Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Ať už konečně Rusák ty kohouty zavře. Bude to vyřešené jednou provždy. Chvíli bude zle, ale pak vznikne nová rovnováha a už bez Ruska. Z hlediska bezpečnosti a stability je to krok správným směrem.

5 9
možnosti
JF

J49i66ř69í 11F54i47a59l20a

29. 4. 2022 9:38

Vznikne rovnováha? Asi jo. Akorát naše ekonomika už asi nebude u toho.

2 0
možnosti
VB

Paní Kateřino, máte v tom jednu malinkou významnou chybu. Česko kupuje plyn od německých firem, takže na rozhodování české vlády jaksi nedojde.

Kromě toho, nejde o nákup rublů a potom úhradu dodávek, ale onen systém "vlk se nažral...", kdy sami Rusáci si mění eura na rubliky.

Takže stačil titulek ...Nic nevím.

8 2
možnosti
LC

Ano, Rusáci si mění eura na rubliky ... ale v jimi, administrativně stanoveném kurzu. Nakupujete za ruble i když platíte eurama. Hmm ... takže, kdo nic neví?

3 2
možnosti
MM

Nevím proč se mermomocí hledají problémy tam kde nejsou a zbytečně přilévá benzín do ohně. V podstatě se jedná jen o poslání peněz na jiné číslo účtu. Jo kdyby jsme měli v EU pár jaderných elektráren navíc, dýchalo by se nám nyní lépe. Ještě že máme vyřešeny alespoň záchody pro 3. pohlaví

10 0
možnosti

Byla by to krása, kdyby pár záškodníků vyhodilo plynovod a ropovod na pár kilometrech a na pár měsíců znemožnilo dodávky. Bylo by po debatách ...

4 7
možnosti
Foto

J82o80s65e88f 91B29á11r13t51a

28. 4. 2022 14:15

Zkuste si zaťukat na čelo bude to hodně dunět.

15 2
možnosti
JL

Ano, ted se bude lámat chleba - na ceně energií. Oni špičkoví politici, kam řadím i poslance, mají peněz dost. Ale mohli by trošku přihlížet i k těm, kteří jich zase tolik nemají a budou jich mít ještě méně. Čili řekněme 60% národa?

7 0
možnosti
Foto

Díky za informace! Já, pro jistotu, čistím les. Kotlík mám a v přírodě chutná nejvíce. Zvu Vás na ruský boršč (nebo ukrajinský, vsjo ravno).

6 0
možnosti
JL

A spát budete v zemljance?

0 0
možnosti
JZ

Každá mince má dvě strany, rub a líc. Západ má také jisté páky na rusáky. Ono jaksi bez těžební technologie plyn těžit nelze. Rusko jí neumí vyrábět a je závislé na jejím dovozu ze Západu.

3 0
možnosti
HH

Není. Rusko má cca 8 firem, které vyrábí těžební zařízení pro těžbu plynu.

0 0
možnosti
PP

P48a78v22e87l 78P32o13n29e74c

28. 4. 2022 12:28

> Zastaví se dodávky plynu a budeme se muset spolehnout na naše zásoby

Zásoby vystačí na pár týdnů, pak bude cenu určovat zřejmě zkapalněný plyn z USA. V některých případech bude možné teplo nahradit elektřinou, ale protože zelení aktivisté se bezemisního snu tak snadno nevzdají, poletí nahoru i cena elektrické energie. Tipuji, že rozpočtově zodpovědná vláda s astronomickými cenami energií nic zásadního neudělá a bude si dále tiše pochvalovat zvýšené daňové příjmy do státní pokladny. Nakonec, je to naše nejlepší vláda, jak uznal i sám předseda ;-)

7 0
možnosti
JL

tekutý plyn - hezká idea, jen nemáme technologii, jak jej transportovat k nám, a navíc ho bude málo.

2 0
možnosti
JM

Problém s plynem poškodí bohužel bezprostředně nejdříve nás a teprve až za pár let Putina, který má podle řady zpráv zřejmě už na válku "našetřeno"... Mezitím u nás už mohou vzniknout již solidní nepokoje z drahoty ve stylu francouzských žlutých vest a to je přesně to co Putin chce... Další problém je, že na trhu s plynem je vše založené na dlouhodobých kontrakech a nikde nečeká žádných volný deset LPG tankerů na to aby nás nebo EU na poslední chvíli zachránily až budeme potřebovat. Takže jako vždycky se vyplatí nejdříve premýšlet o možných dopadech dopředu než se začneme silácky předhánět v prohlášeních o tom kdo dříve přestane Putinovi "financovat válku"... V každém případě je zde úplně zbytečné spekulovat kdo tahá za kratší konec, protože se to již velice brzy dozvíme. Čeká nás zajímavá doba...

13 1
možnosti
LT

L52u13d69ě92k 20T14o16n58d47r

28. 4. 2022 11:46

Jestliže vás vyděrač drží pod krkem, tak není nic nemorálního, mu tu šrajtofli raději pro tuto chvíli dát. Ale musíte být připraveni ho při nejbližší příležitosti něčím majznout po hlavě.

Cílem není Pyrhovo "vítězství v jedné bitvě. Cílem je vyhrát válku.

7 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,20
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik