Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z článku jsem si odnesl dojem, že je vše špatně. Ale já mám jinou zkušenost - co jsou lidi kolem mne v penzi, tak je jim důchod vyplácen. Nikdo si nestěžuje, že by mu důchod nepřišel. Ani jsem o ničem takovém neslyšel. Ano, mluví se o tom, že za nějaký čas bude poměrově moc důchodců na málo pracujících-pojištěnců. No tak budou důchody poměrně nižší - ale nebude důvod je nevyplácet. Takhle prosté to je. Proto nechápu, proč se z této triviální věci snaží někdo dělat téma na článek /navíc mu to nejde/. - - - Kdo je mladý a opravdu s ním lomcuje obava o budoucí důchody, tak ať si pořídí dostatek děcek. Když to dobře vychová tak při troše štěstí se o něj ve stáří děcka postarají, v případě malého důchodu mu přispějí. Prostě je to každého věc. Opravdu netuším, proč by to mělo být téma a hlavně, proč by se tím měla zabývat vláda. Ta ať se stará o to, aby se vyplácely adekvátní mzdy personálu na katastru a na matrice a na soudech a tak. Zbytek se postará o sebe sám tak dobře, jak každý umí. A důchody jsou jen o tom, že vybrané prostředky na důchodovém pojištění se prostě rozdělí v běžném čase podle běžného klíče a víc na tom není třeba řešit.

1 1
možnosti
JN

J62o26s61e80f 79N13o62v43á53k

20. 12. 2021 12:26

Problem je presne ve dvou vecech:

1. Vetsina lidi neumi planovat a odhadovat do budoucnosti, nebo je to nezajima. Problem s duchody neni ted, ale bude bnehem par let.

2. Jak spravne pisete, pak budou duchody pomerove nizzsi (nepujde asi o zadny razantni skok, proste realna hodnota duchodu bude postupne klesat).

No a to jde - az budou duchody tak male, ze nepostaci na najem v garsonce a k tomu veci typu elektrina, voda, odpady a nejakych par krajicu chleba a rohliku za mesic. Neboli az z duchodu proste nebude mozne normalne zit.

Pak treba nebudou mit duchodci na leky (to je melala polozka mesicniho rozpoctu) a tak se budou trapit bolestmi a umrou drive.

Mozna si rikate no a co. Jenze to budede treba vy, kdo se bude takto trapit.

3. Take mate pravdu, ze deti snad pomohou. Asi pomohou. Jenze tu bude hromada novych bezdomovcu a zebraku duchodoveho veku, kteri ze zoufalstvi treba budou rano prepadat deti jdouci do skoly a krast jim svaciny a kapesne. Proste se zvysi drobna kriminalita. A vsude na ulicich bude plno zebraku.

1 0
možnosti
JK

J27a89n 94K65á64r54n92í19k

17. 12. 2021 23:26

Žádné reformě nevěřím. Stát jakékoliv fondy během 50 let spoření dokáže prožrat v jakékoliv výši. A akciové fondy pro veřejnost? Nenechte se vysmát, na těch pořádně vydělají jen banky. Takže nakonec zbyde jen ten průběžný systém, nemovitosti a děti, co Vás nenechají na holičkách.

4 0
možnosti
Foto

Takhle to je a bude, dal jsem Vám plus.

0 0
možnosti
Foto

co byste chtěla reformovat ? důchody se vyplácejí, vše šlape jako hodinky !

0 0
možnosti
PK

P73a82v24e94l 25K87l47e73i12n

17. 12. 2021 6:58

V Bruselu se rozhoduje o tom jak mají vypadat EU jahody,okurky a spousta jiných volovin. Věci jako společný důchodový věk nikdo neřeší. Nemluvě o důchodových reformách. Skoro všechny státy EU si na důchody půjčují. Mě “postihla” důchodová reforma ve Švédsku. Něco takového žádná vláda v Česku neudělá. Znamenalo by to její konec

0 0
možnosti
RC

Socialni veci jsou v kompetenci jednotlivych zemi.

1 0
možnosti
Foto

Problémem není nedostatečná Jurečkova "odvaha", ale ochota obyvatelstva platit na důchod více a komplikovaněji. Nastupujici vláda má křehkou pozici. Nejen 92 hlasů opozice, ale i mnozí její voliči se od ní odvrátí, až se začne šetřit: veřejný sektor, nepracující ...

1 0
možnosti
Foto

R27o87m36a60n 32K98o95z23e82l

17. 12. 2021 11:44

Nepracující? Vždyť vláda zdědila nejnižší nezaměstnanost za 25 let, nejnižší nezaměstnanost v EU a šetřit na nepracujících je naopak populární...i prezident o tom rád mluví.

2 0
možnosti
JP

J93i48ř26í 50P63a22u27l

17. 12. 2021 5:50

Dvouslozkovy duchod s minimalni vysi duchodu nesmysl? Ale priznivcem min. zaruceneho duchodu je I novy ministr Jurecka. Melo se pridat 500 Kc na dite? Ale ono se prida, je to jiz schvaleno a s touto myslenkou prisel dokonce sam Jurecka. A ze ani Malacova ani Jurecka neresili, kde na to vzit? Ano, to je pravda.

1 0
možnosti
Foto

Za blog dávám karmu R^.

Důchodová reforma je podle zcela zásadní věc pro důvěryhodnost vlády P.Fialy. Přestože zatím nejsou schodky v důchodovém systému až tak zásadní, ekonomové už delší dobu upozorňují, že za cca 10 let půjdou do důchodu silné ročníky "Husákových dětí". To bude znamenat jednorázový nárůst počtu důchodců o 100 tis. osob, a to už skutečný problém s ufinancovatelností důchodů bude. Proto je nutné situaci vyřešit v nejbližší době s nejvyšší prioritou...

3 0
možnosti
JP

J85i57ř98í 30P41a36u59l

17. 12. 2021 6:00

Husákovy děti mají málo dětí.

Oni si ten duchodovy problem Husakovy deti zpusobily vicemene sami.

1 1
možnosti

Zásluhovost jistě,

ale k tomu je potřeba zavést i progresivní zdanění. Ten kdo bude platil vyšší procento z příjmů, ten má jistě nárok na zásluhové zvýšení důchodu. Pokud platíte stejné procento, jako ten, co bere mnohem míň, neodvádíte ve skutečnosti, nic navíc. Probuďte se soudruzi!

0 5
možnosti
JK

Zkuste si zjistit, jaké jsou redukční hranice pro výpočet. Týkají se i toho, kdo má jen něco málo přes minimální mzdu. A progresivní zdanění s tím nesouvisí, důchody jsou vypláceny z pojistného. A pokud máte na mysli progresivní pojistné, pak jste úplně mimo.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý večer, paní Lhotská. S tím Jurečkou jste mě dostala, vůbec jsem to nezaregistroval (moc práce). Jestli to tak skutečně jeRv. Ten ansámbl kolem (tady by mělo být velmi sprosté slovo) Maláčové jsem si osobně "prolustroval" a podle mne stejný děs jako ona. Jinak z mého pohledu určitě karma. Inteligentní úvaha, na jejímž základě by se mělo vycházet. Jsou toho schopni?

1 0
možnosti
KL

Dobrý den, pane Červenko.

Jestli jsou toho schopni? Jedinci to podle mne chápou, ale "kolektivní" hlas se zabývá bohužel podružnostmi, které lze ale dobře marketingově prodat (kdo by nezatleskal tomu, že bude mít díky něčemu vyšší penzi). Navíc mají tito jedinci problém svoji vizi prosadit za podmínky konsenzu s politiky, jejichž vnímání světa je poněkud odlišné. Z čehož plyne moje skepse k tomu, že k nějaké skutečné reformě dojde. Bude se zkrátka nadále flikovat a spoléhat na to, že až to bude opravdu vážné, tak se to "nějak vyřeší"...

1 0
možnosti
Foto

Nejideálnější by bylo zapomenout na kolektivismus, který se dlouhodobě nikde a v ničem neosvědčil a nechat zabezpečení na stáří na lidech. K tomu je ale zapotřebí zrušit také veškeré sociální dávky od státu, zrušit daně z příjmů z nemovitostí, deregulovat tržní prostředí a odstranit monopol státu na všechny jím poskytované služby.

9 0
možnosti
Foto

Jács tím souhlasím, ale strach ze svobody to zbrání realizovat ....

2 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 41,33
  • Průměrná čtenost 5005x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik