Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Putin oznaci Cesko jako nepratelskou zemi, Putin a Rusko napadne sousedni stat, po nebi litaj rakety, umiraji lide a Lhotska? napise "promin Ukrajino" a zacne kritizovat NATO a EU - uskupeni, diky kterym na nas Rusko zatim ma jen chute.

CHUCPE!

26 1
možnosti
TB

Ne, to je naprostá realita, bohužel :-(...to je jako ve sportu - soupeř si na Vás dovolí jen to, co mu povolíte...kdyby EU a NATO bylo silnější, tak si Rusko na nic netroufne....

4 4
možnosti
JK

A nad tímhle spekulujete tváří v tvář brutálnímu ruskému útoku? Dosud jsem se bavil, ale z tohoto textu se mi dělá špatně.

17 2
možnosti
KT

Promiň, Ukrajino!!!!

5 0
možnosti
Foto

Ahoj, Kačko. S něčím v Tvém článku souhlasím, s něčím už tak moc ne. Ale v zásadě jde o to, že NATO nemá a nikdy nemělo s Ukrajinou žádnou dohodu o obranné spolupráci, nebo něco podobného, čili nejspíše dojde k tomu, že Západ skutečně co se vojenské pomoci týká, nechá Ukrajinu samotnou. V opačném případě by státy NATO riskovaly dost značný odpor ve svých vlastních řadách - NATO nevzniklo proto, aby bránilo každého, primárně má za cíl chránit své členy. Je to smutné, ale je to tak. Bohužel se ale domnívám, že Putinovi jde tentokrát o víc, než jen o Ukrajinu. Obávám se, že se na jejích hranicích nezastaví. Co se sankcí týká, může se také stát, že co mu světové společenství v sankcích odepře, může se rozhodnou si proto dojít sám. Když už v podstatě vyhrožuje jadernými zbraněmi, tak je vidět, že je rozhodnutý dojít opravdu daleko. Možná skutečně medicínsky zešílel, nevím. Každopádně taková věc, jako nyní rozjel, se nenaplánuje během pár měsíců, mně osobně do sebe konečně zapadá spousta události minulých let, od okupace Krymu, rozpoutání dezinformační války, přes covidové nepokoje všude ve světě, kde si založil dezinformační kanály, se lži o tom, jak Západní státy chudáky své občany covidem ovládají atd. Nyní ty samé kanály využívá k prosazování myšlenek mezi naivními lidmi, myšlenek o tom, že je v právu a že za jeho jednání může Západ. každopádně ten zlý chlapec je tady Putin, ne Západ. A to je myslím třeba pochopit.

5 0
možnosti
KL

Ahoj Vláďo. To, že za samotnou agresi vůči Ukrajině je odpovědný Putin a není na světě nic, co by jej této odpovědnosti mohlo zbavit, je nesporné. V šachu se však říká, že můžeš udělat pouze takový tah, jaký Ti dovolí Tvůj soupeř. A "západ" toho Putinovi dovolil až moc a dopustil to, že se stal na Rusku závislým. V případě Ukrajiny je podle mne už pozdě "plakat nad rozlitým mlékem", ale je třeba zabránit tomu, aby mohl Putin pokračovat dál. Tedy přesně jak píšeš.

Tady je to třeba řešit ve dvou rovinách - jednak opatření krátkodobá (tedy posílit vojenskou přítomnost v těch členských zemích, které jsou Rusku nejblíž) a pak opatření dlouhodobá - tedy snížit svoji energetickou závislost na Rusku. A protože nemáme jiné spolehlivé zdroje než jádro, tak to znamená vybudovat potřebné jaderné zdroje a jako "dočasně" používat místo plynu uhlí (tedy nezavírat uhelné elektrárny a možná i nějaké otevřít znovu). Pokud tohle "západ" neudělá, tak bude po Ukrajině následovat Gruzie, pak možná Arménie, Moldavsko. Na další se bojím pomyslet...

2 1
možnosti
JB

J45i73r12i 23B56o17r

24. 2. 2022 9:32

Hlavní složkou zemního plynu je metan.Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,22
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik