Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vzhľadom k tomu, že progresivisti ovládli školstvo a médiá a úspešne indoktrinujú (nielen) deti, až taká optimistická nie som. Na Slovensku väčšina mladých volila Progresívne Slovensko. Americké univerzity sú baštou neomarxistov a ich absolventi často preberajú hodnoty a názory svojich profesorov.

0 0
možnosti

Francie je moc hrdá země, aby se zabývala malými problémy. Francie počká, až se z malých problémů stanou velké, a s takovými problémy pak už stejně nejde nic dělat. :-)

To by museli teroristi přinejmenším vyhodit do vzduchu Eiffelovku, aby se Francie k něčemu rozhoupala.

Německo zase čeká na svůj Blackout.

A do tý doby se v Evropě nic nezmění.

2 0
možnosti

H59o15n85z85a 40M21i18k11s13a

5. 11. 2021 19:36

No ve Francii by se aktivistům za práva černochů mohla zamlouvat soutěž Miss France. Tam je v posledních letech téměř vždy v TOP 30 minimálně jedna černošská Miss, někdy se takové dostanou i do TOP12

0 0
možnosti

Vsak taky "progresivisticky levicovy aktivismus" neni nic jineho nez novodoby fasismus, ktery plne vyuziva demokracii.

7 1
možnosti

Autorka je příliš optimistická. Každé totalitní hnutí, aby bylo poraženo, musí nejdřív projít příslušnými fázemi.

První fáze je sjednocování názorů, ze spousty názorů a proudů s dost velkou diverzitou se nakonec, za pomoci přesvědčování i násilí, vyloupne ten jeden správný totalitní názor.

Druhá fáze je získání vedoucích postů ve společnosti a z pozice vedení společnosti mocenské utlačování jiných rozdílných názorů včetně těch příbuzných totalitních, ale "nesprávných".

Třetí fáze je že totalita ve vedení sklízí díky způsobu vedení společnosti neúspěch, který řeší obětními beránky, to znamená "sabotéry, zrábci, ztroskotanci a zaprodanci", aby lidé plošně i nadále věřili.

Čtvrtá fáze je, když lidi totalitě i přes soustavné obětní beránky přestávají věřit.

A teprve pátá fáze je, kdy většina společnosti, i spousta nomenklaturních toalitářů má jistotu, že takhle to dál nejde a že se společnost musí změnit.

U komunistů byla první fáze například v Rusku v Petrohradu během první světové války, u nás v době První republiky. Druhá fáze u nás 1945 - 1949, třetí v době politických procesů v padesátých letech , čtvrtá po okupaci 1968 a pátá, kdy jedině je možné doufat ve změnu totalitního režimu, cca 1986- 89.

Co se týká progresívní levice či zelených, my se nyní nacházíme pouze v první fázi. Pokud se nyní tuto nastupující totalitu nepovede nějakým nenásilným způsobem překonat, pokud an to už není pozdě, zesílí a naše společnost potom musí prožít všechny fáze vývoje, možné ji svrhnout potom bude až v té páté fázi.

9 1
možnosti

H24o96n29z95a 64M73i64k31s19a

5. 11. 2021 20:01

A ve které fázi jsou podle vás v tuto chvíli aktivisté v USA a v jiných západních zemích? Já bych to na té vaší stupnici viděl tak ve druhé, možná třetí fázi.

1. Sjednocení názorů už dávno proběhlo, tedy přežil názor že černoši, asiati, LGBT a další byli v minulosti utlačováni a měli by tedy mít kvóty všude možně aby měli proti bělošské většině vůbec šanci

2. Druhá fáze už také proběhla a to tím že vznikly organizace jako MeeToo, BLM a další. Dělají se skandály z toho že je urážlivý název Cikánská omáčka, že se v OS označují disky Master a Slave, že se používá označení Blacklist a Whitelist, že v šachu začíná hráč s bílými figurkami nebo že oslovení "Dámy a pánové" zapomíná na 120 dalších pohlaví. Stejně tak je především v USA velkým tématem že v té nebo jiné firmě je málo černochů, příslušníků LGBTQXYZ+ apod.

3. Třetí fáze nejspíš právě probíhá, pomalu ale jistě začalo odstraňování odpůrců tohoto názoru. Sice to nejsou popravy odpůrců na šibenici ale jistá sociální diskreditace tam je. Typické případy jsou v článku, třeba odvolání děkanky jedné americké univerzity za to že řekla Everyone Live's matters, čímž zpochybnila BLM. Stejně tak na britské střední škole byl žák vyveden ze třídy za to že řekl že jsou jen dvě pohlaví.

4. Nicméně ani zdaleka nenastala čtvrtá fáze tedy že by tato ideologie začala ztrácet podporu. My tady na východě nadáváme a nechápavě kroutíme hlavou, nicméně v USA má tato ideologie stále silnou podporu

1 0
možnosti

J74a66n 88J86i22r62k55a

5. 11. 2021 8:40

Kateřina Lhotská vyzobává nejkřiklavější a nejextrémnější třešíňky a dělá z nich normu.

Každý myšlenkový proud má své umírněné jádro, kolem něhož vždy krouží pár "volných radikálů". Volnými radikály nemá smysl se moc zabývat, to je pěna dní, extrém, úlet, který většinou nedožije rána, namele si hubu, požere sám sebe, případně slouží za obecního trotla.

Celé dějiny lidstva jsou fenomenálním, naprosto kolosálním a vším raciem nezpochybnitelným vítězstvím a úspěchem všech progresivistů, co jich kdy kde bylo.

Da Vinci, Bruno, Kopernik, Newton, Darwin... jeden progresivista vedle druhého.

A tak je to i s progresivismem dnešním. Nechme volné radikály jejich osudu a mějme na paměti, že jediná cesta lidstva zatím vždy vedla pouze dopředu. A že dopředu nás prozatím vždy dovedli pouze a jen progresivisté. Na tomto si trvám, v tomto jsem velmi konzervativní.

1 5
možnosti

Tak to je snad logické, když se pozastavuje nad bizarností pseudohumanistů, že uvede jako příklad to nejbizarnější. To jako kdyby psala článek o Bayernu Mnichov, popisovala jeho hráče a vynechala Lewandowského...

Mimochodem...těch "volných radikálů" je mezi levicovými prograsivisty nějak moc, nemyslíte?

5 0
možnosti

J80a89n 49J64i91r46k76a

5. 11. 2021 8:25

"Zkrátka klasická progresivistická masírka."

Opravdu je někdo, kdo sám sebe považuje za prudce inteligentního, schopen dobrovolně a o vlastní vůli použít slovo "masírka"?

Toto slovo je přece oblíbeným pracovním prostředkem těch nejprovařenějších frustrátů exhibujících na diskusních fórech.

1 5
možnosti

;-D vy máte dost...a co třeba nějaký argument? Byl by?

6 0
možnosti

Čeká.

Čím rychlejší mělo impérium či ideologie vzestup, tím kratší dobu trvalo

1 0
možnosti

Se furt mota dohromady pohlaví a gender. Pohlaví jsou jen dvě, ale gender,to je fest mišmaš. A nejlepší je ze může i v průběhu dne být jiný. A různé intenzity muže a ženy, nebo třeba auta, pračky.

Jo a ve světě se již berou lidé s věcmi. Hlavně ženy mají tyhle lásky. Nebude to další stupen až vláda splní bod programu o genderu?

1 1
možnosti

Ať si genderisti dělají s genderem co chtějí (já takový nesmysl nepotřebuji), hlavně ať podle něj nevybírají sprchy v bazéně

0 0
možnosti

To , ze lze se postavit woke politickemu a kulturnimu natlaku dokazuji volby guvernera ve state Virginia. Tento stat byval bastou pokrokovych levicovych aktivistu a volil jasne prez. Bidena. Guvernerske volby vyhral ale tento tyden prekvapive Republikan Glenn Youngkin, ktery postavil svoji kampan na odmitnuti brainwashovani skolnich deti neomarxisticko-rasistickymi teoriemi.

8 0
možnosti

L87u92d53ě11k 29J44a29š79a

5. 11. 2021 15:12

Však také včera dost amerických novin psalo, že výhra republikána v baště demokratů Virgínii jen Velký den Trumpa, protože vtšina republikánů, včetně Youngkyna, podporují jeho další kandidaturu na prezidenta. A když pak vezmeme, že v v Indiannopolis tvrdě odmítli levicovou snahu o zrušení policie a nastolení nějakých PS VB černochů, tak je vidět, že velká skupina američanů začíná procitat z levicového šílenství, Uvidíme, co bude dáíl

1 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 38,69
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik