Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

No v takovém Rusku, tam žádná komise není, tam za politickou nekoreknost jdou lidi za katr rovnou, bez diskuse. Proti jejich katru je evropský katr luxusním hotelem. V lepším případě. V horším případě dostanou novičok.

3 5
možnosti
JD

J71i21ř24í 35D66u67d87a

3. 5. 2021 7:50

Ne, že bych chtěl hájit Rusko, ale v Turecku dopadnete ještě hůř a třeba v Saudské Arábii v klidu dostanete trest smrti a když to neodskáče i celá vaše rodina, tak máte ohromnou kliku. Ale u těchto zemí to očividně nikomu nevadí, to jsou "naši" kamarádi...

2 0
možnosti
OK

Konečně bude mít nemajitel pokoj!

0 0
možnosti
ZS

Takže CZEXIT, paní Lhotská? To jsem si myslel, že jste inteligentnější.

5 20
možnosti
Foto

Podle vzoru brexitu, pane, tam se jim teď žije!

5 2
možnosti
IS

Zavádění takových opatření je příznakem politického selhání. Když je to průšvih, ať se o něm alespoň nemluví. Státy, obvzlášť demokratické, jsou založeny na určité míře sounáležitosti. Multikulturalismus je založen na podpoře různosti a to ve svém konečném důsledku stát rozkližuje.

I Římskou říši smetla snaha vrstvy úředníků převzít vedení pomocí posilování rozporů mezi obyvatelstvem. Po převzetí moci a popravě velení armády nechali volnou ruku násilí na už nepotřebných přistěhovalcích. Ovšem rozzuření přeživší otcové pobitých rodin, často zkušení vojáci, srazili se svými spojenci vládu Říma během pár týdnů na kolena. Vlastní milionový Řím padl až po dvou letech obléhání a hladovění. I obří a mocný stát se tedy může zhroutit celkem rychle, pokud je vnitřně rozvrácený a mizerně vedený.

18 1
možnosti
RP

No, Řím se hroutil pěkně pomalu, pár století. Příčinou bylo přílišné zbytnění vrstvy takzvaných svobodných, které už práce otroků a nesvobodných v centrální části státu - Itálii nedokázala uživit. Pár století tak byl Řím a centrální provincie Itálie nesoběstačná a závislá na dovozu potravin a jiného zboží z dobývaných provincií. Řím nejdřív ty dovozy dobýval silou svých legií a když se vojenská síla barbarů, protivníků Říma začala v poslední fázi vyrovnávat, začal ty dovozy platit a přeplácet. Až nakonec Řím kvůli tomu zchudl a nedokázal už zaplatit kvalitní vojáky ani na základní obranu Říma jakožto centra státu

Svobodní byli původně svobodní římští občané, kteří za dob Římské republiky měli nárok v době míru být živeni státem a v době války měli povinnost nastoupit do římských legií a bojovat za Řím. Proto Řím na začátku tak rychle expandoval, protože to byl velmi vojenský stát s vysokým počtem dobře vycvičených a motivovaných vojáků. Ale už za doby Cézara se ukázalo, že do římských legií jako vojáci se lépe hodí barbaři ze zaostalejších dobytých provincií navyklí na tvrdé životní podmínky než státem "pěstovaní" svobodní římští občané. Vrstva svobodných tak postupně ztratila své opodstatnění, ale jejich provilegia být živen státem a privilegium všelijakým hlasováním a protestováním ovlivňovat rozhodování i cézarů jim zůstalo. Stali se tak příživnickou vrstvou, která téměř nic neprodukovala a která byla vládci uplácena, viz ono heslo "chléb a hry pro lidi" A defakto státem živena. Něco jako dnes jsou dnešní všelijaké pochybné neziskovky a firmy živící se ždímáním dotací.

Už Julius Caesar cca 50 let před naším letopočtem dobýval Egypt hlavně proto, protože tam v údolí Nilu a v tehdejších rozlehlých oázách v poušti produkovali velké množství obilí, Caesar dobytím Egypta tuto produkci obilí získal pro výživu "římských svobodných občanů". A tím částečně i jejich hlasy, které ovlivnily řimský senát, aby ho zvolil doživotním diktátorem. (prvním Cézarem - císařem)

4 0
možnosti
TK

Hrubě s vámi nesouhlasím.

Přesněji řečeno nesouhlasím s tím, jak se držíte zpátky.

Ony totiž už stávající české zákony o "schvalování a podněcování.." jsou svou gumovostí a trestní sazbou za hranou. Není prostě správné za verbální projevy, které nejsou prokazatelně součástí přípravy trestného činu, ukládat tresty odnétí svobody (ani někoho zavírat do kriminálu a pak ještě do cvokhausu, jak navrhujete vy). V úvahu připadají pouze peněžité tresty a altenativní tresty. Zavírat někoho za nevhodný vtip je prostě za hranou.

31 1
možnosti
JD

Zkuste se na to podívat znovu. Tentokrát z perspektivy pravidla "Má svoboda končí tam, kde začíná Tvá svoboda."

Jinak je totiž jediným řešením právo silnějšího a násilí.

0 0
možnosti
JS

Meli rovnou uvest, ze mezi kriminalizovane projevy se radi tez politicka prislusnost. Kdo nesouhlasi s "vedouci ulohou bruselske Komise a evropskymi hodnotami" (drive komunisticke strany) je terorista a musi si nasledky pricist sam.

25 2
možnosti
RP

To podle mne ještě přijde, protože to podle mne je až znakem už nad lidmi vítězné totality.

0 0
možnosti
JM

J78i30ř91í 22M53a78c98h

29. 4. 2021 19:50

"My jsme absolutní demokracie. Všichni musejí poslouchat." (Mravenec Diktátor ve hře bratří Čapků Ze života hmyzu). Že by zase nic nového pod sluncem?

31 0
možnosti
DC

D90a88v93i30d 80C38e34c85h

29. 4. 2021 19:17

V poslednej vete by som vynechal " ve sve polisabonske podobe".

0 0
možnosti
PG

P33a87v65e90l 87G23ö95t10z69e

29. 4. 2021 19:00

A nenavist vuci pedofilum jakozto mensine projevovat muzu?

9 2
možnosti
GK

Zatím ještě ano. Ale i to se změní;-)

14 0
možnosti
Foto

Jaký Brusel? Vy asi stále žijete v modelu RVHP a Varšavské smlouvy, kdy opravdu vše muselo klapat podle Kremlu. Jenže vznik EU byl na základě dobrovolnosti a to, co "Brusel" nařizuje, je z vůle všech členských států. Že ale nás tam zastupují kousky, jako byl s. Ransdorf nebo s. Konečná, za to Brusel opravdu nemůže.

Zkuste si představit, jak byste skončila, napsat před r. 89, že nám diktuje Moskva.;-D

8 34
možnosti
AS

Bože, to je zase argument ve stylu "Předtím bylo hůř, tak teď neremcejte."

26 2
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,82
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik