Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J88a45n 35R21á31ž

27. 5. 2021 19:15

Na otázku koho bude volit, mi přítel, který se vždy velmi aktivně zajímal o politiku, v dobách Klausových byl i členem ODS, odpověděl , že za jiných okolností by volil jako vždy ODS, ale prý nechce dát svůj hlas Lidovcům a TOP09, tak proto nemůže volit konglomerát SPOLU. ANO, KSČM,ČSSD, Piráti a SPD jsou pro něj nevolitelné strany, takže asi po prvé od listopadu 89 k volbám nepůjde.

Ilustruje to situaci, ve které je před volbami nemálo voličů.

12 0
možnosti
JM

Přítele poraďte, ať se podívá na kroužkování. Sice to není příliš transparentní, ale asi lepší, než nejít vůbec.

0 0
možnosti
Foto

Komunismus?Tak s komunisty přece vládne Babiš,to jste si nevšimla?Jsou pouze dvě možnosti Babiš s komunisty a Okamurou nebo SPOLU a Piráti/STAN...nikdo jiný vládu nesestaví a jiné možnosti nejsou.Komuniste a Okamura, obě nejvýraznější proruské partaje Vám nepřijdou nebezpeční?Mne ano.Tak to vypadá dost jinak.Prohnili s nebezpečnými nebo druhá možnost...já doufám,že komunisté nedají pět procent a tím pádem nebude co řešit...

1 3
možnosti
JR

J59a33n 48R26á46ž

27. 5. 2021 19:21

S největší pravděpodobností vznikne po volbách vládní koalice Piráti-STAN - ODS -TOP09-Lidovci, což je filozoficky i deklarovanými politickými cíli tak nesourodý konglomerát, že buď jednotlivé jeho složky popřou důležité body svých volebních programů nebo se toto nesourodé uskupení velmi brzy rozpadne a budou nové volby.

4 0
možnosti
JM

V roce 1938 říkal Churchill, že Británie měla volbu mezi hanbou a válkou a že si vybrala hanbu, ale dostane válku.

Osobně ty možnosti pro nadcházející volby vidím tři: korupci, neschopnost a nejistotu. Něco mi říká, že při volbě nejistoty je velká šance dostat i korupci, i neschopnost. To nemění nic na tom, že současného hegemona je třeba odstavit.

4 0
možnosti
JT

J94i45r50i 91T32i98c62h81y

27. 5. 2021 16:01

V podstate s vami souhlasim, ale ty aktivity radikalni levice nemaji s marxismem moc spolecneho, Popsala jste je dobre, i kdyz by se dalo k seznamu tech zrudnosti neco pridat, ale vhodny nazev pro jejich hnuti jsem jeste nenasel. Mimochhodem, ti "progresiviste" vubec progresivni nejsou, vedou zapad do zhoubne diktatury.

2 0
možnosti
JR

J55a58n 32R43á29ž

27. 5. 2021 19:27

Že jsou progresivní o sobě tvrdili jak nacisté, tak komunisté.

Dnešní progresivisté začali ovládat společnost názorovou diktaturou a od té k politické moc daleko není.

2 0
možnosti
Foto

K87a88r91e61l 10C82a56c49h

27. 5. 2021 15:29

Napsala jste velmi pěkný článek. Za něj samozřejmě karma. V mnoha věcech s vámi souhlasím. Byl bych opravdu rád, kdyby v našem politickém rybníčku pokračovala soutěž prohnilé pravice s prohnilou levicí a nebezpeční nedostali příležitost jej ovládnout. Jenže právě ta prohnilost oslabila jak ODS v nedávné minulosti, tak ČSSD v současnosti natolik, že tyto strany vyklidily pole jiným stranám a hnutím. Pokud to bylo Babišovo ANO, tak to ještě šlo. Je to hnutí pro všechny a protože nemá žádné ideologické ukotvení, je to projekt na přechodnou dobu, než ho některá ideologicky ukotvená strana, vytlačí. Doufal jsem, že to bude ODS až projde očistným procesem a znovu získá voliče ze sféry domácích podnikatelů a živnostníků a bude to ona, kdo přetlačí ANO. Pak by měla i ČSSD příležitost v opozici udělat to samé a vrátit se k tomu, čím má být - hájit zájmy zaměstnanecké sféry a s tím se účastnit politické soutěže. Žel Bohu, příležitosti se chopili Piráti a ti jsou opravdu nebezpeční. To není ideologicky ani pravice, ani levice. Ideologicky jsou to globalisté, kterým smrdí pojem "národní stát". EU v současné podobě usiluje o zánik národních států v rámci Evropy, jako centrálně řízeného superstátu. Piráti to se svou ideologií budou podporovat a proto je nemohu volit. Nezbyde mi tedy, než volit protiváhu globalistům a tím je národně zaměřená SPD.

15 1
možnosti
Foto

Sepsal jste to hezky, a když s Vámi nesouhlasím, tak Vás mínusovat nebudu. Osobně totiž mínusování považuji za disrespekt k názoru druhých.

Máte právo na svůj názor, že program Pirátů je nebezpečný. Že Piráti BUDOU podporovat zánik národních států a tedy i Česka, je ale už bohapustá demagogie a strašení na úrovni hoaxu. V rámci parlamentní demokracie a rozložení politických sil je to prakticky nemožné, protože ani hypotetičtí koaliční partneři by takové kroky na 99,9 % nepodpořili. Obdobně bych tak mohl tvrdit, že při zvolení Babiše se URČITĚ staneme součástí Ruské federace (protože Babiš prezidenta nutně potřebuje a jeho přání jsou mu rozkazem).

Reálnější nebezpečí je přitom vykrádání státu ze strany ANO (a ČSSD). Jen za poslední dva roky činí saldo státního rozpočtu cca 850 mld. Kč a náš dluh se tak zvýšil o polovinu. Náklady na státní dluh budou činit kolem 100 mld. ročně, za které by se dalo financovat plno smysluplných projektů. Za samotný covid sice nemůže, ale za výši nákladů ano - viz zpráva NKÚ, že až polovina výdajů nesouvisela s covidem.

1 3
možnosti
PH

Já sem hodím citát C. S. Lewise, autora Letopisů Narnie, který mi přijde na tuhle situaci docela trefný: “Ze všech tyranií je ta, která je upřímně provozována ve jménu dobra obětí, snad ta nejtvrdší. Bylo by lepší žít pod vládou loupeživých baronů než pod všemocnými morálními šťouraly. Krutost loupeživého barona může chvílemi spát, jeho chtíč může být v jistý okamžik ukojen, ale ti, kdo nás trápí pro naše vlastní dobro, s tím budou pokračovat donekonečna, protože k tomu mají souhlas svého svědomí.”

21 0
možnosti
Foto

Musím Vám zkazit radost jedním detailem:

Paměť voliče je velmi špatná.

Na to strany při volebním boji spoléhají. Takže jejich volební strategií beze sporu je: naslibovat toho voličům co nejvíc.

A plnění těch slibů? Bez "nalistování" si nevzpomenete ani na jeden, pokud se Vás zrovna ten bytostně netýká.

No tak. ;-D

1 0
možnosti
KL

Musím Vám zkazit radost tím, že si myslíte, že jste mi zkazil radost :-).

Já z toho totiž radost nemám...

Ale co se týká té paměti voličů, tak máte naprostou pravdu. Což hraje do karet těm prohnilým. Mohou totiž kalkulovat s tím, že lidé na jejich prohnilost zapomenou...

2 1
možnosti
DR

Ono se té reakci lidí ani nelze divit, poněvadž dneska již opravdu není koho volit. Stále od jistých jedinců slyšíme to samé a tj. zlý Babiš a byť ho též nějak nemusím, tak když si představím ve Strakovce Bartoše, Rakušana anebo to slavné Bratrstvo kočičí pracky, tak mě jímá hrůza.

32 0
možnosti
PK

Přesně a jasně řečeno, takto uvažuje mnoho a mnoho, snad i většina lidu z této kotliny. Ale pozitivně si odpovědět proč by měli volit právě tuto variantu není jednoduché, někteří trpí ztrátou paměti od sametu a evidují jen nekalé činy tohoto establishmentu a další to mají zase naopak a jsou opatrní ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,23
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik