Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Putin nezmáčkl červené tlačítko, tak jsou zase všichni bojovnější. Vymazání Ruska jako reakce na vymazání Západu (nevím, co by Putin chtěl vymazat jako první) znamená vymazání lidstva z naší zeměkoule a přenechání jí nějakému rozumnějšímu tvorstvu.

Když budeme předpokládat, že to nechce ani Putin, co tam máme dál? Sankce na plyn? Západní politici musí myslet na své voliče. Pokud politik dneska odsouhlasí stopku plynu, v příštích volbách zvolen nebude. To stejné s politikem, který by mobilizoval a poslal mladé muže umírat za problémy cizího státu. Stačí, že musí řešit drahotu, covid a nepokoje jsou na spadnutí.

Druhá světová válka byla jiná v tom, že zastihla lidi po krizi a chudáci už moc chudší být nemohli. Je jednodušší uskrovnit se z mála na nic, než z blahobytu do nepohodlí. Proto taky válčí chudáci Rusko a Ukrajina a ne Belgie s Nizozemskem.

Takže se nedivím politikům, že je jím bližší košile blahobytu než kabát krve, potu a slz. Osobně bych také raději četla o válečných utrpeních v knihách nebo se koukala na válečné filmy, než to zažívala. Přes to, že při čtení o Ukrajině mi puká srdce.

2 1
možnosti
JL

Já bych řekl, že všechna jaderné hlavice vystříleny nebudou. To je jen nějaká teorie. Zničeny by byly vzájemně Rusko (částečně) , USA, asi taky Evropa...Velitelé jaderných ponorek mohou jednat autonomně. Je možné, že když si řeknou, že už bylo vše dobře zlikvidováno, mohou se na to vyšklat..Pak tu ale máme jaderné země Čínu, Indii a Pákistán. Tam by se asi část obyvatel přežila, zejména Indové přežijí cokoliv. A kontinenty jako Jižní Amerika by byly zasaženy jen druhotně jaderným spadem a nějakou klimatickou změnou. Pár milionů lidí by určitě přežilo. A pak nějaké sympatické živočistvo. Třeba mech...nebo ryby v oceánech, určitě taky nějací brouci.

0 0
možnosti
Foto

Vyhlášení bezletové zóny znamená válku s Ruskem se vším všudy. Západ pomáhá Ukrajině dodávkami zbraní, logistikou a proto Ukrajina odolává. Jednání Ruska s Ukrajinou jsou k ničemu a podle analitiků Rusko jednání nebere vážně a tahá Ukrajinu za fusekli.

5 2
možnosti
JK

Jednání s Ruskem jsou nanic, to je realita, Putin nebude jednat s někým, koho nazval nacistou a feťákem, nechá své lidi seriózně vyjednávat jen o kapitulaci Ukrajiny, ostatní tanečky jsou jen válečná taktika.

Potom ale není důvod otálet s bezletovou zónou, pro začátek Lvov a další západní města, jako humanitární ochrana a postupně zónu rozšiřovat. Zároveň zavést humanitární konvoje do zničených měst pod ochranou jednotek angažovaných nezávislých států s veškerou civilní i vojenskou podporou. S Putinem jít na jednání až po stažení posledního vojáka z území Ukrajiny, včetně Donbasu a Krymu. To ale už nebude Putin, ale jiný zástupce Ruska. ;-)

7 2
možnosti
LP

A co byste si tak představovala, že by měl západ, v reakci na šílence s prstem na jaderným tlačítku, udělat ? Navíc, když ty ruský suroviny prostě potřebuje a neobejde se bez nich ?

Tak dejme tomu, aktivně se zapojit do obrany Ukrajiny. A zariskovat jadernou válku ? Máte pocit, že západním politikům jde víc o blaho Ukrajinců, než o blaho vlastní ? Chcete po nich, aby nabídli životy vlastních dětí za nezávislost a celistvost Ukrajiny ? Vy byste to sama udělala ? Vyměnila byste životy svých dětí za hodnoty ?

4 2
možnosti
Foto

Bez ropy a uhlí se obejdeme a plynu částečně také.

2 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 38,96
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik