Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J73i94r41i 75T76i77c80h25y

29. 4. 2021 17:26

To uz neprichazi jen z Bruselu, tim uz je prolezly cely zapad. Je tu ovsem jedna zasadni skutecnost - urcite skupiny mohou rikat, co chteji (doplnte si ktere), jine nesmeji rikat vubec nic.

30 2
možnosti
VV

Muzete neznalym vysvetlit jak jste na tyto nesmysly prisel?

2 15
možnosti
Foto

V každém civilizovaném státě existuje nejen etická, ale i zákonná norma, co se kde smí a nesmí říkat. Jsou pro to, myslím, docela logické důvody. Má-li to každý takový stát, musí to mít logicky i nadnárodní společenství, které ze své podstaty má zákony členských zemí sjednocovat.

To, co je smysluplným předmětem diskuse, je pouze míra.

Poznamenám jen v tomto smyslu, že jsem odpůrce dlouhých nepodmíněných trestů za verbální zločiny.

Mimochodem, myslím, že paní Bošková, vám i čtenářům srozumitelně vysvětlila, co je to ten "Brusel" (přestože jí 12 trumberů dalo "minus")

8 18
možnosti
KL

Souhlasím s Vámi, že nějaká zákonná norma existovat musí. Lišíme se ovšem v tom, zda je v pořádku, když ji stanoví nadnárodní společenství (navíc v tom smyslu, že bude pravidla stanovovat Komise, tedy vlastně úředníci), nebo je to záležitostí národní. Já si myslím, že by to měla být ta druhá možnost.

A ještě k tomu "Bruselu" - proč myslíte, že to velká část lidí takto nechápe? Proč cítí odcizení? Proč mají pocit, že nic nezmohou a musí jenom "držet ústa a krok"? Čí je to chyba? Těch lidí? "Bruselu"? Politiků, že jim to nedokážou vysvětlit? A proč jim to vlastně nedokážou vysvětlit?

19 1
možnosti
JR

J86a87n 12R85á37ž

29. 4. 2021 13:53

Jediný problém spatřuji ve výkladu pojmu " podněcovat k nenávisti". Vycházím z toho, jak je tento termín, který je i v našem právním řádu, velice široce a mnohými soudci zcela subjektivně vykládán.

Příkladů najdeme dost.

A jestliže bude uplatňován postup, že vyjádření pouze "nekorektního" názoru se bude automaticky považovat za podněcování k nenávisti, bude to hodně špatné pro ústavní právo na svobodu a šíření názorů.

16 0
možnosti
Foto

J74o58s10e55f 55B72á39r38t34a

29. 4. 2021 13:37

Jestli to tak bude pokračovat, tak to akorát zvýší preference SPD.

8 0
možnosti
VV

V tom pripade mel Milous Zeman pravdu o tech dvou tretinach.

6 0
možnosti
PB

..... nic nového pod sluncem,- máme to za sebou a lidi si stejně říkali co chtěli,- dnes tomu neni jinak a nikdy nebude!,- ...... se těším na první soudní spor a rétorické schopnosti stran zainteresovaných;-D,- kdo a jak bude objektivně i subjektivně posuzovat pravý, skutečný význam vyřčeného, zakázaného "slova" ?!?

0 0
možnosti
Foto

1/ "Brusel" nechce určovat co říkat smíte, ale co říkat nesmíte-to je ost podstatný roszdíl.

2/ My jsme "Brusel", tedy nám nikdo nic nenutí, jen se demokraticky rozhodneme v rámci EU, které pravidla sjednotit a které ne.

3/ Ty zákoné normy mají i jednotlivé země (včetně nás) nejde tedy o noic nového jen o sjednocení výše trestů což je zcela v pořádku, protože v době internetu "a nenávistných projevů je nejvíce na něm" by mohly vznikat problémy s tím kde soudit a tím jak trestat.

4/ A ne nelze zajistit plnou svobodu slova jak někdo tvrdí, potom by totiž ani nebylo trestné ani to když někdo nařídí vraždu, terorismus....

Vždy je to jen o tom na čem se domluví společnost. A i v té naší české naprosto převažuje názor, že trestání šíření nenávisti slovem či projevem je v pořádku. Jen se zeptejte nebo udělejte průzkum mezi lidmi zda je v pořádku trestat třeba Imámy co podněcují k teorismu, nebo zda je v pořádku trestat nacistické projevy...

Jen někteří lidi jako vy se snaží navodit dojem, že když někdo postuje věci typu, že děti cizinců by měly jít do plynu, že je potřeba střílet uprchlíky...., že to je něco jiného než když Islamský fanatik schvaluje teroristtické útoky či k nim vybízí. Není to jiné je to stejné a je potřeba to trestat!!!

8 28
možnosti

K tomu bodu 2). My se demokraticky nerozhodneme. My se demokraticky podřídíme většině. To je trochu rozdíl. Ale tak to holt chodí v každé demokracii.:-)

7 1
možnosti
LC

Já tomu říkám těžký přechod od socialismu k socialismu. Nakročeno máme dobře. Spoustu věcí zažívám v životě už podruhé. A pak že nejde vstoupit dvakrát do jedné řeky.

26 4
možnosti
JT

J88i82r36i 91T17i85c97h68y

29. 4. 2021 17:29

Pro nedostatek lepsiho nazvu tomu rikam diktature radikalni levice.

2 0
možnosti
JS

Karma, karma, karma. Bohužel mladí , které jsme vychovali jako v bavlnce si toto nebezpečí neuvědomují. A Vaše poslední věta by mělo být volební heslo všech stran.

36 2
možnosti

Tato iniciativa EU je ze stejného soudku, jako její vnucování multikulturalismu státům bývalého východního bloku. Nejsem odpůrce EU, pořád si myslím, že pro nás jiná cesta není, ale podobné aktivity jen přispívají k nespokojenosti některých členských zemí. Na závěr bych tady (po delší době) opět zopakoval názor čestného předsedy CSU a bývalého dlouholetého bavorského premiéra Edmunda Stoibera:

"Když některé země prohlašují, že nechtějí "pestrou společnost", tak je třeba to akceptovat. Varuji také každého, kdo si myslí, že může většinovým rozhodováním v Bruselu zasahovat do suverénního rozhodování států. Tak se ruinuje evropská idea."

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/bavorsky-expremier-stoiber-islam-k-nemecku-nepatri_356459.html

22 0
možnosti
JK
Foto

Vážím si paní Benešové, že se nebojí jít proti proudu a ,že chce vyšetřovat a ne se na viníkovi usnášet. U voleb dam hlas těm kteří k odsuzováni potřebují důkazy.

5 5
možnosti

Co s tím má společného Benešová?

3 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,82
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik