Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dát hlas někomu jinému, ane ODS je pro mě dát hlas ANO a Přísaze. Nikdy jsem nevolil nikoho jiného než ODS. Pro mě není důležitý Petr Fiala, ale její program. Nechápu proč si někdo stále myslí, že v čele strany musí být uřvaný klaun, chrlící jednu demagogii za druhou .

15 2
možnosti
OD

Milá teto Kateřino,

máte v tom trochu hokej. Vy tu nemluvíte o tom, co by volič chtěl, ale o tom, co by měl, aby vám to klaplo.

Takže si dovolím tu nastínit principy, na kterých staví své volební preference mé okolí (Praha, lidé, kteří nepotřebují stát k uživení sebe, ale potřebují stát jako definované společenské prostředí)

1 Ideologie je mrtvá. Bláboly o liberalismu, konservativismu, levičáctví či pravičáctví jsou na nic - nehledáme fýrera, ale veřejného hospodáře. Najímáme správce veřejných 1500 mld. Kč ročního rozpočtu

2. Od něj chceme, aby byl schopen sestavit majoritu, která nejen přežije 4 roky do dalších voleb, ale dokáže zaintegrovat do té majority širší kompromis tak, aby společný plán nebyl podporován většinou jednoho koupeného hlasu a nějak zahrnoval i ohled na partikulární politické problémy, které tu representují "malé strany". Kabinet by měl být postaven tak, aby měl podporu více než dvou třetin spektra, tím se zmenší počet poražených, kteří za každou cenu kverulují.

3. Volební program není snůška ideologických blábolů a politických floskulí, které tu píšete, je to realistický investiční plán na čtyřleté období s konkrétním výhledem na delší plán a horizont. Tudíž, na váš konservativismus či liberalismus vám zvysoka prdíme, chceme jízdní řád rozvoje infrastruktury, investic do zvyšování úrovně erární obsluhy občana (školství, sociální péče, zdravotnictví) , racionální plán na údržbu životního prostředí a podporu domácí ekonomiky. Nic víc.

4. Chceme veřejnou správu, která slouží, nevládne. Chceme, aby ti, kteří nás reprezentují na mezinárodní úrovni, měli kulturu, jazykové schopnosti a odbornou průpravu na takové úrovni, aby nám aspoň nedělali ostudu, kterou musíme my potom vysvětlovat našim obchodním partnerům v Evropě i dále. Chceme definici toho, co uděláme v rámci EU, jaké jsou priority a jak je ošetříme.

Nechceme toho málo, ale ani toho nechceme moc.

Pozdravuji Milouše

Nazdarr

10 7
možnosti
LC

Pěkné, nic proti. A teď nám ještě prozraďte, ze které prosluněné planety jste přilétl.

7 1
možnosti
Foto

Vážně se nestačím divit, s čím si dnes lidé v Česku (ovšem úplně zbytečně) mohou dělat starosti.;-(?

1 2
možnosti
Foto

Kdo vyhraje je zbytečná starost ????

5 1
možnosti
Foto

Výrok Petra Fialy, že „Green Deal je realita, se kterou se nedá nic dělat“ je víc jak pravdivá. Poprvé, když se hlasovalo o Gren Dealu Poláci si prosadili , že se na ně nevztahuje cíl uhlíkové neutrality v roce 2050. Babiš nedokázal prosadit, že jádro je čistý zdroj, neprosadil nic. Letos v zimě měl možnost se postavit proti snížení emisí o 55 procent. Babiš toho nevyužil, nevyužil ani možnosti výhodné půjčky na financování Green Dealu a je vymalováno. Je to realita se kterou se už nic nedá dělat.

2 4
možnosti
PD

P59e64t26r 50D70r25a70p71a66l

19. 8. 2021 10:51

jak mohl babis prosadit jadro proti odporu cele EU???

3 1
možnosti
MK

Pěšky jak za vozem.

0 0
možnosti
DH

D50a22v44i97d 53H35o27r82á87k

19. 8. 2021 10:08

Mám také v té souvislosti všelijaká dilemata, ale patrně ten volební lístek s třesoucí se rukou nakonec vhodím,

...i když zatím přesně nevím, zda to nebude rovnou do jakési porcelánové mísy?

3 0
možnosti
Foto

A komu hlas? Když vidím tu odporně účelovou kampaň Babišovu (to je opravdu vrchol nechutnosti), pak komukoli z opozice a tím nemyslím SPD.

11 4
možnosti
Foto

J52o81s51e27f 89B52á88r78t56a

19. 8. 2021 12:59

Já to vidím jinak, budu volit tak, abych nepřispěl k vítězství bruselské pětky.

2 0
možnosti

jj..mám stejné dilema.

Kvůli animozitě vůči jedné osobě ODS zapomíná, kdo je jejím hlavním ideovým protivníkem..

5 0
možnosti
Foto

Otázka zní, jestli se nějaká strana ještě v dnešní době dokáže profilovat konzervativně. Je tam příliš mnoho úskalí. Konzervativismus znamená nechat se permanentně obviňovat z rasismu, xenofobie, homofobie...Stále více vnímám, že tradiční normativy mizí, levice, pravice i třeba právě konzervativismus.

0 0
možnosti
IB

I28v44o 52B24o57u92š92e

19. 8. 2021 13:18

Tradiční normativy už dávno zmizeli, ženský mají volební právo, chodí do práce, nosí kalhoty, chodí s nepokrytou hlavou a do kostela už taky nikdo nemusí. Kam se nám ten konzervatismus dostal......

0 0
možnosti
PD

ja to dilema nemam, te koalici to hodim i kdyz se skripenim vsech zubu. ovsem mam dilema, jakym zpusobem. bud budu kopat za co nejvetsi uspech ODS a tedy krouzkovat jeji kandidaty. nebo nopak budu chtít dat nejakym způsobem najevo svuj nesouhlas s koalici a vedenim ODS a tedy krozkovat treba lidovce, aby byl pocet mandatu pro ods co nejmensi a vedeni ODS bylo po volbach vyměněno

2 0
možnosti
Foto

I83v23o 91C98i52l82i13c89h

19. 8. 2021 10:08

Osobně hodlám kroužkovat ODS.

1 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,77
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik