Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Paní autorko, jak byla naplňována diverzita posádky tanku v době uznávání dvou pohlaví? To jsou zase argumenty ;-D

2 0
možnosti

J70o16s42e63f 29Š32l72o62u60f

11. 2. 2022 16:14

Asi jste nikdy nebyl na americké základně.

2 1
možnosti
KV

Až do poslední věty jsem si myslela, že autorem je nato actual.

3 1
možnosti
ŘK

Souhlas a karma R^.

Ačkoli jak i sama autorka uvádí, že detaily jednání ohledně genderu ve strukturách NATO nejsou pochopitelně známy, tak už prostý fakt, že se NATO vůbec genderovymi otázkami vážně zaobírá a nebere je na lehkou váhu, je na pováženou. Možná bude mít NATO a armáda povinně rekrutační stánek na Pride pochodech. Prostě zdravý rozum začíná opouštět (pokud už neopustil) i tuto mocnou vojenskou organizaci. A co se týče ekologie a NATO, tak místo elektro-tanků je přeci možné na stávající nainstalovat katalyzátory a filtry pevných částic a po veškeré vojenské technice na fosilní paliva chtít splnění normy euro 5. A velkou neřešenou otázkou je používání olova v armádách. Běžná spotřební elektronika už dávno musela přejít na bezolovnaté pájení ačkoli tento sektor nebyl nejdominantnějším uživatelem olova, kterými jsou automobilový průmysl (autobaterie) a armády (střelivo). Takže by mě zajímalo, jestli se NATO v rámci ekologie vzdá olova.

PS: Můj příspěvek samozřejmě také je myšlen s ironií a nadsázkou, ale pro jistotu to raději explicitně uvádím ;-)

6 1
možnosti
Foto

... přesně tak, detaily jednání nejsou známy, takže si každé "tydýt", může vybájit na toto téma cokoliv, a jiná, se tu samou radostí mohou uplácat samou radostí, plácaním do stehen a chechotem. ;-)Proč řeší NATO genderovou otázku? Inu, zřejmě tam pracuje na mnoha pozicích spousta žen, ke kterým má masculinní část jakousi základní úctu a respekt - mohou řešit například podmínky, platové ohodnocení - rovnost v odměňování atd. V ruské armádě jsou samozřejmě ženy také, ovšem díky opět maskuliní části, a maskulinímu principu v celé ruské společnosti, kdy žena je jakýmsi nedokonalým a nesvéprávným genderem, podřízeným mužovi, panu tvorstva - tedy v armádě pak zřejmě slouží spíše jako matrace, nebo tak něco. A je pak zvláštní, když zde právě žena, pak píše něco podobného - ovšem nedá se asi vyloučit, že genderově není typickou představitelkou feminního genderového typu. Kdo ví ...;-D

1 1
možnosti
KK

Náhodou to mají vymyšleno dobře: Násilí na ženách je zapovězeno, to má každý (až na výjimky) zakódováno v hlavě. No a tak ženské oddíly budou decimovat nepřítele prakticky bez odporu:-/

4 0
možnosti
MF

NATO? Na co?Můžu mít výhrady proti rusku jaké chci.Ale nic neopravňuje svět,natož národ,který vznikla na základě ukradení celého kontinentu a vyvražděním původních obyvatel k tomu,aby z falešných doměnek a ziskuchtivosti obsazoval jejich hranice. Absolutně nesouhlasím se stávající politikou vůči rusku.

5 7
možnosti
Foto

S vámi je sranda...

Rusko s Hitlerem začalo druhou světovou válku a největší genocidu. Rusko vyvraždilo spoustu kmenů na vlastním území. Rusko páchalo hromadné vraždění vlastních lidí (Stalinův uměle vytvořený hladomor apod.).

Z poslední doby:

Rusko anektovalo Krym. Rusko shromažďuje vojáky u hranic Ukrajiny. Rusko provozuje hackerské útoky na ukrajinskou infrastrukturu...

A vám se nelíbí politika vůči Rusku?

6 8
možnosti

Autorce zvednout prémie! :D

5 1
možnosti
DR

Kdepak. Afghánistán žádnou techniku nepotřebuje, natožpak vyřazenou. Ten má nyní po tom vítězství NATO tu špičkovou a navíc grátis.

16 1
možnosti
Foto

... tak alespoň budou možná v budoucnu schopni odolat v případě opětovné bratrské pomoci ze strany Ruska, všechno zlé je k něčemu dobré, jak se říká;-D i čtyři česká terénní vozidla, která tam zůstala po naší armádě, se mohou hodit, v této hornaté krajině.

0 1
možnosti
PB

..... z teho strategickýho hlediska to nese jedno velikánský riziko,- až sa ti všeci "gender" vocitnou v zajetí, náklady na jejich ubytování a uspokojení jejich nároků a nezadatelných práv (cca 70 pohlaví!) može dosáhnout astromickejch nákladů! Oblíbenej, jeden společnej retich pro všechny, to asi nevytrhne,- žejo?!,- ..... si teda říkám, ešivá ten pomyslnej protivník, zpravidla zákeřnej agresor z východu, bude vůůůbec nějaký ty zajatce brát;-(?!

8 0
možnosti
ŠK

Však v tom je ten fortel!!! Ne válka, ale právě zajatci položí ruského medvěda. A aby to bylo ještě rafinovanější tak připomínám paní autorce že zapomněla na další veledůležitý aspekt - BARVU PLETÍ vojáků a alžbětko v NATO. To už úplně složí rusáka.

2 0
možnosti
Foto

J45o26s71e50f 27B12á62r22t79a

10. 2. 2022 15:49

Tak jste si paní Kateřino vysloužila truc blog, a Trčálek to není:-)

8 0
možnosti
KL

Všimla jsem si. Beru to tak, že pár jedinců nedokáže odolat své nutkavé touze sdělit světu, jak moc jim lezu krkem a soutěží v tom, kdo mi to "natře" víc. Za což se odměňují vzájemným poplácáváním se po zádech :-)...

Nicméně pan Trčálek píše lépe...

16 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,19
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik