Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Ja primo miluju clanky autoru kteri pisi o necem, o cem nemaji zadne, ale vubec zadne znalosti a ti jeste mene znali pak pod tim diskutuji.

Jak si prosim pani autorko takove volby predstavujete?

3 10
možnosti
JK

Ve zkratce: podvody při korespondenční volbě se neprokázaly, korespondenční volba je špatně.

5 14
možnosti
ND

Inu, už nevědí jak by zvýšili účast u voleb a myslí si, že takto by i ti pohodlní, nebo ti, kteří k volbám jít nechtějí, by si to třeba na poslední chvíli rozmysleli a aniž by vytáhli paty, hlasovali by.

Však pan prezident se svým převratným "demokratickým" návrhem, že volby by měly být povinné této mojí domněnce nahrává.

Zahraničí neřeším, mluvím o tuzemsku.

Nejdříve jsem si myslela, že by to nebylo marný hodit lístek do urny z domova, ale je fakt, že by bylo prolomeno zásadní ustanovení, že volby jsou tajné a pak ty možné machinace, které by mohly nastat... Nakonec o nich autorka píše.

A tak, přes veškerý pokrok nelze vymyslet nic jiného než máme, aby volby byly demokratické. (Si myslím já)

16 3
možnosti
VV

Proc by pani Dubcova volba z domova nemohla byt tajna?

Mate strach ze vas bude pri vyplnovani manzel smirovat? Pokud nebydlite jen v jedne mistnosti, muzete preci ten volebni listek vyplnovat v jine.

1 3
možnosti
Foto

Jak autorka správně uvádí, je korespondenční volba dobrá pro to, aby byl vytvořen prostor pro volební fiksly.

Navíc je úplně zbytečná. Co je mi do hlasů lidí, kteří se sice hlásí k české národnosti nebo mají i občanství, ale žijí trvale někde úplně jinde a neplatí zde daně? Ať si svůj názor, kdo by byl nejlepším politickým kormidelníkem nechají pro zemi, z které se dlouhodobě zdržují nebo žijí.

31 12
možnosti
RK

Oni lidé cestují, pracují dlouhodobě i krátkodobě mimo zemi, ale hlavně jsou to občané ČR a mají uplně stejná práva jako Ti, co nevytáhnou zadel dál, než za humna, víme?

4 3
možnosti
Foto

Jakým podvodům? To opravdu vycházíte jen z hysterie, kterou vyvolal Trump? Jen neprokázané žvásty a lži. Nebo posloucháte hloupé žvásty okamurovců? Proruského agitátora a konspirátora Bašty? Korespondenční hlasování je v 24 státech EU a Velké Británii. Nikde jsem nezaznamenal žádný problém. Žijeme v moderní době a korespondenčně budou volit většinou mladí a vzdělanější lidé. To jistě vzbuzuje obavy stran jako SPD, které tito lidé určitě volit nebudou....

7 20
možnosti
Foto

Já jsem třeba zaznamenal díky korespondenčním hlasům zázračné z mrtvých vstání kandidáta na Rakouského prezidenta.

6 0
možnosti
RK

Korespondenční hlasování funguje v Německu od roku 1957- bez problémů. V rakousku - bez problémů. I když se prezidentské volby v Rakousku jednou nakonec musely opakovat, jak čeští odpůrci korespondenčního hlasování často připomínají, nebylo to kvůli „manipulacím“ s korespondenčními hlasy. Šlo hlavně o formální nedostatky při sčítání hlasů – například že se sčítaly předčasně nebo v neúplných volebních komisích.

Zvláštní je, že proti korespondenčnímu hlasování nejvíc plédují strany, jejich voliči patří k těm méně vzdělaným Je to nasnadě. Každý si snadno domyslí proč.

14 16
možnosti
ZZ

AFD si oficiálně stěžuje na podvody při korespondenčním hlasování v Německu - takže ono to tak bezproblémové asi není, protože stejné stížnosti se objevují i v Rakousku.

https://www.lidovky.cz/svet/rakouska-fpo-si-stezuje-na-nesrovnalosti-pri-hlasovani-u-prezidentskych-voleb.A160620_075718_ln_zahranici_ELE

6 1
možnosti
JD

J23a91n 16D18o30u67š48e83k

20. 1. 2022 9:11

Nějak netuším v čem by to mohlo být dobré. Jestli to má řešit nízkou hlasovací účast pak to nějaká korespondence nespraví. Tam je problém zakopán úplně jinde. A aby se zjednodušilo hlasování vycestovalých občanů? Reálně si jich zažádalo v minulém období tuším dva a půl tisíce. A kvůli tomu měnit co funguje a funguje v podstatě bezchybně a nenapadnutelně?

21 4
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 38,96
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik