Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Země, kde opatření pouze doporučují, jsou na tom lépe, než ty, co je vynucují. Proč asi?

10 1
možnosti
OD

Z pohledu občana to tak vypadá, myslím, že podobné pocity tu bude mít kdekdo. Nojo, ale politika má svá vnitřní pravidla a ta, ať se to nám civilům jeví jakkoliv divná, zde mluví jasnou řečí.

Kompromis a řešení musí hledat vláda - ta buď má svou hlasovací většinu nebo holt musí vyjednávat.

A zde musíme říci, že Ano vládlo rok opřeno o pohodlnou levicovou hlasovací mašinu s občasnou pomocí nácků a kromě urážek a osobních útoků proti jednotlivým exponentům Ano žádnou plošnou diskusi o svých krocích nevedlo.

Premiér, který v tomto zásadním momentu JEHO vlastního vládnutí raději zmizí na návštěvu Srbska, dává jasně najevo, že na parlament kašle, že v tom raději vykoupe ministra, který je zjevně "na odstřel", že se vyhýbá zodpovědnosti za jeho vlastní jájínkování "v čele všech a všeho".

Kdo viděl hlasování, viděl, že poslanci Ano hlasovali jen pro vlastní návrh, jakmile byl smeten, negovali vše, co navrhly oposiční strany.

Vláda včera prohrála důvěru sněmovny. Bývaly doby, kdy se po takovém hlasování premiér poroučel. Topolánek letěl prostě proto, že si nesehnal svoje poslance k hlasování, Babiš zdrhnul do Bělehradu, a teď to bude svádět na všechny, kdo ve sněmovně byli.

Pro vládní poslance platí to samé co pro oposici, mohli se pokusit, ale volili kampaň a u nich je to asi důležité, protože jejich partaje o podporu přicházejí a někteří z nich už tu v listopadu nebudou

Je prostě důležité udržet kontrolu nad dojením rozpočtu bez kontroly parlamentu, komu by se chtělo zveřejnit, kdo, kde co a za kolik naším jménem nakoupil. Prymulovi se rozhodně nechce a Andrej? Ten se vůbec rád baví o vlastních kšeftech, že....

2 3
možnosti
AN

A42l60e98š 78N76o36v22á39k

12. 2. 2021 9:42

vláda neprohrála důvěru sněmovny, nešlo o hlasování o nedůvěře.

prostě neprošlo jedno bezvýznamné opatření. Tak si vláda musí poradit jinak.

2 0
možnosti
JK

Necítíte se kompetentní posoudit, která opatření jsou zbytečná, nicméně víte, že nějaký smysl měla, dokonce prý nepochybně. To jsou naprosto protismyslná vyjádření. Kompetentní v tomto směru nejste - to jediné je nepochybné. Pokud však smysl opatření neumíte posoudit, proč je bezprostředně na to posuzujete a tvrdíte, že nějaký smysl měla?

9 6
možnosti
KL

Pane Kvapile, považuji Vás za provokatéra, jehož cílem není si v diskuzi vyměnit názory, ale toho druhého za každou cenu přehádat. A na to nemám chuť ani náladu. Nicméně tento dotaz považuji za konstruktivní a tedy udělám výjimku a odpovím Vám.

Jak jste si jistě všiml, psala jsem o tom, že neumím posoudit, která konkrétní opatření mají smysl a která ne. Nicméně to, že jako celek ke zmírnění průběhu epidemie přispívají je nepochybné při pohledu na vývoj počtu nemocných, hospitalizovaných a mrtvých. Respektive na to, jak se tato čísla v závislosti na jejich uplatňování měnila.

Tedy moje odpověď na Vaši otázku zní - opatření "celkově" svůj smysl mají (= bez opatření by byla situace horší), nicméně neumím říct, která z nich to přesně jsou, ani jaký je jejich konkrétní vliv, a která jsou zbytečná. Tedy například to, zda má smysl zákaz nočního vycházení, nebo bychom se bez něj mohli klidně obejít.

5 4
možnosti
AN

A88l66e73š 67N76o82v67á86k

12. 2. 2021 9:23

kdo se choval odpovědně, bude se tak chovat i bez nouzového stavu.

7 0
možnosti
OD

Prostým pohledem okolo po pražské periferii vidím, že dobrá třetina lidu má opatření v paži již dnes, kolik jich bude, až to - po Vašem - bude na odpovědnosti každého jednoho z nás?

Brzo zjistíte, jak málo je takových, jako Vy říkáte, .

4 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,27
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik