Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Paní Lhotská,

Váš článek je dobrým historickým ohlédnutím a zaslouží karmu.

Zásadně však polemizuji s tím, že aktivity "cancel culture" dle Vás nemají žádný oficiální statut.

To je tragický omyl, stačí se podívat na to, jak čile se domlouvají státy i EU se sociálními sítěmi na doslova a do písmene mazání "nevhodného" obsahu, stačí si přečíst zprávu české tajné služby, která mezi občany naší země definovala osoby s "předsudečnou nenávistí", což jsou prostě všichni, kteří nevyznávají multikulturalismus a politickou korektnost.

Pokračovat by se dalo hodně dlouho, ale výsledkem je vždy jediné: Cancel culture už má a získává stále silnější oficiální statut na západě od nás, a u nás to už začíná také. Ostatně to autorkou vzpomínané akademické prostředí je s tím politicky mocenským vždy úzce propojeno a ještě úžeji jsou s ním propojena média, která, zvláště opět na západ od našich hranic onu "cancel culture" ve svém hlavním proudu naprosto jednomyslně přijala.

42 0
možnosti
AN

A16l97e61š 68N25o84v77á15k

29. 10. 2020 11:24

je to přesně tak jak píšete. Už jsme se dostali do stádia jako za komunismu (o nacismu nemluvě...), kdy bylo zakázáno poslouchat "štvavé vysílačky"...:-)

12 0
možnosti

Boj proti pravdě je otřesný a pro mne zcela nepochopitelný. Proto také nechápu útoky Miloše Zemana a dalších proti pravdě a úctě k druhému člověku. Považuji to za nebezpečné!

Z jedné strany je zakázáno šířit pravdu a z druhé strany zde antidemokratické strany šíří antidemokratické lži mezi starce a chudé lidi rozvracející naši demokracii. Co s tím?

!!

5 20
možnosti
SB

Pane Šimku, dnes jste ve francouzském městě Nice dostal další důkaz toho, kam vedou tyhle prázdné fráze, které nám tady léta servírujete: K růstu islámského terorismu.

15 1
možnosti
AN

A83l86e84š 66N45o25v87á46k

29. 10. 2020 10:11

za komunismu byla perzekuce jiných názorů oficiální, dnes se dávkuje pomocí různých neziskovek, elfů, seznamů "dezinformačních zdrojů", nálepkováním nositelů protirežimních názorů...

o to je to hnusnější.

34 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 2
možnosti
JP

J13a27n 44P97a54v45l80í51k

29. 10. 2020 9:33

Já jsem paní autorku pochopil, že nás školí v rámci kampaně odhalující prohnilost už tak prohnilého Západu.

9 15
možnosti
MV

presne to me napadlo!

2 1
možnosti
SB

Karma!

A pro tu "cancel culture" je dost i prostoru zcela nenápadného.

Má se natáčet nějaký film a tu či onu roli je možno obsadit panem Adámkem (A jako "ano", že vyhovuje názorům současných rádoby elit) nebo panem Nováčkem (N jako "ne, že těm názorům nevyhovuje). Tak to dostane pan Adámek. V podstatě nelze nic namítat, protože to doopravdy bylo padesát na padesát, takže si na kvalitě filmu toho nikdo ani nevšimne.

Když se vymazal Matuška z něčeho, kde si ho lidé pamatovali, tak toho si divák všiml, ale toho, co jsem naspal si divák ani nevšimne, ale přitom to právě ta "cancel culture" je.

19 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 15
možnosti
ND

Asi je chyba ve mně, že mi přijdou vaše poslední články ukecané, a téma se v nich ztrácí v přemíře textu...

3 12
možnosti
Foto

Z toho si nic nedělejte. Ono je to náročný... To je - jako blbům dát všechny souvislosti ještě z dob kyjů, představit hlavně gilotiny historie, to hlavně, aby z toho vyšlo prosté...lidi, já si myslim, že je ženská a pak chlap...ale chci vás hlavně postrašit... a abych jako vědec u toho vypadala.

0 6
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 38,94
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik