Pokud nemá tvrdou konfrontaci s realitou života, tak má tendenci vytvářet umělé světy, Pak tyto nové generace, lidi nastupují do novin, politiky, úřadů, firem, organizací a mějí přirozenou potřebu věci měnit a dělat po svém, k tomu když se spojí určité společenské ovzduší, pak je na světě, i třeba tento fenomén. Pak stačí jen několik takových lidí a je z toho lavina ... Opakuje se to vlastně pořád dokola, tím jak dospívají a dostávají se di funkcí mladé genereace a jejich živel ... Vlastně to dělá jen pár lidí ..., záleží to jaký pak mají ohlas. Chybí zde prostě slovo starších generací ...

8 0
možnosti
SB

Ono se říká i to, že by už se obecně povolání neměla označovat jedním slovem, ale dvěma: Takže nikoli plati učitelů,nýbrž platy učitelů a učitelek, nikoli vzdělávání lékařů, nýbrž vzdělávání lékařů a lékařek, nikoli pravomoií policistů, nýbrž pravomoci policistů a policistek.

Taková zbytečnost! Nikomu normálnímu nepřišlo ani na mysl, že v takovém případě by se pod podstatným jménem mužského rodu nemyslelo i na ženy. Až dosid to nikomu nevadilo ani u těch povolání, kde počtem jasně převládají ženy (třeba u těch učitelů). Všichni jsme věděli, jak je to míněno.

Nehledě na to, že pak by teprve začli křičet, že jedno z těch pohlaví jmenujeme na prvním místě a jedno až na druhém. Teď se to shrne pod jedno slovo a nějaké pořadí ani nepadá v úvahu.

Navíc to "učitelů a učitelek", "lékařů a lékařek", "policistů a policistek" nebo třeba "dělníků a dělnic" ještě jakž takž lze pochopit, ale co třeba "uniformy vrátných a vrátných", "povinnosti "účetních a účetních", "náročná práce průvodčích a průvodčích"?

To by na jednu stranu bylo jště praštěnější, avšak nutno říci, že na druhou stranu by se tím vyřešila otázka pořadí těch slov. Každý by si to mohl vzít, jak by chtěl.

13 0
možnosti
Foto

Pane Beneši, kdybyste uměl náležitě rodný jazyk, věděl byste, že takové skupinové pojmenování už dávno existuje:

učitelstvo, úřednictvo, služebnictvo, dělnictvo atd.

Ovšem pro dnešní jazykové neznalce to asi zní archaicky a tak to nepoužívají a lámou si hlavu vymýšlením nesmyslů.

1 0
možnosti
PS

Kamarád je chlap uvězněný v těle holuba. On je neprůbojný a zakřiknutý budu tedy bojovat za jeho práva já. Nejdříve musím vyřvat bidýlka v MHD on prostě nemůže stát na rovné zemi natož sedět. A každý kdo s tím nesouhlasí je xenofob. Rozhodně se musí změnit naše státní vlajka protože ta kombinace barev holuby děsí to si prostě vyřvat musím pokud nesouhlasíte tak se jedná o čistou diskriminaci. A teď k tomu nejdůležitějšímu. Určitě víte jak si holub ulevuje prostě jak se mu to hodí a většinou někde pěkně na sochu. Když to udělal kamarád byl zatčen a popotahován policií ČR. Chápete to ve 21 století a policie pořád nechápe že lidé jsou různí. Opravdu takovou diskriminaci jsem nikde jinde neviděl to je prostě středověk. Příští rok se bude konat holub-pride a já žádám o náležitý respekt protože tito lidé si náš respekt a úctu opravdu zaslouží......

53 1
možnosti
Foto

Tak Vy ste kamarát pre neho ako stvorený, myslím podľa priezviska :-). Skvele napísaný názor, pobavila som sa...

0 0
možnosti
ND

Tak kde kdo huláká co by chtěl aby bylo, tak já taky bych měla založit nadaci na podporu tlustých, kteří jsou pro naši společnost potřebnější, než hubení, protože potřebují více materiálu na oblečení, tímto je potřebná vyšší výroba tudíž větší zaměstnanost lidí, to je totéž při větší spotřebě jídla a pití, větší židle, křesla, postele, co s hubeňourem s jednou mrkvičkou...

také zaměstnaji více doktorů všelijakých oborů, atd.atd. Také vrhají větší stíny, což je blahodárné pro krajinu.

Takže požadavek zní - změna ideálu krásy!!!

Dost dlouho tahali pilku ti hubení, šupito střídat, teď zas chvilku budou tahat pilku ti tlustí! :-)

14 0
možnosti
ZH

To už bylo v baroku, a nějak to nevydrželo. :-)

0 0
možnosti
MK

Na tuhle věčně nespokojenou bandu úchylů platí jedna věc. Velkej bič a malej dvůr. Nic na práci, jen vymýšlet blbiny a otravovat život druhejm.

37 1
možnosti
SB

Otravovat život druhejm, avšak právě za peníze těch druhejch.

Podobné blbosti totiž proti své vůli financují Martin Komárek a Slavomír Beneš ze svých daní.

16 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,83
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik