Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, tak moderní formy hlasování, elektronické a tedy pak i korespondenční, odmítají především ti, co jsou u nás přívrženci "starých pořádků a struktur", řekněme si pravdu - jistě se při dnešních možnostech dá zajistit způsob, aby to nebylo zneužito - stačí jen chtít. A elektronická volba muže dobře nahradit i tu korespondenční. Ale když nechci, třeba ze strachu, pak hledám důvody proč to nejde, když chci, hledám způsob, jak to umožnit a zajistit. Pravda je, že snadno manipulovatelní, především méně vzdělaní a starší občané, asi nebudou těmi, kteří tento způsob volby budou preferovat, to budou spíš ti, co jsou na cestách, v cizině, nebo co nejdou k volbám právě proto, že nechtějí být omezováni tím, kde se zrovna nachází, tedy lidé aktivní. Tedy především mladí - kteří nevolí Babiše, Okamuru ... nebo Zemana. A to je také jediný skutečný důvod vašeho blogu, řekl bych. ;-)

8 7
možnosti
LS

Volební systém tak jak je nastaven, je jednoduchý a přehledný a to je veliké plus. Výsledky jsou známy okamžitě a nikdo je nezpochybňuje.

Jakmile zavedete korespondenční volbu bude to voda na mlýn všelijakým konspiracím a dojde ke snížení legitimity celého procesu.

10 3
možnosti
PP

Ano, korespondeční hlasování je nesmysl a možný podvod. Hlasování má být tajné. Při koresp. hlasování se to nedá zajistit a ověřit. A dále, pokud je někdo dlouhodobě venku, pracuje tam, platí tam daně, proč by měl rozhodovat o tom, co se děje tu? Prostě si vybral, kde bude žít a pracovat a tam také volit.

17 4
možnosti
MV

Vy jste zřejmě nikdy nezil dlouhodobě mimo republiku, že?

4 2
možnosti
KR

Kdyz jde autorce tolik o tajnost volby a hrozbu manipulace, tak jak by to resila se slepymi, negramotnymi a nemohoucimi?

2 3
možnosti
PP

To je naprostá minorita a spousta slepých má naprosto oddané lidi vedle sebe. A kolik je negramotných? A nemohoucí si to zase zkontrolují u urny donesené na místě. Takže tento váš blábol je jen na efekt.

10 0
možnosti
KL

Dodatečně jsem zjistila ve svém textu chybu. Odmítavé stanovisko k senátnímu návrhu totiž nevyslovila nová vláda, ale ještě vláda končící. Na svou omluvu dodávám, že na tomto dokumentu není uvedeno jméno premiéra ani jiného člena vlády, takže to člověka hned "nepraští do očí". Přišla jsem na to až díky tomu, že jsem si pozorně přečetla úvodní větu "Vláda na své schůzi dne 13. prosince 2021 projednala..." a uvědomila jsem si, že vláda Petra Fialy byla jmenována až 17. prosince.

Text už je opraven a za svoji chybu se omlouvám.

15 0
možnosti
RC

Korespondenční hlasování je pro strany, jejichž elektorát je výrazně...ehm, podprůměrně lucidní, velkou hrozbou. Děkuji autorce, že se jasně zařadila.

14 3
možnosti
JS

lidé žijící v zahraničí jsou vesměs liberálně smýšlející, strach odpůrců je proto pochopitelný ;-D

7 3
možnosti
JL

Proč některé strany nemají zájem o korespondenční hlasování v zahraniční?

Odpověď nám přiblíží tabulka výsledků posledních voleb. Každý si může najít, jak v které zemi Češi hlasovali.

https://www.irozhlas.cz/volby/parlamentni-volby-2021/zahranici

8 0
možnosti
AP

Protože je to jednoduše zmanipulovatelné hlasování...

9 2
možnosti
RC

Je nejaky duvod, proc by hlasovaci obalka nemela byt zalepena uz pri odeslani?

Mimochodem - volebni podvody lze delat uz ted.

Mne se napriklad stalo, ze mne volebni komise za plentu neposlala a klidne mne nechala odvolit, aniz bych tam byl.

Nemluve o tom, ze se da zaridit, ze prijde volit nekdo, kdo volit nema. Uplne staci, ze ten, kdo kontropuje OP pusti nekoho jineho.

1 0
možnosti
MS

To že u vás nefungují kontrolní mechanismy není důvod pro jejich další narušování.

8 0
možnosti
JJ

J33a76n 82J15i43r21k96a

20. 1. 2022 22:07

Tahle ženská fakt nepřekvapí. Ještě Šichtařová by jí mohla podpořit, ta má tyhle boomeřiny taky v DNA.

A ještě to ta grafomanka Lhotská roztáhne na neučtitelnou délku...

Jo, milá dámo, já tě chápu pouze v tom, proč tyhle elaboráty plodíš. Ty totiž moc dobře víš, že ty světlehnědé Trikolóry & comp. v cizině žijící Češi zkrátka nevolí.

10 16
možnosti
MS

A něco k tématu by jste neměl?

8 0
možnosti
Foto

A14l63e12š 61M60e10r34t42a

20. 1. 2022 20:46

Ti praví demokraté tady horují za korespondenční hlasování, ale já bych jim rád připoměl jak hlasovali Turci v Německu v posledních tureckých prezidentských volbách. Koho myslíte, že tito masivně volili? Autoritářského kandidáta Erdogana, který i díky jejich hlasům volby vyhrál. Takže Erdogan může klidně potírat domácí opozici, Kurdy, ale jeho voliči v Německu si dále užívají německé demokracie. Je tedy normální, aby lidé žijící v zahraničí rozhodovali o osudech lidí v zemi, kde sami nežijí? Já mám za to, že ne.

21 7
možnosti
RK

Tak to mají komunisti šanci, že Merto? Měl byste jásat. :-P

5 7
možnosti
JN

J90i28r31k40a 17N35o33v59á17k

20. 1. 2022 20:21

Víte, korespondenční volba je možnost, ne povinnost.

Pokud někomu (jako třeba mě) naprosto nezáleží na tajnosti hlasu (prostě se za volbu nestydím a kašlu na to jestli se to někomu líbí nebo ne), tak takoví klidně můžeme volit korespondenčně i v rámci ČR.

No a kdo si na to potrpí, neni problém, volební místnosti nikdo rušit nehodlá.

8 5
možnosti
AP

No ono jde i o to, že ty hlasovací lístky může do obálek sáčkovat úplně někdo jiný, než je napsaný na onom štítku...

10 2
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,00
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik