Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Každému, kdo vystoupí proti lidským právům bych výchovně alespoň na chvilku odebral nějaké to občanské či lidské právo a hlavně s ním neměl žádný soucit. Přesně tak, jak to sám přísně vyžaduje. Sytý hladovému totiž nevěří. Ti, co jiným ta práva odpírají, proč by je zadarmo měli mít? Popírání lidských práv a podobnosti situace dnešních migrantů s židovským údělem je úmyslná nedbalost, která chce lidská práva pro jiné než sebe zmrzačit. Od roku 1933 putovali ilegální migranti nejen židovského původu po evropských zemích. Jedna skupina skejsla na ostrově mezi Československem, Maďarskem a Rakouskem na Dunaji. Někteří tam umřeli na podchlazení a hladovění, než se státy dohodly.

Současná emigrace z Afghánistánu je naordinována Trumpem a mířila otevřeně proti Evropě, která si nechtěla vnutit totální amerikanismus v ekonomice a kultuře. Pokud se poukazuje na to, že jde prý převážně o ekonomické migranty, je to samozřejmě lež. Nicméně, pokud současní konzervativci vyzývají k osobní odpovědnosti za sebe sama, pak jsou ekonomické snahy neumřít nebo se mít lépe přece zcela legitimní.

0 15
možnosti
TB

Všichni ti mladí muži na přeplněných člunech jsou váleční uprchlíci...tak určitě :-) :-)

5 1
možnosti
Foto

Pan Rychetský si nevidí ve svém levicovém zanícení do úst.

8 1
možnosti
ZH

A myslíte, že neexistuje pravicové zanícení, které produkuje zapáchající hnis?

0 1
možnosti

Ať se dívám jak se dívám, v tom citovaném výroku žádné přirovnávání k vraždění Židů nevidím. To, že to Rychetský řekl v rámci vzpomínkové tryzny v Terezíně, automaticky neznamená, že mu šlo o nějaké přirovnávání.

2 9
možnosti
PP

Přesněji: Rychetský při uctění obětí nacistické perzekuce apeloval na záchranu uprchlíků. Protože se řečník domnívá, že obě témata mají něco společného mají, srovnávání se nabízí.

2 1
možnosti
Foto

Humanita je jen jedna, madam - a chucpe je spíš to, když lidé jako Babiš (potažmo Zeman - tedy současná vláda a prezident), ale zejména pak Okamura a SPD, využívají jakékoliv připomínky osudu Židů za II. WW ve volební kampani - myslím, že zcela jasně to prokázal Fedor Gál, narozený v Terezíně, který se právě proto odmítl zúčastnit podobné komedie (frašky), a odmítl tak dělat stafáž podobným všeho schopným pokrytcům a lhářům.

6 11
možnosti
TB

Humanita se vztahuje i na původní obyvatelstvo, které musí trpět jejich zločiny. To jen Ábelovský má soucit výhradně s Afričany. A navíc je v cizí diskuzi a nemůže jí celou smazat, což ho štve.

0 0
možnosti
MB

A je někde k dispozici znění celého projevu?

Jinak připomínání současnosti při vzpomínkových akcích není nic neobvyklého. Třeba Miloš Zeman při příležitosti 70. výročí osvobození Osvětimi mj. mluvil o dnešním terorismu, Boko Haram, hrozbě superholokaustu atd. (tehdy pohoršení vyvolala nepravdivá tvrzení týkající se Churchilla či Peroutky, nikoli aktuální přesahy).

2 0
možnosti
Foto

A vy se divíte? po tom co udělali s volebním zákonem.

5 2
možnosti
OD

Vaše odkazy míří k faktu, že z celkového počtu imigrantů jsou ti "nekompatibilní" v několikaprocentním fragmentu celku. Vaše odkazy nejen nepotvrzují, ale přímo vyvracejí tenhle xenofobní manifest.

Teta Kateřina ví, co dělá, chce to alibismus, drzou manipulaci ve výkladu čísel a hlavně "boj s vnitřním nepřítelem" a seznam jásajících psychopatů se zdařile prodlužuje. Stačí rozdat mávátka a vyrazit do průvodu.

Mistrovství v psaní populární špíny má svou favoritku.... šampionku v národním duševním chudáctví, dříve kandidátku SPD

Žárovka svítí, Pavlovovi psi štěkají, vše funguje.

Jak to říkal ten socan? "Když to vezmete přes závist a nenávist, nemůžete prohrát".....A kdokoliv by s tímhle nahnědlým svinstvem nesouhlasil, je sorošovec, vítač, zaprodanec a cizí agent a je třeba s ním rázně skoncovat.

"Státy jsou udržovány idejemi, na kterých byly založeny", povídal kdysi TGM.

Je otázka, na jaké ideji to staví a udržuje teta Kateřina, její šikmej fýrer a její mávátka.

Popularita je ošemetná věc, jsou tací, kdo kvůli ní i kraulují senkrovnou.

Inu, proti gustu žádný dišputát.

Zdravím tetu Kateřinu i všechny její místní Milouše.

8 19
možnosti
MK

A ty píšeš ze které ziskovky?

Slova máš vzletná, leč silně páchnoucí arogancí a neomylným egem, dá se říci.

17 2
možnosti
MM

Chucpe je lhostejnost ke vraždění kohokoliv, kdekoliv, v kterékoli době.

4 1
možnosti
ZZ

Hlavně že na vraždění vesničanů na Východní Ukrajině se díváme nějak smířlivěji, protože ty vraždy má na svědomí nám blízká Ukrajina.

:-/

4 2
možnosti
Foto

Vám a někomu připadá pan Rychetský, že ví přesně, kdy co říct a ...od Vás by se to měl ovšem nechat doučovat. Že Vás pokládám léta za sociálně hloupou, až zlou, manipulativní víte, zato že víte i to, co kde na koho vytáhnout, v tom jste místní jednička.

Samozřejmě, že ta paralela se tam najít dá. A pokud Vás mám pokládat za chytrou, neříkejte, že ten políček, co tam vyšvihnul a uštědřil, není mířený jen komu by se to prvoplánově napasovat mělo. Je to kritika zcela všech bez pardonu. Politika nepolitika. Rychetský mluví o lhostejnosti...je to daleko a ne moje starost...honění si bodů a zájmů zemí v oblasti, kde jde chvílemi o mnohem víc než o záchranu obyvatel...viďte?. Budou vždy velmi čistá místa přístupu k holokaustu kdysi a budou vždycky temné stránky plné lhostejných, kteří tehdy dobře věděli, a dělali že nic. A stránky těch, co to šlo mimo ně z neznalosti... Znáte málo zpráv lidí té doby, že vůbec nevěděli, co se s Židy děje? Jak se věcem nevěřilo? Kolik manželek nacistů nemělo potuchy, co vzorný otec vlastně dělá? Kolika lidem se muselo vyvrátit množství mýtů o spořádaném pracovním táboře, kde mají děti dokonce krásná hřiště? Osvětim...Svět vědět nechce. A o tom to je. Děkuji za zprostředkování moudrých slov někoho, kdo pro mne představuje gardu těch s humanistickými principy.

8 17
možnosti
MK

Hezky jste si ublinkla.

6 2
možnosti
DH

Já myslím, že JUDr. Pavel Rychetský dr. h.c. je velmi vysoce inteligentní jedinec, který vždy věděl co, a jak správně vyjádřit a na jakou stranu se postavit.

Což konečně prokázal i krátkodobým členstvím v tehdejší KSČ i aktivitami v Chartě. To vše se hned po převratu vyplatilo když již 8. ledna 1980 se stal generálním prokurátorem a poté až doposud jako žabička rosnička ve sklenici od okurek i on stoupal a popolézal šikovně sem tam po žebříčku našeho politického kabaretu přes různé vládní funkce až do dne 6. srpna 2003, kdy byl jmenován soudcem a předsedou Ústavního soudu. Funkce ústavního soudce trvá deset let, v květnu 2013 jej ale prezident Miloš Zeman hodlal jmenovat opětovně a v červnu k tomu získal potřebný souhlas Senátu. Rychetský nicméně dopředu prohlásil, že podruhé chce funkci soudce Ústavního soudu zastávat jen do roku 2017.Tento názor později změnil. Například v Hospodářských novinách dne 2. ledna 2020 prohlásil, že mandát dokončí.[4] Potvrdil to i v rozhovoru 8. února 2021 pro Český rozhlas.

A tak podobně jako jeho bývalý přítel a v současné době téměř nepřítel Miloš Zeman i on může říkat v podstatě cokoliv, neboť pro oba zmíněné pány doslovně platí Milošovo pravidlo, že "jenom blbec nemění názor".

6 3
možnosti
MM

No dobře, tak jste ho prokádroval a něco k k tomu co on říkal v Terezíně máte?

1 1
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,43
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik