Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 5
možnosti
AN

A83l46e26š 27N62o95v63á86k

8. 10. 2020 21:37

Počty mrtvých se zvyšují o 300 denně, ať už je premiérem kdokoli..

1 1
možnosti
DR
RK

R91a72d64e68k 97K93o97h97u45t

8. 10. 2020 20:18

Mně ty snahy o tzv. blok demokratických stran připomíná OF. To bylo také postaveno na víceméně jediném programu a brzy šlo do háje...

6 1
možnosti
JP

J89a70n 39P53a88v80l98í66k

8. 10. 2020 19:22

Termín antibabiš má dva výklady, z nichž jeden je nesprávný. V Babišově makaronštině znamená spiknutí všech proti velkomožnému pánovi, poctivému, pravdomluvnému, makajícímu a obětujícímu se hrdinovi, jehož nadlidské gangsterské schopnosti ho předurčují k přivlastnění celého českého státu včetně jeho obyvatel. Druhý výklad je pro někoho, např. pro autorku tohoto textu, poněkud složitější, neboť znamená návrat k budování právního státu, demokratických institucí, což bylo přerušeno v roce 2013 první volbou M.Zemana za prezidenta a pučem jednoho zamindrákovaného státního zástupce a neméně zamindrákovaného šéfa policejního útvaru na úřadu vlády. Vinou těchto skutečností se k moci dostal onen výše charakterizovaný psychopat. Tento nádor ve společnosti je zapotřebí radikálně zákonnými prostředky odstranit, proto snahy opozičních stran dospět k tomuto cíli společnými silami je pozitivní, přestože se směřování těchto stran v různých oblastech liší. Nicméně mají společný státní zájem - obnovit demokratický vývoj, který je momentálně v troskách. Proto antibabiš je pozitivní program a demokratické strany by s k němu měly hlásit.

9 3
možnosti

Budování právního státu před rokem 2013? To myslíte vážně? Tak to jste mě rozesmál. Ten neuvěřitelný bordel (Topolánek, Dalík, Langer, Řebíček, Vesecká, Grygárek, Rittig, Janoušek, Nagyová a další a další "demokraté") se snad už nikdy nevrátí. Jen díky tomu tu dnes vládne AB...a kupodivu i lépe.

3 0
možnosti
AK

...no a pokud se AB zadaří a situace Corona dopadne dobře (má na to ještě rok) přidá mu to bezesporu další procenta

1 1
možnosti
ZB

Autorka se mýlí v tom, že dva boky, první (KDU-ČSL, TOP 09 STAN) a druhý (STAN, Piráti) jsou rozdílné strany - naopak jsou to strany si velmi podobné a blízké. Všechny jsou silně levicově zaměřené, všechny jsou silně prokorupční a všechny jdou proti zájmům Česka. Tedy mohou se spojit v jednu koalici. Ale dohromady budou mít méně hlasů než další levicové spojení (ANO, KSČM, ČSSD). Jazýčkem na vahách může být tedy SPD.

3 3
možnosti
Foto

Baže, kdež! To bylo jen spiknutí antibabišovců, chvilkařů, Mináře, Kalouska a dalších podvratných demokratických živlů!

Paní autorko, zkuste dřív, než začnete psát, trochu myslet. Ve společnosti je patrný jistý trend, kdy se občané opravdu začínají zajímat o to, zdali nám ti nahoře vládnou dobře. Rv

15 12
možnosti
MK

Jako promiňte, ale k volbám do posanecké sněmovny chodí cca 60-70% voličů - a ne cca 40% jako ke krajským. :-)

Už je z tohoto faktu by vám mělo být jasné, že z voleb druhého řádu nemůžete vyvozovat nic - co se týká voleb prvního řádu.

A to ještě upozorňuju, že s celým tím opozicčmí stádečkem může výrazně zamávat to, když milionchvilkářský Minář postaví do voleb nový subjekt.

5 2
možnosti
JJ

J57a43n 42J78i24r35k71a

8. 10. 2020 15:09

K bodu PRVNÍ NA PÁSCE:

Může opravdu nastat situace, že by Andrej Babiš první na pásce nebyl? Pravděpodobné to není, ale při shodě několika náhod si to představit umím. Andrej Babiš například získá dejme tomu 25%, ale bude těsně (o pár desetin) poražen blokem PiratiSTAN, kterému se na poslední chvíli dostane podpory od Mikuláše Mináře.

Proč by tomu tak mělo / mohlo být? Mikuláš Minář se nechal na ČRo Plus slyšet, že smysl pro něj má pouze projekt, který bude mít reálnou šanci na masivní úspěch. A pokud tu šanci mít nebude, tak do toho nepůjde.

Masivním úspěchem je pro něj šance porazit Babiše a dostat možnost sestavovat vládu. Já osobně nevěřím tomu, že by se mu podobný projekt mohlo podařit zrealizovat. Opravdu si to představit neumím. A proto je pro mě mnohem realističtější to, že po dejme tomu půl roku intenzivní práce zjistí, že je na tom podobně anebo jen o málo lépe než VK ml. s Trikolórou. A začne se tudíž poohlížet po někom, komu by svůj projekt "daroval". A tady mě nenapadá nikdo jiný než PiratiSTAN. Ony tam už jakési námluvy Minář-STAN dokonce probíhaly, ale nedopadlo to... Pod tíhou předvolební situace by to ovšem dopadnout mohlo.

Projektu "PiratiSTAN" by se tím na poslední chvíli mohlo dostat nějakého, dejme tomu, pětiprocentního předvolebního bonusu, který by nakonec mohl rozhodnout.

Opakuji ovšem, že toto vše jsou pouze velice hypotetické úvahy a ta situace se může (a bude) vyvíjet značně odlišně.

2 2
možnosti
ZZ

Minář hodně pekl spíš s TOP, než STAN, ale ani ODS mu není cizí.

Předpokládám, že je ale natolik chytrý, že zakotví spíš u Pirátů, než aby zakládal nějaký samostatný subjekt, nebo se stal tváří STAN či jiné 5 % strany.

Politikové těchto stran jsou natolik neseriozní, že jej nepustí do čela, ale budou ho mít pouze pro zviditelnění partaje před případnými voliči.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JJ

J45a89n 18J72i23r58k70a

8. 10. 2020 14:54

S "matematickou" částí úvah paní Lhotské lze celkem bez výhrad souhlasit. Dospívá k totožným závěrům jako třeba David Klimeš na aktualne.cz ("Babišovi voliči krajské volby vypustili. Ke konkurenci ale nepřeběhli") a pravděpodobně se i ona opírá o analýzu matematika Michala Škopa.

Horší je to s částí "ideologickou" a s predikcemi do budoucna. Paní Lhotská, jak to vypadá, s nekritickou lehkostí naskočila na koncept "antibabiš", což je marketingový produkt týmu okolo Alexe Brauna a Marka Prchala. SKVĚLÝ marketingový produkt, nutno dodat! Stále to funguje a vždy, když je třeba nasadit opozici psí hlavu, vyjede se s antibabišem. Nikdo sice přesně neví, co to antibabiš je, ale funguje náramně. A opozice, ať se snaží, jak se snaží, nálepky antibabiše se ne a ne zbavit. Pokud zde nyní s antibabišem operuje paní Lhotská, může to znamenat dvě věci: buď marketingovou podstatu produktu "antibabiš" neodhalila, anebo tu s antibabišem operuje záměrně.

Programová nekompatibilita eventuálního spojení PiratiSTAN / ODSTOP-Lidovci:

Vládní agenda bude mít zcela odlišné priority než ty, o kterých mluví paní Lhotská. 90% problémů bude běžná rutinní správa státu, kde ideologické rozdíly nebudou hrát zas až takovou roli. Pokud by takový vládní blok hypoteticky vznikl, bylo by rovněž důležité v jakém poměru by do něj jednotlivé strany šly. Pokud by reálná síla ODS a (části) KDU byla malá a dominovali by Piráti, ideologické příkopy by nebyly hluboké (Piráti, STAN a TOP si porozumí dobře.)

Predikce do budoucna: zhola nemožné, proměnných je příliš mnoho.

- jak se situací zahýbe projekt Mikuláše Mináře?

- kdo Sněmovnu opustí, případně získá? (ČSSD, KSČ, SPD, Trikolóra, Minář...)

- kdo bude nakonec skutečně PRVNÍ na pásce? (K tomuto bodu se ještě vrátím.)

- jak se zachová po volbách prezident Zeman?

- bude po volbách na Hradě vůbec ještě prezident Zeman?

9 2
možnosti
AN

A68l86e36š 53N78o24v39á71k

8. 10. 2020 15:06

- bude projekt Mikuláše Mináře i projektem Miroslava Kalouska?

-nabídne Babiš Trikoloře místa na sněmovních kandidátkách, aby ukázal pravicovou tvář?

0 0
možnosti
Foto

Pěkný článek.... všechno plytké řeči. Diskusi jsem nečetl.... možná už tam je někde zmíněno to podstatné a to je to, co tady uvedu: společná kandidátka více stran je i tak vystavena riziku kroužkování přednostních hlasů. Všichni si pamatují, jak shořely Uhelné Sklady v konfrontaci s diciplínou lidoveckých voličů. A to stále trvá a nelze to nijak vyřešit. Preferenční hlasy jsou nejsilnější zbraní Alte Brúny pro příští rok. Je lepší kandidovat samostatně a mít osm poslanců než kandidovat na kandidátce s někým silnějším a nemít nic. Tak to je a bude a zbytek povídání je ztráta času.

4 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,25
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik