Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Přesně tak. Jak jsem kdesi četl velmi trefný příspěvek, tak ohledně Dukovan jsme díky emocím dosáhli pouze toho, že vzhledem k těm třem mušketýrům kteří v tom tendru zůstali, se tudíž u nás nepostaví ani králíkárna, natožpak nějaké bloky.

Jasná karma. R^

4 0
možnosti
PB

..... porád to ale můžem napravit!,- striktně odmítneme ruskej plyn z německejch zásobníků protože je bakanej a začnem kooperovat s Polákama, protože voni mají nádhernej,- liberálně demokratickej plyn z US. Už zbejvá jediný,- ujednotit a sladit noty s tema Polákama a Ukrajincama v politickejch proklamacích, abysme jako tem Ivanům ukázali, zač je teho loket!,- ...... teda za předpokladu, že přestanou békat kvůli nulovejm tranzitním poplatkům, kerý zcela nepochopitelně chtějí zachovat?! Když sa chcu vyvázat ze závislosti na ruským plynu, tak ho přeci nebudu využívat, zpracovávat, reversovat či dokonce, nedej bože, tranzitovat,- to dá rozum,- žejoVEU?!

4 1
možnosti
Foto

Mezinárodní Energetická Agentura (IEA) apeluje na ruskou vládu, aby zvýšila dodávky zemního plynu do Evropy. Rusko však odmítá žádosti vyhovět, i přes rekordně vysoké ceny zemního plynu na celém kontinentu. Momentálně Rusko svou dostupnou kapacitu k vývozu plynu do Evropy plně nevyužívá. IEA rovněž podpořila názor, že jednání Ruska ovlivňuje ceny plynu v Evropě..

0 1
možnosti
JR

J56a71n 52R59á46ž

7. 10. 2021 17:34

EU neustále vymýšlí sankce na Rusko, tak není důvod, proč by se mělo Rusko chovat k zemím EU nějak přívětivě.

2 0
možnosti
LU

"vracejí se potrubím"

Máme možnosť si vybrať potrubie ktoré nám vyhovuje politicky, a hlavne ekonomicky, vždy je lepšie mať viac alternatív ako sa stať závislým na jednej, konečne už máme možnosť z našej strany jednostranne ktorýkoľvek ventil uzavrieť.

0 0
možnosti
JR

J61a69n 27R31á41ž

7. 10. 2021 17:41

Do obchodu vkládat politickou ideologii je projev naivní hlouposti evropských politiků.

Když Němci potřebovali dělat v Rusku byznys, jela to dojednat Putinem Merkelová. A vždy se domluvili. Jsem zvědav, kdo bude po německých volbách u Putina "žehlit" pitomé nápady Bruselu nebo našich politiků typu "taiwance" Vystrčila nebo Koudelky.

3 2
možnosti
OD

Mnoho povyku pro nic. Těch plynovodů vede do Evropy více, tak tu nepředstírejme, že Nord Stream je cosi převratného. Zradu Polska v tom nevidím, mimochodem, všechny roury do Polska vedou přes Bělorusko, které má svá specifika, kromě toho tím Němci zlevní plyn o tranzitní poplatky, kdo by chtěl, aby se na dodávce do Němec automaticky živili na příživném národy, které to s EU rozhodně nemyslí dobře a to samé platí o Ukrajině a South Stream, který povede z Baku přes Turecko a Balkán.

Ono totiž platí, že ani Rusko, ani EU nemají zájem na narušení dodávek, ale "divoké kohouty" na tranzitu mohou být problémem, jako když Ukrajina neplatila za dodávky jí a kradla z dodávek do EU za časů blond Julie.

Ono Německo má v očích Ruska také trochu jinou posici než bývalé kolonie. Realisticky hleděno, Němci zatím vždy domluvili s Rusy rozumný kompromis, pročež je celkem přirozené jim tu jednací posici nechat už z toho důvodu, že Německo dokáže přetlačit i poskoky amerických kovbojů, kteří mají Rusko tak trochu za fackovacího panáka.

U jádra jde jen a pouze o to, jestli ten obrovský investiční balík peněz dáme zemím, které rády berou, ale málo dávají (Rusko,, Čína) nebo těm, kdo mohutně investují (Korea) nebo jsou "domácí" v EU (Francie). Amerika je pak jediný účinný element, který brzdí ruskou expanzi do velikosti původního CCCP, takže také správně.

Celkově shrnuto, porovnávat naší a německou politiku vůči Rusku je nesmysl, protože obě stojí na úplně jiných základech. Pro nás je důležité držet partu tam, kde nás to živí a nelézt do zadku těm, kteří si ho s námi rádi vytřou. Ale to znamená držet se říšské Evropy a neklackovat s Poláky a Maďary, kteří vždy byli, jsou a budou periferií Říše. Jen hlupák se spojuje s lůzry proti vítězům.

Naopak mě překvapuje, jak málo v jaderné politice spolupracujeme se sousedy, kteří jsou na tom velmi podobně - se Slováky.

4 3
možnosti
JS

SOuhlas. Já pořád tvrdím, že by se měly postavit obě JE a začít Temelínem.

4 0
možnosti
Foto

Jsme zkrátka jako notorik, který se chce vymanit z područí alkoholu tím, že místo rumu začne pít vodku...

Ta věta mě pobavila, protože vystihuje čím dál víc naši politiku a to jak ve vládě, tak i v opozici.. R^

5 0
možnosti

S tím utahováním ruských kohoutků bych brzdil, protože i Rus potřebuje občas žrá ehm papat, a pít vodku.;-D

2 0
možnosti
JR

J49a88n 63R76á20ž

7. 10. 2021 17:32

Rusko může klidně poslat veškerý plyn do Asie, která se na to třese. Vždyť dolary z Asie mají stejnou kupní sílu jako euro, kterým za plyn platí evropské státy. Evropa není pupkem světa a z Evropy je pro Rusko zajímavé ekonomicky jen Německo a politicky, mimo Německa, balkánské země, Maďarsko a Rakousko.

2 0
možnosti
Foto

Vyhodíte dveřmi, vrátí se oknem.

Ovšem jaký je v tom rozdíl, to je na Vás moc těžké.

Např. to, že na JE od Rosatomu bychom si pěkně počkali, a kdoví, zda by to fungovalo. Rv

0 7
možnosti
JS

JETE a Dukovany nefungují?

5 1
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,29
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik