Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mluvíte mi z duše a proto R^ Ještě bych doplnil, že likvidací kapitalismu dochází i k likvidaci svobody. Kapitalismus a svoboda jsou spojené nádoby. Jedno bez druhého nemůže existovat. Vidíme to denně nejenom tady u nás doma ale v celé EU potažmo po celém světě

0 0
možnosti

J24a32n 84R36á24ž

17. 11. 2021 14:44

Velmi dobrá úvaha! Karma!

Naše zkušenost komunismem napovídá, že v EU a USA propagovaný pseudoliberálně demokratický systém se zeleným nátěrem, se brzo zhroutí. Ovšem není jasné, jaký politicko ekonomický záchranný systém různými "ismy" a klimakatastrofickým scénářem nakažená společnost bude ochotna zavádět.

Dostatkem rozmazlená nastupující generace, která byla vychována bez respektu ke skutečným hodnotám na kterých si svou jedinečnost naše civilizace vybudovala, nezbytné "utahování opasku" a zásahy do svého pohodlí dobrovolně nepřipustí, a rovněž politikové v pudu sebezáchovy od lhaní, jak je vše OK také ustupovat dobrovolně nebudou.

Osobně tipuji, že v Evropě i USA proběhnou tu větší, tu menší revoluce, po kterých bude následovat nějaká forma soft diktatury.

PS. Když to bude jen soft diktatura, bude dobře!

1 0
možnosti
Foto

M58a58r95e54k 19H49u91r23t

13. 11. 2021 16:45

Tohle by mělo jít jako hlavní článek ve všech denících....

4 0
možnosti

Jo jako za socíku - třeba za toho neoliberálního fosilního u kohoutu ;-D

0 0
možnosti

Paní autorka to má trochu popletené. Především kapitalismus se změnil na něco jiného, obludného, kde si nadhodnotu přivlastňuje stále menší skupina lidí (1). Rovněž třetí nožka - svobodný trh (2), už dávno neexistuje. Naprosto selhalo vzdělávání nových generací (3).

Za 1. Klasický kapitalismus má ponechávat určitou část nadhodnoty pro reprodukci pracovní síly - což od začátku bylo vlastním smyslem boje pracovní síly za svobodu. 200 let bojů v Evropě dosáhlo alespoň základní podmínky pro sociální stát. Dnešní situace je taková, že právě ta úzká skupina vlastníků si zajistila plnou kontrolu médií, práva, státního řízení, a v současné době již ani nezakrývá, že ta většina jsou jen obtížný hmyz, který lze nahradit novou technologií, robotizací a umělou inteligencí. V krajním případě je tento systém ochoten podporovat jen skupiny, které nemakají, případně jsou z jiného kulturníhop prostředí, a budou tak vyvažovat případné revoluční nálady - stačí jim dát jen nažrat a dávky (to co v životě neměli). Za 2. Neexistuje svobodný trh, existuje jen liberální prostředí, které je úzce navázáno na monopoly, bankovní oligarchii (banksteři), a nyní i na technologické informační formy (4 jezdci apokalypsy), které moderují informace (čili cenzurují) a vytváří dojem svobody, kdy si může každý říci, co chce (což je iluze). Což je ideálně vidět na FB, Googlu a dalších. A za 3. Pokud chcete ovládnout společnost, musíte rozbít vzdělávací systém v tom, že nejsou důležité znalosti ale prezentace individuálního pohledu - každý má přece PRÁVO na svůj názor (rozlišuj názor a blábol). Čím méně vzdělaný člověk, tím jednodušší heslo pro pochopení potřebuje, a tím lépe jde mu natlouci do hlavy "názor" (např. novičok, říše zla, green deal, gender, multikulti atd).Zásadní problém vznikl po ukončení blokového systému, kdy si ještě nemohli dovolit některá opatření vůči společnosti, protože v rámci ideologického boje by to okamžitě bylo srovnáváno s druhým blokem (např. bydlení, mateřská, školství atd).

0 1
možnosti

Několik poznámek ke "změně klimatu":

1. Změny všeho jsou neustálé a není to nic zvláštního. Ptejte se geologů na kolísání hladiny oceánů, doby ledové a jiné taškařice. Nějak mi to uniklo, ale lovci mamutů měli auta?

2. Lidstvo si o sobě hooodně myslí. Taky, že máme zásadní vliv na změny průměrné teploty na té kouli, co na ní letíme. Z hlediska vesmíru jsme směšnou tečkou a kdejaký bludný šutr může celou naší existenci s nádhernou přírodou a civilizací v mžiku ukončit. (Bruce Willis to nestihne a ta autistka Gréta ?)

3. (Sta?)miliony buvolů v JV Asii naprdí každou vteřinu tuny metanu. Neměli by se zašpuntovat?

4. Když budete chtít získat dotaci na výzkum života veverek v Yorkshiru, tak vám naprdí (jak buvoli). Když požádáte o dotaci na výzkum vlivu klimatické změny na život veverek tamtéž, budete mít velké starosti, jak dotace utratit. Vědců, co se "změnou" živí, je podle odhadů BBC (jestli si to dobře pamatuji) asi 20 000.

5. Těch 20 000 vědců a možná větší počet politiků a nejrůznějších úředníků (jen v Bruselu asi 50 000, nevím přesně) musí živit sebe a rodinu, splácet hypotéky, atd. Myslíte, že některý z nich řekne: No mezi námi, ono to s tou klimatickou změnou je pěknej bullshit. Asi těžko.

Podle jedné chytré knihy (titul už nevím, ale bylo to o hodnotovém inženýrství) jedna z nejdůležitějších kategorií při rozhodování je: "Danger of personal loss".

6. Jak tady na naší kouli bude teplo nebo zima, to záleží, jak se topí v našich kamnech, na Slunci. Sluneční skvrny, erupce sluneční hmoty a dlouhodobé cykly, které tam probíhají, o tom toho víme hodně. Hodně málo.

7. Kdyby se naši politici (sami si je volíme, tak si nemůžeme stěžovat; to však neplatí překvapivě pro představitele EU, ti se snášejí tak nějak napůl záhadně z hůry...), tedy kdyby se ti politici starali o skutečné problémy, jako nesmyslné zbrojení; že třetina lidstva nemá záchod (ne splachovací, žádný !); co se děje v Iránu; jak zabránit "Střetu civilizací", apod.

Místo těch keců o ZMĚNĚ KLIMATU...

12 6
možnosti

Problémem je, ze toto tažení klimaalarmismu jde mimo volby. Můžete zvolit kohokoliv a pojede to dál. Obsadili vsechny nevolene pozice a k tomu to stačí.

1 0
možnosti

Spíše nejde o ideologii, ale o vědu, znalosti a technický pokrok.

0 7
možnosti

Tak se vraťe do jeskyň a máte pokoj a nemusíte nic řešit.Jenže když to takto půjde dál,tak se do těch jeskyň dostaneme hodně brzo.A tomu se říká pokrok??O pokroku je třeba jednat na nejvyších místech,neb je nám pořád zatajován.Až našinci skonstruují létající talíř a budou ho umět ovládat,tak potom říkejte něco o pokroku.

0 1
možnosti

Na Novinkách zrovna dnes vyšel zajímavý rozhovor s německým sociologem Wolfgangem Streeckem.

Tahle citace hovoří za vše: "..demokracie je se základní logikou kapitalismu v rozporu. Lze to zjednodušeně podat tak, že zatímco v demokracii má každý člověk jeden hlas, v kapitalismu má jeden hlas každý dolar. Kapitalistická ekonomika je ze své podstaty motorem rostoucí nerovnosti mezi jejími účastníky, protože se nadhodnota, která musí být vyprodukována, jelikož společnost musí růst, hromadí jen v rukou čtyř nebo tří procent populace."

Hotovo, Neměcko a EU už má jasno, s kapitalismem je konec. Nikdo už nemůže pochybovat o tom, že se k nám ten komoušský socík nyní vrátí ze západu. ovšem vyšperkovaný o nové sluníčkové zrůdnosti.

15 0
možnosti

Chudí a mladí se opět sápou po majetku starších bohatých, aby se z nich. po zbohatnutí stali na stará kolena tvrdí kapitalisté. A revoluce - respektive likvidace - je jedna z cest. A tak pořád dokola.

12 1
možnosti

Nejde o konec kapitalismu ale konec feudalismus ropných a jaderných polí. Restart kapitalismu pro mladé a dravé každého věku !! Nikoliv generační revoluce Rv To uvíznutí (a celkem záhy) kapitalismu došlo vlastně celkem přirozeně v uhelném a dále pak v jaderném dole při honbě za energií právě pro ten čistý kapitalismus. Po vyhrabání se z nich pojede dál kapitalismus. Není to tedy věcí mladých a starých, což je dost důležité. Takhle by bylo tak trochu víc na emoce pro rozvášnění a svedení davů ;-) - jako třeba emoce jako při nostalgickém cinkání klíčky na vyvolávání té úžasné liberální demokracie, kde kapitalista může být klidně i feudál ( mj. četl jsem rozhovor se Schlafenbergem kde popisoval jak si vydělal majetek stejně jako Babiš a ať je Babiš vůbec rád - hotová feudální blahosklonnost ;-D) a jako přetírání toho údajně omšulého kapitalismu a stejně tak používaného i jako strašák pro mladé pro odlákání skutečné pozornosti. Liberální demokracie není kapitalismus ale feudalismus. Demokracie je demokracie (žádná liberální ... to už je zvláštní přízvisko jako by demokracie ještě mohla být snad jiná ?;-) ) a kapitalismus je "jen" její ekonomická stránka věci.

0 1
možnosti

No jo i Big Nancy chce cosi vylepšit na kapitalismu, protože Americe „neposloužil, jak by měl“. Ale zřejmě si k tomu čerstvě přečetla Marxe, soudě podle této její analýzy a doporučení: „Nemůžete mít systém, v němž úspěch některých pramení z vykořisťování pracujících a zneužívání životního prostředí a toho ostatního, a to musíme napravit.“

A na tom nespravedlivém systému sama chytrým investováním na základě privilegované informovanosti získala bohatství dnes odhadované na 114 milionů. (B.Kuras)

1 0
možnosti

J49i40r41i 28T85i85c62h24y

11. 11. 2021 16:20

Ono nejde jen o zanik kapitalismu (o zachrene klimatu vubec nejde, ten si bude delat, co chce), ale i o rozlozeni zasad a radu spolecnosti s vymysly jako kontinuita pohlavi, gender(!), homofobie, islamofobie, przneni jazyka (anglickeho), pojmy jako manzelstvi, bila privilegie, bily rasismus, bily extremismus.

7 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 38,69
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik