Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Bohužel i věda se dokáže zaprodat ideologii, například v SSSR biolog Lysenko a jeho metody...

1 0
možnosti
Foto

Lysenko nebyl vědec, ale vypatlaný šarlatán. Věda má zaběhnuté postupy experimentů a ověřování pravdy. Správný vědec dokáže detekovat, že dělá nesmysly.

0 0
možnosti
TK

První věcí, kterou by takovýto "rozumný vědecký" orgán nutně musel udělat, by bylo zrušení všeobecného rovného volebního práva, či voleb a demokracie vůbec. Z průměrováním hlasů pár chytrých a většiny průměrných a hloupých lidí totiž nic dobrého vzniknout nemůže, to umí spočítat i žák ZŠ. :-P K tomu je ale samozřejmě nutné úřadu povolit revidovat i věci z dávnější minulosti.

1 0
možnosti
Foto

To je bohužel pravda. A protože tohle v demokracii udělat nejde, autokratické režimy jí převálcují.

0 0
možnosti
DM

Ať to bude co chce, nejdůležitější bude, aby tam bylo dost černých, LGBTQ a podobně.

1 0
možnosti
JV

Vážená autorko, před 50 lety vědci mluvili o ochlazení, protože to tehdy bylo relevantní a pravdivé, SO2 a aerosoly v atmosféře skutečně mají silný ochlazující účinek. Jenže taky v té době byli jiní vědci, kteří velmi dobře zdokumentovali negativní důsledky onoho znečištění na lidi, majetky a ekosystémy (pamatujete na mrtvé lesy v Krušných horách?). Proto se taky dlouhodobě pracuje na na snížení jejich emisí (vědci to poradili politikům). Dneska, po 50 letech právě vědců a techniků, poklesly ony emise 100x i více. Koncentrace SO2, nejvýznamnější znečišťující látky v ČSSR v roce 1989, poklesly tak, že největší problém je je vůbec změřit.

Tyto látky tak přestaly maskovat oteplovací efekt CO2, jehož emise za posledních 50 let vyrostly 2.5x.

Nějaký další pokus o demagogii?

1 2
možnosti
JS

J43a39n 54S88v43o60b70o76d19a

15. 5. 2021 13:16

Plusicek od bednara sedi ;-D

0 0
možnosti
JT

J89i91r95i 34T37i43c91h10y

14. 5. 2021 16:14

Bruselska vrchnost se uz v tom davno vzhledla a zapadni mor se ted siri k nam, i s pomoci nasich vlastnich politiku.

5 0
možnosti
Foto

Bruselske ekoblaboly nemaji s vedou nic spolecneho ...

0 0
možnosti
MN

Pani, ci slecno Lhotska. Uplne jste prekroutila ulohu Scientific Integrity Task Force. Jeji uloha je presne opacna, nez tu popisujete. K tomu jste pridala snuzku vymyslu a vasich nesmyslnych extrapolaci. Takhle se sirej bludy a dezinformace, gratuluji.

1 4
možnosti
JV

Kdyby se vlády řídily podle vědců, nikoliv podle ideologie, náboženství, názorů obyčejných lidí (kteří neumějí dohlédnout důsledky svých názorů), tak tu nemáme války, sociální nepokoje a zdrancovanou zeměkouli.

Už mě docela štve, jak se poslední dobou kope do vědců (hlavně klimatologů, imunolologů, vakcinologů), protože se některým lidem nelíbí jejich názory. Přitom praxe ukazuje, že měli pravdu. Protože, kdo jiný by tomu měl rozumět víc odborník, který to studoval a věnoval se tomu celý život. I mezi odbornou veřejností jsou rozdílné názory, mezi nimi jsou také "černé ovce". Ale obvykle nad zásadními věcmi se dokážou shodnout a rozumně si vyříkat svoje argumenty. Na rozdíl od politiků, kteří se řídí jenom podle toho, co chce slyšet jejich volič.

Jistě, samotní vědci nemůžou řídit stát, protože nejsou odborníci na řízení státu. Ale umí lépe posoudit určitá rozhodnutí, které navrhují politici a říci, toto je blbost, toto je rozumné.

Jestli budeme věřit spíše populistům, kteří říkají, co chceme slyšet anebo odborníkům, kteří říkají nepříjemnou pravdu, tak se nám to krutě vymstí.

0 7
možnosti
FN

Vědec potřebuje ke svému výzkumu finance,,, které zpravidla získává ze soukromých zdrojů. Už tato skutečnost docela odrazuje. Pokud máte uplatného politika, víte, že má jen 4 roky, pak ho demokraticky vyměníte. Pokud bude stát ovládat úzká skupina vědců, nikým nevolenych a neodvolatelných, pak je to špatně,,,

1 1
možnosti
JB

Kdysi: Amerika = kolébka/bašta demokracie. Dnešní Amerika = pohřebiště demokracie! Nestačím se divit, jaký směr tam nabrala politika za posledních 10 let.. Rv

6 0
možnosti
JV

J92a50n 51V33ě93r66n16ý

14. 5. 2021 7:47

Problém s vládou vědců je že věda samotná nemá jak říct co máme dělat, otázka pro vědce pak tedy není "přizpůsobit se" nebo "bojovat". Ta se z toho může stát pokud se začneme ptát co bude mít menší dopad na ekologii/ekonomiku/společnost/průmysl/....

Rozhodovat podle faktů a vědeckých poznatků tak není problém, věda vám nikdy neřekne že nemáte zabít polovinu populace, ale řekne vám že tak nespravíte přelidnění a takovýto orgán, ač "nevolený" ;-D, by byl v demokratickém procesu extrémně užitečný.

0 0
možnosti
Foto

To je ten istý prezident, ktorý podpísal výkonné nariadenie, že biologickí muži preoperovaní na ženy, môžu súťažiť v športe spolu so ženami? A ten istý, ktorý presadzuje, že pohlavie nie je dané biologicky, ale je vecou pocitu?

Z ktorej učebnice biológie to má?

11 1
možnosti
PH

P84a92v61e75l 17H53e55m73e50k

20. 5. 2021 13:13

Jeho stanovisko ve Vámi uvedené oblasti, se taktéž nepochybně zakládá na doporučení vědců. Ovšem to jsou vědci v poměrně novém oboru "gender-studies". Moderní věda. Kráčíme vpřed. Biologie a anatomie začínají být přežitkem minulé doby. Co naděláme :-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,33
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik