Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Opravdu si někdo myslí, že peníze z nějakého fondu by se dostaly k důchodcům? Zatím všechny fondy byly letadlo

4 2
možnosti
OB

Jestli znas jediný fond a to od Koženého, tak možná pro tebe ano. :D ale zbytek fondu funguje normálně

5 3
možnosti
MM

Nevím, ale už v 15.jsem měl skříňku na šatně ve fabrice a dneska nějaký netáhlo, který dovede akorát tak vymyslet služebku na Machu Picchu otravovat, že není na důchody. A na jejich nesmyslné platy je? Na šlechtu v senátu je? Na kávovar za 100 000 v kanclu primátora Hřiba je?.....

14 3
možnosti
BM

Důchodový pilíř, který je založen na podnikání s cizími penězi za účelem zisku do vlastní kapsy, je principiálně špatný. Snad se z novou vládou dočkáme státního penzijního fondu podle švédského vzoru. Norský model je však ještě lepší.

6 1
možnosti
OB

Jn, Norsky fond má hodnotu 22 bilionů ,a to je jejich jen polovina co nás. A každý rok jim vygeneruje 10% navic.

0 0
možnosti
OB

Dokud nevznikne něco jako fond bohatství nebo něco podobného norským fondu ,tak žádná reforma nebude, protože to bude jen přeskupení hromádek peněz, bez noveho zdroje penez se nic nevyřeší.

ČNB má hromadu peněz v devizovych rezervách, ale aby je nějak smysluplne použili, to ne.

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 2
možnosti
OB

Ten jejich pilíř byl taky pěkně na prd.

1 2
možnosti
JR

J78a85n 30R41á56ž

16. 12. 2021 15:36

Vycházeje z Faktu, že průběžný důchodový systém funguje na bázi Ponziho schématu, musí být všem jasné, že bez dotování ze státního rozpočtu by se už rozsypal a že výše státní dotace bude příští roky narůstat nikoliv lineárně ale skokově. Aktuální otázkou pro novou vládu tak je , jak dlouho bude stát mít prostředky na zvyšování dotace důchodového účtu, že začátek důchodové reforma se bude nastartovat ještě během tohoto volebního období a to bez ohledu na to, jaký vliv to bude mít na její popularitu mezi lidmi.

Fiala a spol. by už konečně měli přestat lhát, že snad objevili zázračnou metodu, podle které se blížící hodně těžké časy naprosté většině občanů vyhnou.

K totálnímu zhroucení průběžného systému a tím k ohrožení důchodů dnešním důchodcům zřejmě nedojde, ale budoucnost těch, kteří stále žijí v iluzi, že stát nedopustí aby v seniorském věku živořili, není nijak dobrá.

Dost nechápu, proč se narůstající problém s financováním budoucích seniorských rent pořád jen jemně okecává a díky tomu blížící se krizi průběžného důchodového systému občané neberou dost vážně. Politici jsou podělaní strachy o tomto problému hovořit otevřeně a tak nejsou slyšet tvrdě vyjádřená varování, že nepostarají-li se občané o sebe sami, tak hrozba pádu na "ústa" v seniorském věku je nevyhnutelná realita už pro dnešní čtyřicátníky, a pro dnešní dvacetileté , kteří nebudou mít při ukončení produktivního věku relativně dost vysoké rezervy, je živoření v seniorském věku jasnou perspektivou.

4 0
možnosti
JD
PV

Možná by bylo dobré počkat aspoň hodinu poté, co novou vládu Zeman aspoň jmenuje, než ji začnete kritizovat ;-)

3 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

Mám nepříjemný pocit, že důchodvá reforma je v plném proudu :-/.

1 0
možnosti
JR

J30a33n 60R98á96ž

16. 12. 2021 15:38

Čím déle bude tato "reforma" probíhat samovolně, tím strmější pád bude důchodový systém čekat!

1 0
možnosti
DH

D18a29v74i75d 56H17o61r64á93k

16. 12. 2021 13:01

Věřím v této pětislepenici zejména spolku SPOLU a jeho významným osobnostem, že v čele s předsedou KDU-ČSL Mariánem Júrečkou, který zítra konečně jako správný a odhodlaný ministr práce a sociálních věcí nastoupí do této funkce. A konečně nahradí nechvalně známou paní, která nám svou přezdívkou připomínala v mediích často vzpomínanou tragickou hospodářskou situaci jihoamerického státu Venezuela. Doufám, že pan Jurečka konečně prosadí a podaří se mu uvést do praxe námi všemi pokrokovými občany tolik očekávanou a slibovanou důchodovou reformu.

A že konečně se přestanou zvyšovat a valorizovat ty již tak nehorázně vysoké a neustále se zvyšující penze, které užírají ze státního rozpočtu a vytvářejí další neustále se zvyšující schodek. A to nemluvím o takových nesmyslech, jakými jsme byli svědky v nedávné době, kdy marně a převážně v očekávání, že se to odrazí ve volebních výsledcích, předváděla naštěstí již zítra odstoupivší vláda. Jako příklad bych uvedl onen loňský nehorázně vysoký "Jidášský dárek" 5.000,-Kč, kteří bez ohledu na výše důchodů a finanční zázemí a zajištění dostali pod krycím názvem "Rouškovné" úplně všichni spadající do kategórie gerontů.

A to vše, a všechny tyto záseky do státního rozpočtu které nehorázně prováděla naštěstí nyní již odstupující vláda za jejího funkčního období, budeme muset my mladí svou usilovnou prací a ze svých daní uhradit, přičemž ani sami nevíme kdy a zda se nějakých penzí dočkáme?

A proto doufám, že toto nehorázné zvyšování penzí konečně skončí podobně jako tomu bylo za dob jednoho z našich nejlepších ministrů financí Miroslava Kalouska. Doufám, že reforma penzí přinese nejen konec valorizací, ale snad i případně zdaňování důchodů, a v koutku duše doufám, že snad dokonce i nějaké to jejich rozumné snížení by přinést mohla.

2 7
možnosti
PB

P36e35t80r 54B61u74r86i35a20n

16. 12. 2021 13:21

Rádoby vtipná ironie, ovšem ve skutečnosti blábol na kterém je vidět, že tomu absolutně nerozumíte.

2 1
možnosti
PB

P26e14t38r 55B62u43r33i42a64n

16. 12. 2021 12:41

Dobrý článek, karma.

II.důchodový pilíř z dílny ODS byl jediný, správný a funkční. Vaše poznámka, že se z něj nedalo vystoupit je mimo, protože ve své vnitřní struktuře byl jednou svou složkou také průběžný, a z takových důchodových systémů nelze vystoupit.

Ono to ani jinak nejde.

Problém důchodů je jednak stárnutí peněz a za druhé stárnutí obyvatel. Technickým problémem je potom variabilita dožití.

Stárnutí peněz řeší investiční fondy. Ty jsou ovšem spekulací a v době, kdy přežijete určitou hranici, tak vám dojdou.

Průběžný systém řeší stárnutí peněz i stárnutí obyvatel, má však citelný problém se stárnutím generací.

Jediným řešením je postupné vyvádění odvodů z průběžného systému směrem k osobním účtům a ulevovat mu do budoucna v objemu povinnosti vyplácet. A o tom byl onen II. důchodový pilíř.

Bohužel škodič národa Sobotka a vrchní demagog Babiš ho zrušili bez náhrady, kterou halasně slibovali. Nechali si k tomu udělat dvě studie. První o tom, že průběžný pilíř je udržitelný a druhou následujícího roku o tom, že průběžný pilíř není udržitelný. Obě tučně zaplacené.

To co navrhovala už asi sedmá důchodová komise pod taktovkou Maláčové není nic jiného, než levičácká zlodějina v přímém přenosu, jejíž dílčí kroky už bohužel Venezuela stihla zavést.

A jen douška, II.důchodový pilíř měl tak málo abonentů proto, že při jeho zavedení ČSSD vyhrožovala, že až přijde k moci pilíř zruší a peníze lidem zabaví. A ti dostali strach (Maďarsko, Polsko taky tak). Místo toho Sobotka velkohubě začal podporovat III. penzijní pilíř, který je naprosto k ničemu a stát jen vyhazuje peníze daňových poplatníků, za které si lidi kupují chaty, auta a dovolené.

4 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,83
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik