Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O čem si tak asi povídají kuřata v halách, kde je během 35 dní vykrmí na porážku? Sotva jim dojde, co je čeká a nemine. V takové pozici jsme i my sami. O tom, co se upeklo nahoře víme kulový, ale jsme schopni o tom neustále polemizovat.

14 0
možnosti
JR

J62a63n 52R46á69ž

31. 3. 2022 14:30

To přirovnání ke kuřatům v halách je trefné. R^

I z diskuzí zde je patrné, kolik lidí věří proklamativním siláckým projevům politiků a podle toho pronáší také silácké řeči. Souhlasím s názorem, že opravdu důležité není co se říká veřejně, ale to, o čem nevíme. Že se něco v zákulisí děje v zájmu pokroku v mírových jednání je poznat i z ústupu Zeleńského ve vyjednávacích podmínkách, které dostávají realističtější podobu. Jsem jen zvědav, kdy konečně dojde k situaci, kdy ustoupí i Putin, aniž by hrozilo, že by doma ztratil tvář, o což mu teď asi nejvíc jde. Teprve pak ty hrůzy skončí.

4 0
možnosti
PK

Skvělý popis situaceR^R^R^

9 0
možnosti
MB

Zvlášť jsem si všimla, že nikdo nekontroval Rusku v případě jaderných zbraní. Už to, bylo pro mě varující. R^

3 0
možnosti
LC

Souhlas. Jen bych měl jeden doplněk. Neutrální země de jure se i musí chovat neutrálně de facto. Pak mohou garanti neutrality cítit i odpovědnost za své garance. Pokud se ale země neutrálně nechová, chápu, že ani země které ručí, odpovědnost necítí. Doporučuji sledovat chování a výroky představitelů Rakouska a zejména Švýcarska.

5 0
možnosti
Foto

A co tohle. Včera, středa, slyším prezidenta Zelenskeho mluvit v televizi o tom, že na Ukrajině se válčí už 8 let. Tedy občanská válka se vším všudy. Proti Donbasu, řekl Zelenskyj. Teď, ukrajinská armáda proti vlastním lidem?

Tam žijí hlavně Rusové, kteří vyhlásily republiky, dvě Luhanskou a Doneckou. Tak kvůli tomu se válčí na Ukrajině, protože než uznat status těch republik, v rámci Ukrajiny, tak se radši válčí. Už 8 let. Tak snad už bude konec a snad se začne konečně jednat.

6 14
možnosti
JK

8 let válčí Ukrajina na Donbase proti zeleným ruským mužíčkům na dovolené, kterým ruská armáda zapůjčila tanky, BVPéčka, děla, raketomety a další potřebné nástroje k takové pohodové dovolené, samo sebou, že je to se servisem, dodávkou potřebné munice a menáže. ;-)

13 3
možnosti
JZ

Dnes se dá s textem paní Lhotské souhlasit. Západ to ovšem nemá jednoduché, jedni volají po tom, aby byl tvrdší, druzí mu radí ustoupit před Putinem za každou cenu. Asi takhle, Rusko nemá na to, aby okamžitě začalo všechnu a plyn a ropu dodávat do Číny. Nemá na to prostředky. Za druhé, těžební stroje v Rusku jsou západní provenience, Rusové je neumí vyrobit. :-)

2 1
možnosti
Foto

Know-how

k těžbě ropy a plynu zajišťují zahraniční firmy jako Shell , a další a ti ukončují spolupráci. Rusko potřebuje pro těžbu dovoz ropy a plynu západní technologie. Embargo to silně ohrožuje.

3 1
možnosti

Dnes s vámi souhlasím bez výhrad. Souzním s vašim názorem, že na Putinův výhružný projev:

„Ať se nám kdokoli pokusí postavit do cesty nebo tím spíše vytvořit hrozby pro naši zemi a náš lid, musí vědět, že Rusko okamžitě odpoví a následky budou takové, jaké jste v celé své historii ještě nezažili."

mělo NATO reagovat stejně výhružně, a ne stáhnout chvost.

10 2
možnosti

Rozumím Vám a tomu, na jakých premisách jste vystavěla celý článek. V tomto smyslu je to nanejvýš logické. Ale odpovídají ty předpoklady a premisy realitě?

Zajímalo by mne, jak si vysvětlujete v podstatě rebelii vůči sankcím, včetně Swiftu, která jde dokonce ještě dál a míří proti petrodolaru. Rebelii, na které se začínají sjednocovat země, které mají spoustu nedořešených věcí mezi sebou vzájemně, ale staví se čím dále otevřeněji na stranu Ruska. Čína, Indie, Írán, Saudové, atd, atd. Co myslíte, bude existovat v budocnu termín petrodolar?

4 2
možnosti
JR

J40a23n 25R36á39ž

31. 3. 2022 13:51

Jisté je, že globalizace v podobě v jaké ji známe končí. Projevily se její slabiny a ukázalo se, že jich je hodně. Jedním z prvků umožňujících dosud světový obchod je i t.zv. petrodolar. Jak bude vypadat světová ekonomika a jaké budou její parametry po této celosvětové bezprecedentní krizi, mimo jiných očekávaných změn, jestli bude pokračovat éra dominance petrdolaru v mezinárodním platebním styku, nikdo neví. Jedno je ale jisté. Těžiště světové ekonomiky se přestěhuje do Asie, kde prim hraje Čína a tam se také už rozšiřuje jako platební prostředek v mezinárodním obchodu juan.

Z názorů amerických a analytiků je poznat, že na tu změnu se už Američané začínají pružně připravovat.

1 0
možnosti
JL

Tak tohle víme už dlouho. Autorka to jen shrnula. Ale podle mě nejde Rusku/Kremlu o nějakou neutralitu Ukrajiny, ale o její podmanění. A jednání budou završena, až bude podmaněna. ..Nikomu se nechce do jaderné války. To je pochopitelné, málokdo umírá rád na nemoc z ozáření. Vítězové jsou ti, co byli v epicentru a hned se vypařili. R^R^R^

0 1
možnosti
Foto

R^ Ahoj, taky jsem tuhle přemýšlel o tom, že postkomunistické země, a hlavně slovanské země, rozumí tomu ukrajinskému neštěstí mnohem více, než země, pro které asi vždy byly Slované (nezaslouženě) jen barbarskými primitivy. Ono i v případě Maďarska se ukazuje, že nejde o slovanský národ...

4 1
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 38,98
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik