Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

..... jim věřím, ale to snížení deficitu by chcelo porádně promyslet!,- bych pro jistotu začal tema bezpohlavníma vobčankama, legální trávou,- a určitě bych sundal ty Andyho nehorázný ceny potravin!,- ...... potem už to musi jit samo,- zrušit EET, důchodová reforma (v pořadí cca dvacátásedmá), větrnej green deal, demokratickej plyn z NSR, sirotci ze Sýrie ....... no maji sa co votáčetVEU!

3 1
možnosti
Foto

I16v72o 69P76a22t17t88a

12. 12. 2021 18:19

Důchodová reforma se zatím nekonala. Všechno to byly pokusy o prosazení penzijní reformy ve prospěch penzijních fondů bank. Cílem nebyla konsolidace státního důchodového systému, ale naopak jeho tunelování ve výši 10,7 % z odvodu SP za každého klienta penzijních fondů. U tzv. Velké důchodové reformy to odhadlo MF ČR na tunelování ve výši 20 miliard korun/rok. Proto Kalousek preventivně zvýšil DPH, aby těch 20 miliard korun vytáhl z kapes nás všech. Přitom právě Kalousek měl v ruce správně provedenou DŮCHODOVOU reformu (v paragrafovaném znění s tabulkami přechodného období), ve prospěch občanů, ale vybral si penzijní reformu ve prospěch bank.

1 0
možnosti
JR

J22a69n 63R84á57ž

9. 12. 2021 14:51

Jestli bude Fiala zaseknutý a na tom ňoumuovi od Pirátů stále trvat, bude ještě dlouho, opravdu dlouho, vládnout Babišova vláda s provizorním rozpočtem a omezenými kompetencemi. A ani americký šaman se schodkem nehne.

PS. Politika je uměním možného. Prosadit Lipavského se jeví jako nemožné. A tak kvůli jednomu zástupci strany se čtyřmi poslanci se zaseknout a hazardovat s republikou, není dobrá vizitka nového premiéra.

12 4
možnosti
RK

R32a62d14e10k 37K48o84h56u69t

9. 12. 2021 18:41

Já spíš věřím že bude jmenovaná vláda bez Lipavského.

1 1
možnosti
Foto

Asi o rozpočtu moc nevíte, že?

1 8
možnosti
PK

Doufám že nějakou myšlenku přihodíte. Např. úspory neobsazených míst, vyhazov všech cose živili EET a hlášením DPH -které jako praktik na rozdíl od EET považuji za užitečné.

4 0
možnosti
LP

Je pravda, že díky existenci koronaviru nelze úplně dobře předpovídat ekonomický vývoj.

Jedině, že bychom koronavirus začli ignorovat a brát ho jako formu chřipky, proti které se lze ( pokud má někdo zájem ) stejně jako proti chřipce, nechat očkovat. Ano, pro někoho může být průběh fatální, stejně jako u chřipky. Vím, že těžký průběh může postihnout i mladší osobe, pokud má někdo z těžšího průběhu obavu, může se nechat očkovat, aktuálně lze podat i monoklonální léky.

Drtivá většina těžších průběhů se obvykle týká osob, které mají ještě jiné závažné diagnózy a už jsou fakt v letech. Ti umírají, protože je pro ně vir poslední kapkou. Kdyby neumřeli letos, umřeli by na stáří, nebo svou jinou chorobu, napřesrok. A vím, že někdo by tu mohl být i 5 let. Může se možná i stát, a to je potom tragédie, že zemře malé dítě. Za to, že takovéto smutné události nedovedeme zabránit, nemůže nikdo konkrétní. Viníkem je v tomto případě vir, který narazil na jedince, který se mu nedovedl ubránit.

Není to vina ani vlády, ani antivaxerů. Ale vláda má navíc odpovědnost za ekonomiku státu a podle toho se musí rozhodnout, jak dál.

Chápu, že můj příspěvek vypadá jako off topic, ale do ekonomického a politického blohi ho směřuji záměrně a s čistým svědomím.:-)

7 6
možnosti
LP

Jistě, můžete nesouhlasit pane Machačku. Ale mohl byste nastínit, jak tedy dál ? Povinně naočkovat 100% populace ? Nebo pokračovat s neustálým testováním a zavíráním ? karantény ? Čekat a doufat, až se vir udobří ?

3 0
možnosti
JS

Myslím, že kouzelník být nemusí , ale musí se chtít a to je velký problém . Zaměřil bych se na MPSV , jelikož jeho mandatorní výdaje jsou největší položkou v rozpočtu. Tam by se zcela jistě dalo dost ušetřit. Bohužel budoucí ministr Jurečka se tomu bude úporně bránit.

1 1
možnosti
ZZ

Vy chcete šáhnout na peníze těm, co nechtějí dělat ?

Tak to teprve uvidíte to "tóčo", jestli se k tomu lidovci odváží !!!

Nepleťte si tuto kategorii s lidmi, co dělat nemůžou.

;-D

4 1
možnosti
AG

A14l82e22x 68G22r79e42g45o18r

9. 12. 2021 10:29

Už před volbami bylo jasné, že musí dojít ke zvýšení některých daní, pokud chceme mít nižší deficit a ještě lépe vyrovnaný.

Jenže tvrdit tohle nahlas byla fakticky volební sebevražda jak se o tom přesvědčily jediné dvě strany, které o tomto kroku veřejně uvažovaly.

Dá se sice něco uspořit ale rozhodně ne vyšší desítky či dokonce stovky miliard.

5 0
možnosti
ND

Tady chybí Jolanda, ta by nám řekla, že příští rok bude velký špatný a taky pro některé velký kulový...

Karma.

7 0
možnosti
JK

Stranická agitace vládní i protivládní mívá s realitou málo společného a tak jste se do té zábavné hry jala zapojit. Ovšem nic než řeči nemůže nastupující vláda vypouštět, protože z vůle Hradní trosky prostě nevládne. Jakákoliv tvrzení pro i proti nově vznikající vládě nelze konfrontovat s konkrétním krokem a protože to už trvá neúnosně dlouho spekulují novináři, komentátoři, blogeři i občané o tom, co by bylo kdyby. Co taky mají dělat, že jo. Nevím jestli je to Hradní záměr, ale každopádně si tu rozhádanost národa Miloš užívá a přiživuje ji.

8 6
možnosti
LP

už jen chybí, abyste dopsal, že Lihoš to schválně protahuje a proto si naordinoval covid-19 a následnou izolaci, aby mohl oddalovat co nejdál.;-)

0 0
možnosti
PK

Pokud to sleduji - tak žádný nový skoroministr nenabízel žádné úspory. Navíc náklady na nová "ministerstva", místo Havlíčka budou dva a přihodí se stamiliony na šéfování EU. Skiopeček spoléhá na vyšší růst a přínos z fixnosti, což považuji za nejisté.

4 0
možnosti
PK

Takže zbývá jen cestovné důchodců:-)

8 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,83
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik