Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J12o56s16e67f 35S86u22k

11. 11. 2021 21:04

článek se mi líbil až do posledního odstavce. Čekal bych totiž výzvu - "Okamžitě zveřejněte všechny, nebo si to strčte za klobouk"..Daňové ráje a daňové úniky, předváděné zpravidla těmi nejbohatšími, považuji za velkou špinavost dnešního světa..

0 0
možnosti

Část 1. ze 2 Novináři. Kdo jsou ti zvláštní lidé a jak pracují? To se můžeme ptát zde, přímo blízko jejich (černé) kuchyně MÁFRA „U Kadla Engliše“.

Tedy píšou rychle, většinou o něčem, čemu vůbec nerozumějí. Málokdy stačí pokonzultovat obsah s někým z oboru. Správně předpokládají, že také jejich čtenáři tomu nerozumí. O tom se snadno každý přesvědčí, když si přečte nějaký článek o věci, které rozumí. Často úplné blbosti, podané ovšem sebevědomě, ani stín pochybností. Prostě musíte spolu s panem Werichem „obdivovat optimismus těch vydavatelů, jak oni předpokládají, že co čtenář to blbec“ (Předscény W+H).

Je ovšem pár čestných výjimek, takový Petr Nováček (ČRo) není sice krasavec, ale svoje řemeslo zná, je také chodící encyklopedie. A pamatuje si nedávnou historii do detailů nadto často i zábavných. Také Ing. Jan Sůra (http://www.zdopravy.cz) rozumí své věci, nadto je studovaný ekonom. Odešel z místního listu po změně vlastníka, chtěl si asi „velet sám“ jak nás kdysi učili na Vojenské katedře ČVUT (v době, jak bylo na zadní straně Mladého Světa v r. 1968 v kresleném vtipu, kde dědeček vyprávěl vnučce: „Tenkrát první tajemník byl zároveň prezidentem a všem se dařilo dobře“).

Většina novinářů, která je převažující (neboť jak se říká myslím u Diderota: „Nás špatných básníků je víc“ – tedy než vás, dobrých), nerozumí ničemu, neumí jazyky, takže není schopná sledovat zahraniční média. Nadto nezná do hloubky historii. Politické souvislosti ve světě jsou pro ně povětšinou ta pověstná „španělská vesnice“. Zprávy si neověřují v zahraničí (ty jazyky...). Píšou rychle, nic není staršího, než včerejší noviny. (A šéf už se po tom sháněl...)

Chytají se každé senzace, pokud možno katastrofické, nejlépe „zasahující nejvyšší místa“. Špatné zprávy = dobré zprávy, to na fakultě pochytili.

pokračování...to be continued

0 0
možnosti

Část 2. ze 2 Případ „Papers“ je typická ukázka.

Zpráva, která by na BBC zněla (snad - možná, že je to tam už také po Brexitu ve srabu): Mezinárodní spolek novinářů, kteří se prohlašují za nezávislé investigavce, zveřejnil zprávu, obsahující m.j. tvrzení, že premiér ČR pan Andrej Babiš si v roce 2009 (tedy dva roky před vstupem do politiky v r. 2011) na radu realitní kanceláře prostřednictvím off-shorové společnosti (nebo snad řetězce takových společností – takový postup se užívá pro zakrytí skutečného vlastníka nemovitosti jako ochrana před kriminálními živly) za své v ČR řádně zdaněné peníze zakoupil nemovitost na jihu Francie.

Před všemi zprávami (tedy po 15 minutách) na ČR Radiožurnálu a na ČT24 s podobnou frekvencí se celý předvolební týden opakovalo:

Jméno premiéra Babiše uvádí mezinárodní skupina investigativních novinářů jako kupce zámku ve Francii za 400 mil Kč. Nákup se provedl podezřelým způsobem prostřednictvím off-shorových společností. Nákup vzbuzuje podezření, že šlo o daňový únik, bude zahájeno vyšetřování. (Citace je přibližná, ale zkreslení a účelovost s cílem vzbudit závist a podezření z nekalé, ba patrně trestné činnosti je zřejmá).

Nevysvětlitelné pro mne je, proč hnutí ANO (=Akce Nespokojených Občanů, to už si málokdo pamatuje) nepodalo na ČT, ČRo a další média žalobu pro šíření poplašné zprávy nebo pro maření voleb.

Tolik do diskuze.

Přeju zdraví, myslete pozitivně a buďte negativní.

KONEC

1 0
možnosti

R59a32d73e43k 40K93o60h29u35t

30. 10. 2021 19:57

Babiš lže, Fiala lže, Bartoš lže, Rakušan lže, Pekarová lže, Jurečka lže. To si nevyberete.

4 0
možnosti

Samozřejmě si autorka vybrala pouze to, co se jí hodí do krámu. To, že snahy o daňové úniky jsou běžné všude, je asi známo. Méně známo je autorce to, že premiér by měl být morální autorita a nikoliv člen skupiny daňových podvodníků.

1 3
možnosti

"By měl být..." který premiér kdy byl tou autoritou? President by "Měl být" tím nejlepším občanem...... Mimistři ve vládě by měli být ....

Všichni jsme zatím jen lidé a pokud bych měl volit, tak volím raději schopného než autoritu bez schopností vést vládu a zemi.

Člověk schopný řídit bandu složenou z ne příliš morálních osob, která si říká vláda a dosáhnout nějakého hmatatelného výsledku nemůže být takovou autoritou po které voláte.

Povolební vývoj dává naději, že nebudu mít pravdu a poznáme energického šéfa vlády s vždy vzorně naleštěnými brýlemi, padnoucím sakem a patřičným vzděláním. Šéfa, který bude ozdobou republiky při mezinárodních jednáních. Šéfa, který má nezpochybnitelný morální profil a který rozhodně nemá nic společného s nějakými prapodivnými šarádami okolo Barmy. Nebo se již v začátku mýlím?

5 0
možnosti

a) informace byly ověřené a sám obviněný je potvrdil

b) že to není obvyklý způsob nabytí nemovitosti je zřejmé, zda to bylo legální ověří orgány k tomu určené ve Francii, případně v USA

c) není snad větší problém, že politici mají ty kostlivce ve skříni, než to, že je někdo vytáhne?? podvrh to přece nebyl

d) v kauze uvízly i jiné větší ryby než jen náš premiér, třeba pan Blair z Anglie, opravdu se těžko věří, že na bývalého premiéra Anglie vytáhli kompro jen proto, aby zakryli průšvih nějakého Babiše, nepřeceňujme význam své země

7 9
možnosti

marný zde vysvětlovat R^

5 2
možnosti

Že veřejnoprávní ČT (spolu s veřejnoprávním ČRo) svým naprosto nevyváženým zpravodajstvím a hlavně tím, jak týden před volbami skočila na vějičku „kompro Pandora Papers“ s povídkou o 400 mil za zámek ve Francii, který si „za podezřelých okolností“ koupil premiér Babiš, což papouškovali věrně celý týden před volbami a stálo to ANO asi tak 5-7 % hlasů by mi bylo celkem jedno, kdyby to nedělali za mé peníze, které oběma institucím musím platit ze zákona.

No mámo, přece nebudeme volit toho člověka, co má zámek ve Francii.

Dyť skoro nemáme co do huby (a teď ten plyn k tomu...)

Teda ne, že bysme někomu záviděli, ale fakt 400 milionů, no to je opravdu hodně peněz, to musí být hajzl...

19 1
možnosti

Závist se táhne dějinami lidstva a političtí umělci na ní stavěli i revoluce. I krev kvůli ní teče.

2 0
možnosti

Paní Lhotská, karma! Mám naprosto stejný názor a sama obec novinářů by měla tyto " investigavce" ze svých řad vyřadit, popřípadě se velmi rázně distancovat...Jsem rád, že nejsem jediný co si o tom myslí stejné co Vy. Děkuji.

12 0
možnosti

Mě na tom vadí fakt, že takto lze u nás ovlivňovat volby zcela beztrestně, za tu manipulativní a také vymyšlenou Kubiceho zprávu taky nikdo potrestán nebyl a že ovlivnila volby je zcela evidentní. Tímto způsobem může hrstka lidí ovlivňovat dění v zemi a tím poslat celou demokracii do kopru, což je evidentně špatně.

12 0
možnosti

"Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice."

Zdroj: https://lhotska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=777908

No, alespoň je autorka upřímná, akorát nevím, proč to má potřebu uvádět, když z jejích blogů to vyplývá samo. Souhlasit ale můžu s tím, že Pandora Papers volby výrazně neovlivnily. A obávám se, že by je neovlivnily ani v tom případě, kdyby tam třeba i naprosto neprůstřelný důkaz o trestné činnosti byl. Kdo je schopen uvažovat o volbě Babiše, pro toho bezúhonnost politika nemůže hrát žádnou roli.

4 11
možnosti

Před příjmení pana Babiše byste měl dát - stejně jako novináři - slovíčko miliardář. Pak už by bylo z vašeho příspěvku dokonalé patrné o co v něm jde.

3 1
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,02
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik