Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Skalní volič nemá žádné dilema. A pokud ano, není to již skalní volič.

A pokud volič ODS vidí jako jako nejlepší alternativu ANO, pak bude lepší, když celá ta strana půjde do kytek.

Programový průnik těchto stran je totiž nulový - vzhledem k tomu, že ANO má pouze jediný program a to udržet Sedmilháře u kormidla.

1 3
možnosti
Foto

Jak můžete psát o dilematech voličů ODS, když do této party nepatříte, a tak můžete věděl leda tak kulové.

Ovšem Vy víte všechno! ;-D;-D;-D

0 2
možnosti
KL

Jak víte, že do této skupiny nepatřím, když o tom můžete vědět leda tak kulové?

Ovšem Vy víte všechno...

6 0
možnosti

Když jsem měl dilema, vždy jsem sáhl po STAN. Zdají se mi relativně neutrální. Kdyby letos kandidovali samostatně, nebo v koalici s ODS, neměl bych problém, koho volit. Tím, že se dali do holportu s Piráty, mě poněkud zaskočili. Stejně tak nejsem moc nadšen složením koalice Spolu. Takže letos budu do poslední chvíle váhat, komu to "hodit". Když tak probírám jednotlivé politiky, hodně sympatický je mi Skopeček z ODS. Uvidíme... :-)

3 0
možnosti
RM

Hele, to je článek přímo o mě ;-).

Ano, vždy jsem volil ODS (vyjma 1x Macha do EU). Ale tentokrát přijde změna, budu volit Trikolóru + Svobodné + Soukromníky.

Že se tam nedostanou? No a i kdyby, furt lepší vyhozenej hlas, než to to dát levicové a prounijní ODS.

V článku souhlasím se vším a ještě bych dodal jednu věc: Novotný. Dokud bude za ODS mluvit tenhle vydlabanec a ODS se proti tomu jasně nevymezí, tak můj hlas zpět nedostanou.

5 2
možnosti
MJ

Je možné věřit "pravicovosti" strany, která více než rok nečinně přihlíží nebo dokonce podporuje pošlapávání základních občanských svobod? Člověk se skutečně pravicovými názory takovou stranu přece nikdy volit nemůže.

1 0
možnosti
Foto

Mohl byste ty skutečné pravicové názory definovat?

0 1
možnosti
Foto

Všiml jsem si, že autorka blogu je napadána za svoje názory a za to, že používá argumenty. Je dobře, že nad problémy uvažuje a nepíše ideologické bláboly, jak spousta jiných čtenářů, kteří mě poctivě omínusují. A za sebe bych chtěl říct, že jen blázen si nepřeje kvalitní a konstruktivní opozici.

5 0
možnosti
Foto

Ano kvalitní a konstruktivní, ale ne tu šaškárnu co dnes opozice předvádí

1 0
možnosti
JJ

Mám to podobné, jako vy, paní Lhotská, stejně jako i pan Korecký atd. Stejně jako vy vidím jako nejmenší zlo to, aby nám nevládla TOPka s Piráty. Takže přemýšlím, zda volit Babiše, nebo nějakého potenciálního oaličního partnera, který má šanci na sněmovnu a nebyl to Okamura nebo Volný. Kdyby byla ODS samostatně a v čele byl třeba ten Kuba, asi bych je volil, protože ti by koalici s ANO určitě udělali. Takže zbývá buďto ANO, nebo Šlachta. Myslím, že má šanci na průlez do sněmovny větší, než Trikolóra. I když - takový Okamura, to by byla aspoň nějaká sranda.;-D;-D

7 0
možnosti
Foto

To jako že potenciální volič ODS by raději než spolupráci s levicovými Piráty to hodil ANO, které poslední 4 roky předvádí politiku někde mezi ČSSD a KSČM?

Nebo, že by to hodili těm tragedum z trikolory, kteří jsou zakotvení někde poblíž SPD ale bez šance uspět ve volbách ?

Nezlobte se ale to je absolutní nesmysl.

Ani jedna z těch možností není reálnou cestou pro pravicového demokrata.

Jistě může části voličům ODS vadit Topka , KDU nebo potenciální vláda s Piráty, ale reálně moc jiných variant není.

Takže takový volič může buď volit SPOLU, nevolit nebo se stát rudohnedym příznivcem Ruska což ale člověk co je pravicový demokrat neudělá.

A ten kdo má, alespoň trochu rozumu, že volbou nevolit pomůže mnohem více těm co volit nechce než uškodí SPOLU.

Mimochodem to, že část voličů jednotlivých stran od SPOLU odejde bohatě vyváží ti co je budou volit právě pro tu schopnost dohodnout se a zajistit, že u nás demokracie nebude nadále potlačována.

1 3
možnosti
TB

Levicový extremista Polický, co v každém nesouhlasu vidí "rudohnědé" se k pravicovým voličům nemá co vyjadřovat.

1 1
možnosti
JK

To by mě zajímalo, proč stoupenkyně koblihové strany řeší jakési domnělé dilema voliče ODS?

4 7
možnosti
JJ

Kdybyste si to přečetl celé, tak byste se tak hloupě neptal.

7 0
možnosti
JL

Uzasny clanek a jeste vetsi prekvapeni z diskuze. Snad je nutno rici moji nemohoucnost volit v tomto roce. Koronavirus mi nedovoluje prijet do CR. Proto jen uvaha obcana tak na okraj.

Sjednoceni tech tri stran, co si rikaji konzervativni, vypada uspokojive. A to i bez konzervativniho programu. Ten vypadnul z politicke sceny po fiasku programu zakladatele strany ODS. TOP 09 je jen slatanina pro moznost tem v popredi se dostat Parlamentu. To jim staci. Krestanska strana jako treti v tomto triumviratu, je jen jmenem blizoucka tomu kolosu co byla v minulosti.

Uzasnost toho clanku, pod kterym diskutujeme, je autorka clanku, ktera se snazi nam rici, proc nemuzeme volit ten triumvirat. V diskuzi vypada urcita shoda o teto strane. Urcite vsak se do Snemovny dostane.

Pro mne je dilema volit tuto stranu prave ten nevyjadreny konzervatismus. Duchodova reforma, fiskalni konzervatismus a ukazka obcanum, co ten konzervatismus muze prinest. To je ten dulezity faktor, na cem ten program triumviratu by mel byt postaven.

Mnoho ctenaru zna muj pohled na cely system vedeni statu. Je postaveny na znalosti systemu v nekolika modernich zemi. I moznost volby v jedne teto zemi mi dava silu o tom hovorit a propagovat. Ale to se nejedna dnes pod timto clankem.

Dekuji za pozornost.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS