Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J26a79n 25R54á38ž

23. 9. 2021 18:43

Jedním s charakteristických znaků socialismu, je centrálně řízené hospodářství. A i když se zcela jasně ukázalo, že je to slepá cesta, tak zvaný evropský "západ" to ignoruje a totéž se snaží aplikovat v EU.

11 1
možnosti
Foto

Pozor, nutné je též společné (=státní = stranické) vlastnění výrobních prostředků.

Ráčíte zaměňovat pokusy o jakous takous normalizaci za centrální řízení.

Uvedu příklad: vyrazíte-li do světa, musíte mít s sebou mně i mnohonásobný adaptér na všechny možné elektrické zásuvky. Ale tankujete-li, víte. že E95 tam můžete nalít. Příkladů by bylo až až.

1 1
možnosti
IH

Uznávám, perfektní článek osázený doplňky "zde" ano dala jste si práci, která nemá chybu.

20 1
možnosti
MK

Pár informací pro všechny zanícené obdivovatele Číny.

Pracovní poměr v Číně, to je 10-12 hodin denně šest dní v týdnu. Jeden den v týdnu volno a to jen ve chvíli, kdy to firmě nevadí. Pracovní neděle ob týden nejsou ničím výjimečným.

Nárok na dovolenou je pět dní v roce, ale až druhý rok v zaměstnaneckém poměru.

Pořád vám ta Čína připadá tak úžasná?

6 5
možnosti

Taky chcete zrušit minimální mzdu, odstranit odbory, jste proti snižování počtu pracovních hodin, nevadí vám podivné agentury zorostředkovávající práci...to je kapitalismus

1 2
možnosti
DR

Pinochet byl taky diktátor, má na svědomí smrt 30 000 Chilanů a jaký tam byl kapitalismus

1 0
možnosti
PB

..... si říkám, ešivá nám to nepatří,- jako že si to zasloužíme a že si to taky pořádně užijem,- žejoVEU!

0 0
možnosti
Foto

Paní autorce unikla jedna drobnost. Průmyslový rozvoj Západu se už nemůže příliš rozvíjet, protože už není a a není proč. V Číně ještě zdaleka nedosáhl nějaké nasycenosti, ono stačí se tam podívat na venkov.

Pod pojmem kapitalismus si musíme představit zemi, kde je taková míra svobody, že tam může fungovat volný trh. To, co je v Číně, bych definoval jako průmyslový feudalismus, případně nevolnictví. On totiž není jen Hong Kong.

7 18
možnosti

Tys tam byl nyní v roce 2021? Nedávno jsem četl report od nějakého novináře z číny a ten psal, že i na venkově si připadal jako v technologické budoucnosti

1 1
možnosti
PK

Jejda, já myslel, že komunismus lehnul po sametu a nyní bychom se měli od jeho "Nové asijské Formy" i cosi přiučit. To není dobrá zpráva.

Ale Tante Angela je jiná person a to ať se týká Ruska či Číny. Plyn už má doma a teď ještě ta Arktida....doufám, že ještě než odejde stačí vymyslet jak čelit tomu anglosaskému AUKUSU, kvůli , kterému byl ten urychlený Brexit...:-)

1 1
možnosti
OD

Dnes začal politický proces s představiteli demokratické opozice v Hong Kongu. Oslavovat čínský "kapitalismus" se mi dnes jeví jako zvláště nemravné.

4 7
možnosti
LB

L24i69b88o93r 29B98í72l20e89k

23. 9. 2021 12:52

O kom se mluvívá, nedaleko bývá

0 0
možnosti
LB

L17i62b18o86r 51B59í54l84e41k

23. 9. 2021 12:47

No nevím, tohle se nebude líbit zdejším konzervativním členům spolku blog.idnes.cz, ale také by měli mít šanci prozření, aspoň dostávají tímto šanci, neříkám, že s tímto blogem plně souhlasím, ale jako osvětový materiál k překonání bariér v šedé kůře mozkové to může sloužit jenom ku prospěchu

0 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,42
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik