Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Babišova drahota má i druhou složku a to je pumpování nekrytých peněz do ekonomiky. Pokud je v oběhu víc peněz než zboží, zákonitě roste cena. Rostoucí ceny způsobují paniku a do ekonomiky přichází další peníze dříve šetřené na horší časy a tím pádem roste poptávka po zboží, roste výroba, roste spotřeba energie. Zavření elektráren v době největší poptávky zase uzavírá kruh málo energie, vyšší cena.

3 2
možnosti
JK

Text, který jste napsala, je jistě váš pohled na problémy, o kterých píšete. Prosím. Protože je však jako obvykle spekulativní, dal jsem si tentokrát práci a pokusil jsem se rozebrat, proč je spekulativní podle formulací, kterých používáte.

První skupina formulací by se dala pojmenovat - nevíte nic, ale musíte o tom napsat. Svědčí o tom formulace: "...byla by nejspíš mírnější..." - "...není vůbec jasné..." - "...stále totiž existuje celá řada neznámých..." - "...není třeba vůbec zřejmé..." - "...bude totiž nejspíš nutné počítat..." - "Jaký to však bude mít dopad na vývoj ekonomiky, je zatím ve hvězdách."

Druhá skupina by se dala nazvat - radíte na základě svých dojmů: - "Ta by pak měla předložit..." - "...vláda by podle mne měla hledat možnosti..."

Třetí skupina by mohla nést pojmenování - jak to víte: - "Je evidentní, že inflace nadále poroste, jenomže se bude také utlumovat hospodářský růst..." - "Suma sumárum to všechno znamená, že zatímco příjmy rozpočtu půjdou dolů, jeho výdaje zamíří směrem opačným." - "V prvním případě existují pouze řešení špatná a pak ta ještě horší." - "Což jsou bohužel opatření, která jsou za současné situace platná jak padák v ponorce." - "Pokud by tomu totiž tak nebylo, nezbývalo by nám nic jiného... - "To vše je však běh na dlouhou trať a může to zabránit dalším budoucím (a horším) otřesům."

21 0
možnosti
KT

Pěkný manuál na psaní článků chytré paní Lhotské...

9 2
možnosti
SB

Zcela správně píšete, že za hospodářskými problémy, které za poslední roky přišly, do značné míry nemohou příslušné vlády.

A já jsem nyní zvědav, zda ti, kteří odmítali vzít na vědomí, že Babiš za řadu věcí nemohl a kteří do něj nemilosrdně tepali, budou stejně nemilosrdně tepat současnou vládu. Ta za nynější problémy též nemůže, protože i ty přicházejí zpoza hranic, kam její pravomoc už nesahá, ale když v pravém případě se kritici neohlíží na vnější příčiny krize, tak bude nefér, když teď najednou k druhé vládě budou jiní. Buď to berme v potaz u obou, nebo ani u jedné.

Já to beru v potaz u obou. Tuhle vládu jsem nevolil, ale uznávám, že to i ona bude mít těžké z důvodů, za které nemůže.

16 0
možnosti
LH

a stejně jako Babiš je nepřipravená...

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,85
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik