Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HM

H49o73n56z67a 68M76i29k19s92a

4. 11. 2021 17:38

Pěkný článek. Jsem silně konzervativní a zastávám "neprogresivní" názory že svatba je svazek jedině mezi mužem a ženou nebo že existují pouze dvě pohlaví. Osobně v dnešním právním systému nevidím žádnou nerovnost. Zákony platí pro všechny stejně bez ohledu na to jestli jste černý, bílý, heterosexuál nebo LGBT a Pokud tu máme třeba uzákoněno že sňatek je svazek mezi mužem a ženou, tak to platí stejně pro heterosexuály i LGBT. Nicméně stejnopohlavní ženské páry s dětma vídám v ulicích měst v poslední době čím dál více, takže se možná v zákonech něco změnilo. Tady si ale nejsem jistý zda je druhá žena druhý "rodič" nebo jenom nějaká teta nebo chůva. Podobný případ možná stejnopohlavního páru už jsem viděl i v jedné televizní reklamě, tuším že to byla reklama na nějaké potřeby pro mimina ale už nevím na jakém programu to bylo

V USA už to dotáhli do absurdit tím že z černochů, LGBT, transek, příslušníků 173 pohlaví a jiných menšin je tam pomalu chráněný živočišný druh. Tihle už tam dost možná díky všemožným kvótám ve školách, firmách, filmech a nevim kde všude jinde dosáhli pozitivní diskriminace. Jsem moc zvědavý co by se stalo kdyby v USA vyšel tenhle článek a zda náhodou není v USA zakázaná píseň "Chodím po broadwayi" ve které se zpívá "práci nedostanu, protože já černou kůži mám"

Osobně mám jednu lesbickou kamarádku která na svoji menšinovou orientaci nijak neupozorňuje. Kdyby mi to po cca 10 letech známosti neřekla tak bych o tom ani nevěděl. Nehlásí se k LGBT komunitě, nechodí na pochody Prague Pride, nenosí nikde duhové vlajky a nikdy problémy s diskriminací neměla. Pokud tedy na sebe nebudou menšiny neustále upozorňovat, nikoho nebude zajímat že jsou příslušníky menšin

18 7
možnosti
BG

Zastávat názory můžete, jakékoliv chcete. Ale fanatičtí heteráci jako Vy se pořád tváří, jako kdyby vám homosexuálové něco dlužili a měli by se řídit podle vašich pravidel. ;-D

Představte si, že manželství pro LGBT zde neplatí, protože muž si za manžela svého milovaného vzít prostě nemůže. De iure platí pro všechny, ale manželství není jen zákon, uzavírá se z lásky. Znáte nějakého gaye, který si vzal ženu a oba o své sexuální orientaci věděli? Znáte nějakou lesbu, která si vzala muže, ačkoliv on věděl, že je lesba, muže nikdy nemilovala a ani milovat nebude? Skládá se manželský slib, něco jako "budete svého muže milovat, dokud vás smrt nerozdělí?". Pokud řekne "ano", tak prostě lže a celé manželství bude postaveno na lži. Jestli jste zvyklý na lhaní a přetvářku, tak prosím. Já nikoliv.

Vaše kamarádka se sice ke komunitě nehlásí, ale LGBT nelze podle mě označit za komunitu. LGBT je totiž souhrnné označení lidí s neheterosexuální orientací. A nebýt tehdejších aktivistů, nejspíš by se skrývala a nikdy Vám to neřekla. Nedělejte si iluze, že za všechno můžou dnešní LGBT aktivisté, na homosexuály se nadávalo ještě dřív, než nějaké pochody byly. Tak si laskavě ujasněte souvislosti a najděte si, jak se k homosexuálům přistupovalo před těmi pochody.

0 8
možnosti
JZ

Zaujala mě zvláštní věta: Lidé z postkomunistických zemí už to znají, a tak teorie progresivistů o genderismu, sexismu atd., za což jsou označování za zpátečníky a nedospělce.

Paní Lhotská to hodnotí jako přednost.

Já osobně bych však hodnotil někoho, kdo odmítá teorii či myšlenku nikoli kvůli jejímu obsahu, ale kvůli osobě, která ji zastává, taky jako zpátečníka.

1 8
možnosti
JU

J65o36s93e51f 78U34l33m69a87n

4. 11. 2021 18:24

A to je právě jeden z výrazných znaků všech pseudohumanistů, že pro ně je důležité kdo co říká. Pokud je jimi někdo vnímán jako "třídní nepřítel", pak vše, co řekne, je irtelevantní...a je jendo, zda je to Okamura, Putin, Orbán nebo kdokoliv, kdo jim nevoní...

7 0
možnosti
JT

J73i81r65i 33T70i10c47h85y

4. 11. 2021 16:35

Tak jako upadla demagogie jatolicke cirkve, jak byl znicen nacismus a jak se rozpadl komunismus, tak dojde k zaniku rdikalni levice zapadu. Bohuzel, nez k tomu dojde, tak utrpi aspon dve generace.

2 1
možnosti
JL

Vazena pani Kateřino Lhotská. Kazda ideologie musi vyzrat (tedy cesky "vyvarit"), aby jen ty dulezite body zustaly zname. Vse ostatni zustane jen v ucebnicich pro filozofy. Ty dulezite body mohou byt dobre i spatne. Vse jen proto, abychom na teto znalosti lidstvo stavelo budoucnost.

Nasi snahou musi byt, nebo se snazit, zmensovani statnich instituci, ktere se daji nahradit skalou soukrome cinnosti. Prikladu je mnoho. Tato cinnost MUSI mit rad a take podminky k rozvoji. Nezapomente, ze kazda statni instituce je zde pro diktat vuci obcanum!!! Velky nebo i maly.

Snad nejvetsi investici je treba ucinit ve skolach. Ucenim sebekazne, sebeucenim a hlavne, ucenim byt sobestacnym obcanem teto republiky. Pouziji jeden clanek ze svycarske federalni Ustavy.

"Vsichni obcane se musi postarat o sebe same a podle jejich moznosti pomoci dosahnou nejlepsich vysledku dane statem a spolecnosti."

Tato napoveda nedava moc prilezitosti k tem zvracenym ideologiim, kterymi prochazime dnes.

I ten "zapad" (USA) zacina se probouzet z letargie progresivismu. Uterni volby (2.10.2021) v ruznych castech Unie ukazuji tu snahu normalnich obcanu se oprostit z dokriny "rasismu". Ten proces zacala obycejna obcanka/matka ve Virginii, ktera nechtela mit sve deti v nove vyuce "bileho rasismu". Sama je zenou "hispanickeho" puvodu. Postavila se tomu skolskemu sboru, ktery to prosazoval. Ona a dalsi obcane byli nazvani "teroristy" a byla na ne pozvana federalni policie FBI. Vysledek byl zdrcujici pro ten "progresivismus". Museli se omluvit a samozrejme cele Spojene staty poznaly, co ten progresivismus je zac. Dnes skolske vybory MUSI vzit snahu rodicu v uvahu. Zde ta vlna toho noveho se obraci.

3 0
možnosti
PB

"....... Zatímco progresivisté nemají svoji moc zakotvenou formálně a k prosazení své vize fungování společnosti využívají (respektive zneužívají) demokratické instituce státu. A ty jen tak zrušit nelze."

........ to mě zaujalo! Nevidím totiž jediný důvod, proč by demokracie nemohla (neměla!!!) řádění progresivistů legislativní cestou zabránit, pokud jejich politické aktivity evidentně polarizují a zároveň paralyzují společnost?! ,- ....... a nemyslím tím zrovna WC pro cca 70 pohlaví, nýbrž agresi, radikalismus, násilí, rabování, vandalismus,- mediální lynče akademiků, intelektuálů, sportovců, obyčejných lidí ........

0 0
možnosti
JL

Američani jsou vždycky trochu šouplí , už to že považují horor za zhábavu, je podezřelé. A s tím progresivismem...to není zajímavé. Jakmile lidi zjistí, že nemají nejen na stejk, ale ani na auťák, jímž se mohu prohánět po okreskách, nebo že jim mrzne pr*el, začnou je zajímat praktické věci.

2 1
možnosti
HM

H49o81n86z38a 75M82i24k59s60a

4. 11. 2021 17:41

Až černoch v USA zjistí že nemá na auto, tak si půjde stěžovat k soudu jak je možné že bílý si auto dovolit může a černý ne

4 0
možnosti
LU

Píšete o extrémnom progresivizme, ten nevydrží dlho.

Progresívci (nie extremisti) mi nevadia, z väčšinou ich programu súhlasím.

Presadzovanie práv žien, na Slovensku aj v Poľsku bojujú proti extrémnemu klerizmu a externému konzervatizmuza právo žien sa slobodne rozhodnúť o potrate. Presadzujú, aby vedecké poznatky boli právne minimálne na úrovni kreasťanských tradícii.

Bojujú za zrovnoprávnenie menšinového práva (homosexuálov a náboženských menšín) s väčšinovým obyvateľstvom...

Na zápase sa zvrhol progresivizmus do extrému, žiadny extrém nie je zdravý a je len otázkou času kedy krachne.

Podobne z národovca pri extrémnom ponímaní sa stáva nacionalista resp nacista.

3 2
možnosti
LU

Na západe sa.....

0 0
možnosti
JL

Radikalismus - konzervatizmus zítřka, promítnutý do dnešních záležitostí.

Není to tak dávno, kdy ženy neměly volební právo, řidičský průkaz nebo bankovní účet.

2 2
možnosti
Foto

Ovšem je smutné, že např. paní autorka volební právo má a umí psát.

Karel Čapek: "Největším nebezpečím pro civilizaci je vzdělaný hlupák."

1 5
možnosti

Rv

Paní Lhotská!

Označovat přestřelky v západní Evropě pojmem "progresivismus" se mi jeví jako virtuální realita. Podle mne nejde o ideologii západní Evropy, ale o ideologické výkřiky neodpovídající objektivní realitě. Tím, že se to nestalo státní ideologií, jde jen o společenský opruz bez legislativního zakotvení. Až zvítězí selský rozum, tak ty ideologické výkřiky zmizí samy!

Mrzí mne na Vás, že tyto výstřelky dáváte do souvislosti se vztahem Evropské komise k evropských státům ohrožujícím svobodu a demokracii v evropských státech. Tato aktivita Evropské komise je více než vhodná!

Pokud v Polsku dochází k ingerenci moci výkonné do moci soudní, jde o vážné ohrožení demokracie, proti kterému je nutné se postavit!

Pokud Viktor Orbán v Maďarsku omezuje svobodu slova, jde o vysoce vážné ohrožení demokracie, které si zaslouží pozornosti Evropské komise!

Však i u nás jsme na hraně možného! Střet zájmů Andreje Babiše a dalších politiků a kumulace moci politické s ekonomickou a mediální je vážným rizikem naší demokracie a naší svobody! U nás je zatím občanská společnost dosti aktivní (Transparency international, Milion chvilek pro demokracii a další), že je schopna hlídat aktivity našich politiků.

:-)

4 23
možnosti
PS

P45a20v22e75l 29S35i57t98a28ř

4. 11. 2021 16:33

No tak svobodu slova omezuje v daleko větší míře než Orbán např. Facebook. Jako smazat doživotně účet US prezidentovi, protože se někomu nelíbí co říká je fakt mazec.

6 1
možnosti
Foto

Také doufám v brzké vystřízlivění z extrémů a návrat ke zdravému rozumu. Některé výstřelky jsem považoval za fámy, než jsem musel konstatovat, že neuvěřitelné se stalo skutkem. Zdá se, že když se nějaké téma pořádně přepíná a chopí se ho odhodlanci s pevně nasazenou svatozáří, jsou tito světlonoši v krátké době následováni pomatenými zástupy.

8 0
možnosti

Bohužel, už jsme se dávno mohli poučit, že světlonoši nejrůznějších hloupostí, pokud jsou leadrovského typu, jsou schopni zblbnout nemyslící dav! Stačí v poslední době vzpomenout volbu Adolfa Hitlera, Klementa Gotwalda, Miloše Zemana, Andreje Babiše a Tomio Okamury! Většina občanů za nimi nestála a nestojí. A přesto jsme ochotni jim předat moc nad sebou! :-)

4 6
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,03
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik