Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Myslím, že většina optimistických kalkulantů bude z výsledků parlamentních voleb v příštím roce velmi zklamaná. Na celostátní volby příjde klasických 65-70 % voličů a to především těch, kteří na krajských volbách nebyli, protože je strašil Coronavirus, t.j. senioři. Ti na celostátní volby půjdou, protože na tom mají osobní zájem. Vůbec nebudu překvapen ze zisku ANO mezi 35-40 %. To se týká i seniorů kteří volí socialisty a komunisty, takže tzv. demokratické strany mohou dělat koalice jaké budou chtít, ale výsledek bude pro ně na další 4 roky velmi tristní.

11 5
možnosti
Foto

Tolik hloupých seniorů opravdu není. To je opravdu zajímavé, Babiš a spol. se snaží všechny okolo přesvědčit, že ANO není stranou seniorů a 5000 není předvolební úplatek...;-D

2 2
možnosti
PK

Demoblok se patrně dostane konečně k moci, ale kompromisy smažou připravené a deklarované programy ....

0 5
možnosti
ZD

Demoblok je účelově spojený blok politických rivalů za jistým účelem ! Až bude účel naplněn - přestane mít spojenectví smysl. A všichni budou chtít své místo na slunci.

9 2
možnosti

Zapomněla jste na migraci, to bude dle mého hlavní bod. Piráti chtějí společnou evropskou azylovou politiku, ODS ji odmítá.

4 3
možnosti
Foto

Díky, paní Lhotská, za povolební - a příští předpokládané volební situace. R^

8 4
možnosti
DB

Mno, já se na to dívám z trochu jiného pohledu. Bohužel je pravděpodobné, že Babiš ty volby vyhraje. Ale je taky vysoce pravděpodobné, že nevyhraje absolutně. Takže bude muset hledat někoho do koalice a asi nikoho nenajde.

Jenže na hradě sedí zapšklý stařec, který prostě pověří vítěze voleb sestavením vlády, což se mu nepovede. Jenže zapšklý stařec toho vítěze (AB) stejně jmenuje premiérem a ten bude vládnout neomezeně dlouho bez mandátu. Nezapomeňte, že tahle situace tu již byla. Ten dědek je opravdu tvrdohlavej.

5 6
možnosti
AN

A81l97e90š 30N31o14v17á39k

8. 10. 2020 11:30

president dlouhodobě deklaruje, že sestavením vlády pověřuje vítěze voleb. Neomezeně dlouho vládnout bez důvěry vláda nemůže, pouze do té doby, než se vyjedná nějaká jiná vláda nebo přijdou předčasné volby.

Bez důvěry vládl i Topolánek, přeci...

7 0
možnosti
ZD

Naprostý souhlas a karma. Naprostá většina "natěšených" se zabývá okamžikem zvítězil/prohrál. Tím pro ně to divadlo končí. Pro republiku a občany to tím ale začíná.

20 3
možnosti
MK

Třeba náš kraj je jedním z mála, kde Babiš nevyhrál. Vyhrála koalice STAN+ODS+Východočeši. Vyhráli jen těsně, ale vyhráli. A vyhráli proto, že chytře sestavili kandidátku z regionálně známých a respektovaných osobností.

Ale aby mohli vládnout, tak k této koalici musí přibrat ještě další koalice a navíc i Piráty. Ano, Piráty, o kterých ODS ráda říká, jací jsou to prý neokomunisti. :-)

A tak by mne zajímalo, jak by to případně dali do kupy v případě celostátních voleb do poslanecké sněmovny. Buď prostě vezmou do party Piráty, nebo nic. A není vůbec jisté, že by Piráti skutečně byli ochotní jít do party třeba s ODS, pokud by šlo o sestavení Vlády ČR. A navíc těžko říct, jestli by jim to stačilo na většinu v PS.

Srovnávat volby do krajů s volbami do PS je srandovní...

3 0
možnosti
TB

přesně tak ;-) Koukám, že jsme z jednoho kraje :-) Ta upečená asi tak 10- koalice je docela srandovní, to bude určitě fungovat ;-D

7 0
možnosti
Foto

je dojemné, jak se obě strany utěšují;-D

4 0
možnosti
Foto

Viděla jste toho zklamaného,vyděšeného a uplakaného vítěze? Tomu je jasné, že krajskými volbami to nekončí....:-) Pokud se strany spojí do koalic a odpadnou komunisté tak končí, hlasy už nemá u koho brát a pokud ano, tak jen u Čssd kterou tím zničí...to opravdu není dobrá pozice.

16 11
možnosti
AN

A32l27e45š 36N95o15v28á58k

8. 10. 2020 10:24

Nebuďte naivní. Babiš hned po volbách nasadil masku otloukánka, protože ví, že tím získá sympatie dobrosrdečných voličů. Každý v pohádkách fandí tomu, kdo je terčem posměchu a úkladů.

Rozložení hlasů po volbách 2021 bude úplně jiné, než si dnes vůbec dokážeme představit...:-)

11 0
možnosti

Tak ono bohatě postačí, jestli KSČM dopadne v parlamentních volbách stejně bídně jako teď a případná koalice ANO s ČSSD se zmůže jen na menšinovou vládu bez podpory rudochů.:-)

6 0
možnosti
AN

A75l81e80š 43N43o76v40á22k

8. 10. 2020 9:58

pane Šťastný, hlasy ksčm a čssd nikam nezmizí, objeví se jinde. A proti krajským volbám přijde v roce 2021 podstatně víc voličů ANO, kteří teď zůstali doma, protože je kraje nezajímají. A přesto ANO početně vyhrálo...:-)

7 2
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,27
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik