Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Karma. Z podobného důvodu jen v opačném gardu zakázala EU výrobu a prodej mentolových cigaret. A to proto, že pod názvem Mentolové cigarety si konzument může myslet, že se nejedná o cigarety (ve smyslu škodlivosti) a omylem si je koupit a omylem vykouřit.

9 0
možnosti
TP

Dobrý den!

Jen bych doplnil, že rostlinným náhražkám mléka se už dlouho říká "nemléko" a k dostání je jich spousta. Nejběžnější jsou sojové, rýžové, ovesné a z ječmene. Dobrý výběr mají v drogerii DM, ale sojové a rýžové nemléko se dá koupit v každém větším supermarketu, nebo aspoň v Albertu a v Bille rozhodně..

Něco jiného je kokosové mléko, kterému se tak říkalo vždycky, aspoň co si pamatuju, takže tady je námitka o nějakém zmatení jmen lichá, kromě pro hnidopichy, kterým vadí, že se tuzemáku říká rum a pomazánkovému máslu pomazánkové máslo.

Zásadní otázka ale je, které nemléko se nejlíp hodí do kafe? Mě osobně nejvíc chutná to ovesný. Jječmen mi na začátku přišel v kafi úplně odpornej, stejně jako kokosový mlíko. Teď tady ale zrovna popíjím kafe s mlíkem z kokosu a chutná mi. Takže chutě jsou zjevně nejen individuální, ale i se měněj.

1 0
možnosti
PR

Z chemického hlediska je pro různá mléka správný výraz emulze. Takže správné a nematoucí pojmenování by byla, emulze kravská,emulze kokosová,emulze sojová atd. Těm kokosovým ořechům to bude potřeba taky zatrhnout.

3 0
možnosti
JK

Hledat, a hlavně nacházet analogie mezi matením pojmů v gastronomii a pojmů v lidských svazcích je výrazem hodně absurdního myšlení.

1 4
možnosti
JK

Pro minusovače mého příspěvku. Je zřejmý fakt, že význam mnohých slov se časem mění. Jestliže se v potravinářství trvá na termínech pro označení určitých výrobků a nepřipouští se stejnými termíny označovat výrobky, které jsou jiného složení, pak je to z důvodů obchodních. Jakou to má však souvislost s označením manželé pro homosexuální páry? Ze původu slova manželství nelze dovodit, že se jedná výhradně o svazek muže a ženy, takže nic nebrání rozšíření významu slova manželství. Koneckonců homosexuální registrovaní partneři beztak sami sebe označují za manžely, tedy je jen otázka času, kdy se jejich svazky budou nazývat manželství oficiálně, jak je tomu už ve 12 zemích EU. Hledat pro jejich svazky jiný výraz je jednak obtížnější než rozšířit pojem manželství, a jednak je to zbytečné, byl by to stále jen termín podporující předsudky.

1 2
možnosti
PV

P24a12v88e25l 61V64é29b75r

2. 9. 2021 11:51

Lejno, byť stokrát růží zváno, smrdět bude stejně. Na to mnozí zapomínají a myslí si, že novým názvem vyřeší problém.

8 0
možnosti
TR

Vegetariánství je jenom (pominu-li zdravotní důvody) póza, forma sebeprezentace a trapná snaha odlišit se. Názvy a forma vegajídel jsou jasným důkazem pokrytectví. :-P

5 1
možnosti
Foto

Vegani v podstatě usilují o další masové vymírání druhů, a to domestikovaných hospodářských zvířat. Na práci máme stroje a nebudou-li zvířata potřeba ani kvůli surovinám, nikdo je pěstovat nebude. Tím pádem zmizí z povrchu zemského. A podotýkám, že hospodářských plemen je opravdu hodně. Ve volné přírodě však nepřežijí, ani v ní pro ně nebude místo.

6 1
možnosti
JK

Hospodářské zvířata nepěstuje nikdo už dávno. Zvířata se totiž chovají. Pěstují se třeba okurky. ;-)

3 0
možnosti
LV

Paradoxní je, že zrovna brambory jsou velmi závislé na animálním hnojení (i 60 tun hnoje na hektar). Čím je budou hnojit, když hnůj nebude? Chemicky?

:-)

12 0
možnosti
JD

je to tak ... bohužel se sem z progresivního západu tlačí nesmysle násobně převyšující idiodštiny komunistického bloku ... pod článkem o menzách v berlíně to trefně přirovnal jeden diskutér ... ono to přijde i k nám a budem schovávat prasata jak za protektorátu :-) a samozřejmě že pojem manželství pro všechny je nebetyčná pitomost

16 0
možnosti
Foto

Obvykle vašim názorům netleskám, ale dnes mi mluvíte ze srdceR^

3 1
možnosti
Foto

Dobrý den Kateřino. Jako zapřísáhlý masožrout mám dojem, že někteří jsou vegani skutečně z přesvědčení, že tím pomáhají zachránit planetu. Já nevím.... ale nebral bych jim to, je to jejich svobodná vůle, stejně tak jako moje steaky...

3 1
možnosti
KL

Dobrý den, Filipe. Já jim to neberu :-). Jenom nechápu, proč jsou posedlí tím, aby veganské jídlo vypadalo jako neveganské...

9 1
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,43
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik