Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Náš dnešní průšvih má jedno jméno, a to je Babiš. Jeho sebestředné ego (Prchal) nu zavelelo přijmout teatrálně veškerou osobní i politickou zodpovědnost, jmenovat se do čela jakési zdravotní rady vlády, zrušit zavedení roušek od 1. září, zdržování ustanovení krizového štábu (stejně jako na jaře) a výjimečného stavu, najednou úplný obrat když to položil Ken, jmenován je plukovník a veškerá odpovědnost je na něm a odborníky i ze zahraničí o kterých netušíme co jsou zač, když už mají naše životy v hrsti, tak ať vím komu mám poděkovat.

Správně říkáte, že vláda hasí požár protože v opatřeních jsme 14 dní pozadu. Super, chudák vláda, že jo, jak asi ty chudinky vysvětlují rodinám zemřelých jak to, že doprčic nejsou o 14 dní napřed. Mají na to 500 miliard a nejlepší mozky ČR i světa. Vyplouvá napovrch, že Babiš byl i v létě varován před masivní druhou vlnou odborníky a zdravotním výborem parlamentu, to vše včetně dat a predikce. Takže zatímco na jaře Andy zachraňoval tisíce mrtvých, tak na poslední konferenci už hlásí, že "zemřelo 1000 mrtvých", asi ti, které předtím zachránil.

Bohužel nevidím důvod ke smířlivému tónu, jaký jste nasadila, na jaře celý se národ semknul, konání vlády navzdory, a pomohli jsme si navzájem, zdarma, nebo jen za náklady, úžasné, máme být na co hrdí. A co se stalo na podzim, vláda selhala a místo omluvy začne lhát, vyhrožuje národním žalářem a napaluje pokuty za nedodržování opatření ve kterých se nikdo nevyzná. Národ na další vlnu solidarity rezignoval, a znovu jsou z nás staré dobré "smějící se bestie", jako za mocnářství a protektorátu. Jen nenáviděný mocnář a protektor je někdo jiný.

10 0
možnosti
ZD

Věřím, že se strachem kdo na vás jukne - a vy to dopředu víte - otevíráte i paštiku. Uléháte, vstáváte... pořád s jedním ! Mladí a zběsilí!

1 1
možnosti

Existuje i čtvrtý scénář. Udělat racionální opatření a zakazovat jen hlavní zdroje nákazy. Jenže to by vláda musela nejdříve vědět kde vůbec jsou a kdyby to věděla, musela by to navrhnout a odkontrolovat.

Plošná opatření jsou jasná, znějí hodně voličům hezky a přinášejí největší ztráty. Kdybych třeba provozoval tenisové kurty, asi bych ukřižoval člověka, který by mi tvrdil, že mám rizikové podnikání. A zcela určitě bych zažaloval vládu, že nezakazuje analyticky, ale armádně.

4 2
možnosti
Foto

Ale jistě, že kurty jsou rizikové. K nim totiž patří i šatny, doprava na ně....

0 0
možnosti
ZD

Z Vašich komentářů je cítit rozum jako vždy. Dík.

4 0
možnosti
BH

Konečně rozumný názorR^

5 0
možnosti
BH
HH

Všude se jen omílá, že lidé nedodržují nařízení vlády. Kolik jich je, jsou pozitivní, kolik už nakazili lidí? Je to jen obezlička k udržení lidí ve strachu, stejně jako pisatelku. 99% lidí vše dodržuje, jenže jsou to opatření k ničemu, nemají žádný výsledek - roušky v MHD měsíc, obchody 14 dní a furt nic.

6 13
možnosti
JH

J48a70k21u91b 77H78o84z90a

15. 10. 2020 11:30

V Praze tedy rozhodně ne. Až za posledních pár dní už se začínají bát a tím pádem i dodržovat.

0 3
možnosti
TB

Ono to je složitý. Ten vir je tak šíleně nakažlivý, že tomu stejně neujdeme, to bychom museli být v karanténě pořád, což je nesmysl. Teď máme sice ty čísla špatná, ale to je v celé Evropě, zjednodušeně řečeno, oni jsou jen týden až dva za námi....Máme naštěstí špičkové zdravotnictví a to to zvládne, sice s vypětím všech sil, ale zvládne. Tímto tempem nakažených budeme promořeni vcelku rychle a pak ta epidemie bude slábnout a my už budeme relativně v pohodě, zatímco ve zbytku Evropy budou v tom nejhorším...tak to prostě je...

8 1
možnosti
ZD

Přesně jak píšete. Vše se vyvíjí ve vlnách umocněných přístupem nás samých. Včerejší premianti jsou zítřejší průšviháři a naopak. Podobné to bylo s povodněmi. Prostě se učíme žít s novou nemocí. Jde především o samotnou hysterii, kterou podle mne vyvolávají média se snahou o klikání zrovna na jejich titulky. Jsou pro mne největším zklamáním. Honějí se za senzacemi, emocemi a "krví" i v této nelehké době.

3 0
možnosti
ND

Vím, že nic nevím, říká Sókratés a já si myslím, že je to v tuto chvíli asi jedině možné shrnutí.

Já, samozřejmě naprostý laik sice nic nevím, ale dovoluji si myslet, že i kdyby v létě byla opatření rozvolněná jen málo, že by to v současnosti vypadalo stejně, že ten letní lidech prostě tuto složitou situaci nezapříčinilo.

Vůbec si nedovoluji říkat co tedy je na vině, ale jen malinko odhaduji, že mutace viru...že nám zkrátka od jara zmužněl, zesílil a lépe nabrousili kosu...

Jinak nezpochybňuji opatření vlády, která postupuje jako mnohdy já když uvádím do provozu nějaký elektrický či elektronický předmět, tedy systémem pokus omyl...

6 0
možnosti
ND

Oprava: letní ne lidech, ale oddech...

1 0
možnosti
LB

Posílám autorce karmu. Je to dobré shrnutí obecně známých věcí, které si však mnozí lidé odmítají připustit. Ne, že by k tomu neměli intelektuální kapacitu, ale je to záležitost psychologie, duševní únavy z epidemie. Časem prostě psychika člověka začne nepříjemnou věc odmítat, vytěsňovat ji ze své mysli, byť by byla na všechny myslitelné způsoby reálná a týkala se každého.

S tím souvisí i další fenomén: Přepjatý individualismus a fetiš práv jednotlivce na úkor společnosti jako celku. Jestliže tak velká část společnosti přijala přesvědčení, že se musí starat jen sama o sebe, a že má samá práva a žádné povinnosti, pak se snadno přesvědčí i o tom, že zkrátka prohlásí zákony za špatné a bude se řídit jen tím, co jí vyhovuje. Jestliže doba přeje tomu, aby si nějaký František Vopršálek vymínil, že je vlastně Františka Vorpšálková a vynutil si na ostatních, aby ho oslovovali "ona" místo "on", pak je zřejmé, že přichází doba postfaktická, kdy přesvědčení jedince má větší váhu, než objektivně zjistitelná fakta. I tento fenomén nahrává těm, kteří opatření proti epidemii odmítají dodržovat.

Vláda samozřejmě koncem léta zásadně selhala, pro to není omluva.

14 1
možnosti
ZD

Slova zásadní selhání si - jako technik, který oživuje a opravuje - představuji jinak. S ostatním souhlasím.

1 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,21
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik