Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Někteří se snaží zdůvodňovat oprávněnost Pirátů být součástí vládní koalice tím, že je vlastně nikdo ani vykroužkovat nechtěl, protože voliči PirSTANu sice dávali přednost Starostům, ale to neznamená, že by Piráty odmítali.

Zdroj: https://lhotska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=777555

Ale ono to tak prostě je. Starosty volili lidé starší, zodpovědní, kteří své kandidáty vybírali pečlivěji, než voliči Pirátů, mladí, často prvovoliči, kteří to prostě "hodili Pirátům". Neuvědomili si, že je voliči STAN mohou překroužkovat.

Nikdo nespočítá, kolik hlasů šlo skutečně STAN a kolik Pirátům. Volební systém to neumožňuje. Ale naprosto jistě si troufám tvrdit, že pokud by STAN kandidovalo samostatně, rozhodně by na 33 mandátů nedosáhlo, naopak Piráti by si výrazně polepšili. A je logické, že tento fakt zástupci obou uskupení v koalici zohledňují.

Zajímavé je, že to, kolik si Piráti nárokují křesel ve vládě, nebo to, že ustavili poslanecký klub, vadí právě voličům uskupení, která skončila v opozici či mimo Sněmovnu.

0 0
možnosti

Jedinna možnost je buď koalice stran zrušit protože neni žádný důvod je vytvářet když každá strana má svůj program (nebo se mohou skoucit) - možná tak v rámci tzv. liberální demokracie kdy je vše možné nebo budou v parlamentu zástupci těchto koalic nikoliv stran. Toto je typický kockopes kdy jednou budou tak jindy onak přesně jak se to bude hodit a nikdo se v tom nevyzná. Fiala pk volbách mluvil ze je tu pět stran teď už zas mluví o koalicích. Je to cirkus na odlákání pozornosti ... nemluvě ze titíž po minulých volbách vytvářeli vítěznou stranu po volbách které nebyli demokratické zatímco ty současné jsou ;-D

1 0
možnosti

Pěkný blog! Karma jako Brno!R^V[>-]

1 1
možnosti

R^ celé ty volební koalice jsou podvod, pokud v PS nesedí členové těch koalic ale členové těch původních partají. Ty preferenční hlasy jim v tom udělali už samotným pěknej guláš, protože fungují právě jen v rámci té jedné strany ale ne více stran (zde to rozhodlo že u starostů raději vybírají konkrétníjména než u píártů). Už jen to ukazuje na nesmyslnost těchto koalic, kdy ve výsledku v parlamentu sedí úplně někdo jiný než člen právě té volené koalice.

Koalice obecně se mají dělat teprve po volbách dle rozhodnutí voličů. Ale co s tím když si tu jistá skupina občanů opět uzurpuje právo být lepší než ta druhá ... po komunistech, fašistech tu teď máme tzv. demokraty ... je to pořád ta samá ideologická spoušť kdy se jedni povyšují nad druhé ... ale je to prostě obrázek společnosti, kdy máte samozřejmě vrstvu obyvatel v potenciálně zoufalé situaci (nižší třída), která na toto pískání krysařů vždy uslyší ... nemluvě o ideologickém vymytí mozků libivými řečmi - zde pravdou a láskou ... a právě kupodivu ti pak i také nenávidí

1 2
možnosti
Foto

Toto prosím sdělte poslanci za Vaši stranu, aby to přednesl jako námět pro změnu volebního zákona.

Pokud nějakého v parlamentu budete mít. :-P

2 0
možnosti
Foto

Jak jste přišla na to, že voliči nechtěli Piraty?

Reálně jen cca 20% voličů PirStan krouzkovalo STAN.

1 1
možnosti

Ani v USA nevydrží strana víc než dvě období. Lidé chtěli obměnu tváří, tak ji mají, ale těžko mohou čekat reálnou změnu. Místo programových výmyslů se bude řešit krize.

Zbytečné brečet nad tím, že zlí zlí voliči a blogeři rozeštvávají koalici. Ta má stejnou životnost jako Babišovy skandály. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Babišovy skandály jsou nesmrtelné. ;-D

1 0
možnosti

..... no tak hlavně budou mit nekonečnej prostor, čas a nadstandardní podmínky pro naplnění svých programů a splnění všech úkolů z teho vyplývajících. Andy s Hradem byl po právu vyobcován,- úhlavní vnitřní nepřítel byl poražen. Ivani v souboji o zdroje, suroviny, energie a ideologie, jednoznačně podlehli promyšlené nátlakové strategii Zamini - Seznam - Bisoni!,- takže tady sa nám taky rozvázali ruce!,- ........ ;-D klid a mír na práci zajištěn,- nyčko to pude jak po másleVEU!

2 0
možnosti

Upřímně řečeno, piráti jsou ve vládní koalici, mají místopředsedkyni sněmovny, zatímco Trikolora má suché z nosu a kocovinu z toho, že si nevysloužila ani politickou tříprocentní žebračenku.

Takže, místo posmívání těm, kdo v politice jsou, byste mohla udělat soudružskou sebekritiku toho, jak Vaše teze získaly méně než tři procenta podpory.

Ale chápu - LGBT jsou 4%, vás je ještě méně, o to musíte být hlasitěji výřečnější.

2 4
možnosti
Foto

Nemůže dělat sebekritiku, když za to může Kalousek!;-D

1 1
možnosti

Myslím, že je jasné, co voliči chtěli: kapitalismus ODS, církevní restituce KDU, šlechtu TOP, a taky starání se STAN a digitalizaci Pirátů. To jsou takové základní atributy těchto stran. Samozřejmě Západ a západní orientaci.

1 0
možnosti

A48d87a55m 24M16a24l33ý

21. 10. 2021 11:36

Co voliči chtějí nebo nechtějí, bude realizováno prostřednictvím zvolených poslanců.

To je demokracie.

I kdyby bylo ve vládě 5 ministrů za Piráty, tak to bude v pořádku.

Nechme to na ně. Bude to dobré.

V současné vládě rozhodoval jen pan majitel firmy a museli jsme to vydržet do voleb.

5 0
možnosti
Foto

Optimismus je opium lidstva. Milan Kundera.

2 1
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,36
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik