Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám tu čest, že jsem poznal nikoliv Friedmanna, ale těžší politologické, sociologické a historické váhy než on. Nechápu důvod k takovému článku, autorka nemá znalosti, a bez těch se zde neobejde. Kdysi jsem nabízel knihy o EU vysoce postaveným Čechů i v mezinárodních institucích, všichni měli jasný názor proti EU, ale knihy číst odmítly. Plácat plácačkou snad umí každý, ale podobné články opět jen dokazují intelektuální pád české kultury po roce 1970.

2 0
možnosti
JZ

Když jsem se před 40lety vyučil, říkali, že nafta dojde za 20 let a auta budou jezdit na elektřinu a automechanici už nebudou potřeba... jo houbeles, nafty je pořad dost a bez automechaniků se nedá jezdit. Prostě jen plky politiků.

0 0
možnosti
IS

Předpovědi specialistů nefungují. Z logiky věci se vyznají především v současnosti. Budoucnost do 3 let odhadnou lidé s velkým přehledem napříč obory a delší odhad je prakticky nemožný. Například epidemii koronaviru nečekal prakticky nikdo, čekala se nová varianta chřipky nebo smrtící průjmové onemocnění. Koronavir se ale vecpal přesně do nepokryté mezery ve zdravotnictví.

3 1
možnosti
VV

Ja autorce. Podle mne neco skryva pod tim satkem.

0 1
možnosti
LU
Foto

Tak Poláci jako velmoc....;-D Nesmíte ty bláboly brát tak vážně....nenapadlo Vás podle té polské nápovědy, že ten věštec je úplně mimo? Vsadil bych se,že ani neví co se v Polsku děje v současnosti....

4 3
možnosti
Foto

Ale v Sibylině proroctví to je jinak. ;-D

0 0
možnosti
MK

Řekl bych, že jste Friedmanovy myšlenky a názory hóóódně zjednodušila.

Georg Friedman napsal knihu "Příštích sto let", ve které své názory dost podrobně vysvětluje. Doporučuji všem zájemcům o toto téma. Z nějakých zkratkovitých vyjádření se opravdu nedozvíte vůbec nic.

0 3
možnosti
OD

Pán je maďarský židovský imigrant - zrovínka jako George Soros, jen na opačném pólu politiky. V roce 1991 se vážně zabýval prognózováním potenciální válka USA s Japonskem (muhaha)

Od roku 1996 prognózoval válku v Iráku a možný střet s Al Kajdá.

Své skvělé myšlenky prodává přes soukromou poraděnko firmu z Texasu. Odborník na odvážné predikce, které ovšem nějak nikdy neklapnou..

Milá teto Kateřino, je mi líto, že jsi naběhla na vídle lenivému redakčnímu rešeršistovi Idnes, který z nedostatku intelektu vybral tenhle fangličkářský Yankee blábol do Premium článku. Je to asi tak platné, jako kdyby to psal Rudy Giuliani nebo kvákal Tucker Carlson, který se prý začal ušit hovorovou Orbánštinu.

Z tohoto intelektuálního mráčku nezaprší...

Ale chápu, tonoucí se stébla chytá.... jako lejno košile.

Doporučuji založit do archivu breptů - kapitola Wishful thinking.

Ta pasáž s Polskem je nezamýšleným, ale povedeným vtipem, který mluví za vše. Proč Američané, když chtějí politicky korektně něco označit jako hovadinu říkají -"It is a kind of Polish"???

2 6
možnosti
OD

P.S. Pozdravuji Milouše..

4 1
možnosti

A v roce 2040 má býrt Japonsko vůdčí asisjkou ekonomicko-vojenskou velmocí? Hm, pokud do té doby nezkrachuje (obrovský dluh a přestárlé obyvatelstvo).

5 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,04
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik