Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Ono jaksi není důležité kdo co kdy dělal a čím byl, důležité je, jaké zkušenosti si pro život z toho vzal a jak se chová. Takže STBák, který lže, podvádí, kamufluje, uplácí, vydírá, vyhrožuje, obchází a porušuje zákony, nebo používá i jiné STBácké praktiky, pak STBákem zůstal. Pokud však zkušenosti použije proti podobným praktikám, může to stigma smýt. U stigma komunisty funkcionáře je to obdobné, většina komunistů chápe, že byli součástí krvavé ideologie a rozhodně nedopustí, aby se to opakovalo, takových jako Semelová je skutečně jen hrstka. Nemusíme zas tak daleko do minulosti, rozhodně mezi námi chodí mnoho anarchistů, pankáčů a jiných antisystémistů a znalost této ideologie jim pomáhá v normálním životě, tady lidé 60 plus o těchto směrech nevědí zhola nic.

Dobrým prezidentem tak nemusí být ten s bezchybným CéVéčkem, ale jen morální osobnost, tedy ten co ctí a prosazuje principy obecné morálky.

Obecná morálka chápaná jako průnik toho co lidé považují za správné a co už za špatné s tím, že většina toho je ukotvena v zákonech.

2 0
možnosti
Foto

ONO JE TO TROŠKU ,,JEDNODUŠŠÍ". Chybí na scéně persona, coby silná osobnost s přirozenou autoritou, ale i schopnostmi, ba i jazykovým vybavením, nikoli krasořečník, pozér, ale ani moralista a rozumbrada. Já neznám ani nevidím na scéně takovou osobnost. Ctižádostivých však jistě dost:-/ Tedy, pochopitelně, kromě mě, ale já to fakt nevemu;-D

4 0
možnosti
JK

Kdyby ho mělo prezidentství ochránit před nástupem do tepláků, tak do toho půjde.

4 0
možnosti
MB

Nevím, zda je to s námi tak špatné? 2x zkušenost s Milošem nestačila? Andrej prezidentem ČR nemůže být - Nemá Lustrační osvědčení! Jako běžně odporný, nomenklaturní komunista vešel k Obuvníkovi. Nakoupil dobře! Dobrovolně se zbavil své poslední cti a odešel jako opovržlivý agent Stb Bureš. Odjel do Maroka, další do kotelen. Podobně odjel před V. Mečiarem s Petrimexem na zádech. To zase má odjet na Hrad? Já souhlasím, do hladomorny nebo do Jeleního příkopu...! :-)

3 1
možnosti
Foto

;-D Hladově toužících po hradní sesli jsou až zástupy. Někteří z nich se tím netají, jiní zatím číhají za bukem. Všichni tak činí pochopitelně v zájmu lidu;-) A lid na tom není špatně. Může se i dávit i s plnými břichy třeba u klávesnic svých komplů, a s nadějí čekat, kdo z osudí s těmito matýsky bude vytažen. A ,,vyhrát" může jen jeden. Ostatní zůstanou ante portas;-)

0 0
možnosti
Foto

,,Bookmarkři" nedávají typy proto, aby vypláceli tipujícím výhry, ale aby vydělali. a NAVÍC SE TAK I NEPŘÍMO PODÍLELI NA ZÁJMECH některých skupin politiků. Nakonec, tuším, že i jeden ze senátorů má více než trošku společného i sázením (že by Synot?;-)):-)

0 0
možnosti
ND

Dobrá úvaha...

ženskou za prezidentku nechci, za 1. nemusíme se nutně opičit po Slovákách a za 2. jsem staromódní, chci zachovat tradici...

2 2
možnosti
JK

A nosíte na ven zástěru, plachetku a fěrtošku? ;-)

2 0
možnosti
JH

Sv. Petr třikrát zapřel Ježíše, takže nevidím jediný důvod, proč by generál Petr Pavel nemohl být českým prezidentem:-)

2 0
možnosti
DH

Skutečně to by patrně nebyl prezident.

Jen si nejsem jist zda nyní s radikální změnou situace v Afganistánu a v souladu se svou tradicí a historií nebude spíše uvažovat o tom, že by případně přestoupil k Talibánu.

0 0
možnosti
KJ

A co takhle Danuše Nerudová ? Podobnost se slovenským modelem "Čaputová" je zcela jistě náhodná ...

1 0
možnosti
JH

Model Čaputová je nesporně inspirativní...

0 0
možnosti
Foto

Také doufám, že budoucí prezident ještě není v médiích.

I když nedávno jsem četl rozhovor s rektorkou z Brna, paní Nerudová, která kandidaturu zvažuje a podle toho jednoho konkrétního rozhovoru bych si ji uměl představit jako naši prezidentku...

0 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,37
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik