Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky ruskému plynu můžeme v EU vyrábět, mimo jiné, zbraně, které pak dodáme na Ukrajinu, abychom jí pomohli v boji s ruským agresorem.

A tím se kruh hezky uzavře.

9 0
možnosti

A Putin může platit vojáky

0 1
možnosti
Foto

Řešením je aby Rusové stáhli ocas, odtáhli z Ukrajiny a potichu se snažili vše vrátit do starých ekonomických pořádků. Takže třetí cesta je maximální podpora Ukrajiny, nejlépe dodávkami zbraní.

Velvyslanectví Ukrajiny uveřejnilo účet u ČSOB, kam lze posílat příspěvky, které budou:

Za shromážděné finanční prostředky zastupitelský úřad Ukrajiny vybere obranný materiál ve spolupráci s obrannými experty a zástupci Obranné sekce Hospodářské komory ČR a Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR. V koordinaci se státními orgány, HK ČR, AOBP a ukrajinskou ambasádou bude zajištěna zákonem určená administrativa a následná logistika dodání. Zdroj: https://www.facebook.com/UkraineEmbassyinCzechia/.

Číslo účtu je: 304 452 700/0300

[UA] [UA] [UA] [UA] [UA] [UA] [UA]

5 2
možnosti
Foto

Plky. Rusové nikdy ocas nestáhnou. Vaše třetí cesta je nereálná a dodávat zbraně je úplně špatné, vede jen k prodlužování války a dalšímu krveprolívání.

5 8
možnosti
PK

No budem platit jako Němci, nebo ne?

1 0
možnosti
JS

Ano, v rublech jako Němci.

1 0
možnosti
MM

V dohledné době se Evropa zbaví závislosti na ruském plynu a co s tím plynem bude Rusko dělat a z čeho bude financovat své zločinné války?

Ono uzavřít kohoutky u těch vrtů není tak snadné.

6 2
možnosti
ZD

Někam si své moudro zapište a otevřete rok po skončení krize.

0 0
možnosti
MK

Polovina státu jede na plyn, domácnosti, firmy. Tohle nahradit lze v řádu několika let.

3 0
možnosti
JS

Mám těžko kohouty vypnou, nakupujeme přes Německo

4 0
možnosti
JR

J68a46n 49R47á86ž

28. 4. 2022 16:18

My nenakupujeme přes Německo, my nakupujeme přímo u německých dodavatelů. Že je ten plyn z Ruska je vedlejší. Dokud proudí ruský plyn do Německa, nakoupí a zaplatí ho v rublech RWE, uloží do svých zásobníků na našem území a prodá ho pak svým českým zákazníkům. Tak to totiž s tím plynem je. Takže odpojit nás od plynu mohou Němci,nikoliv Rusáci.[>-]

3 0
možnosti
MB

Situace je vážná, o tom není sporu. Sklízíme plody nesmyslů a populismu. Zeman i s u návštěvy prezidenta Dudy - Stále blouznil o vodním kanále. Tragikomické, kdy dodnes nemáme dálniční spojení do Vídně! O polských dálnicích nemá smysl mluvit. Tady sed promrhalo 8 let - rozdáváním neexistujícího. Babišova vláda nás doslova energeticky přikovala k Rusku. Diverzifikace žádná, podobně s výstavbou jaderné elektrárny. Obdivovatelům to nevadí, měli se přece lépe. No a když se tedy měli lépe? Nyní nám všem - Bude hůře. Státní plán Investic existuje - excelovská tabulka je tak krásná. Plynové potrubí k moři, tam jaksi chybí. I Martina Sáblíková, si již spokojeně krouží ve své hale - Ano, Andrej Potěmkin zařídil vše ... :-)

18 1
možnosti
JD

Pane Bučku, opět blouzníte! Zjistěte si, jak se v minulých letech plánovala dálniční výstavba, hlavně za hrůzovlády ODS. Blouznění o vodním kanále? Už Baťa o něm blouznil a jak by se teď hodil!

2 13
možnosti
JZ

Na problémy na rovněž zadělala Babišova vláda, která odmítla stavbu plynovodu z Polska k nám. Už se mělo dávno stavět.

18 1
možnosti
JZ

Polsko už dlouhou dobu pracuje na odpojení se od ruského plynu. Plánovalo ukončit nákup plynu od Gazpromu letos v prosinci, takže to jen trochu urychlí. :-)

7 0
možnosti
JZ

Takže bychom si měli vzít vzor z Poláků. Bez ruského zemního plynu se žít dá, pravda nepůjde to ihned. :-)

5 0
možnosti
OD

Tohle jako by vypadlo z lednového projevu Gustáva Husáka v roce 1969. Příprava na další normalizaci myšlen?

Demagogie na adresu EU je předčasná, on každý roste s velikostí problému, kterému čelí.

Věcně je tam jedna základní chybka - plyn kupujeme s Německem, takže pokud ho vypnou Rusové nám, bude to potom, co ho vypnou jim.

Vzhledem k podílu Gazprom na tvorbě ruského rozpočtu by to jistě bylo těžkou zkouškou pro nás i ostatní země EU, ale plyn dodávají i jiné státy, při současných cenách se maže rozdíl mezi původní cenou plynu z roury a cenou zkapalněného plynu a při vědomí, že stejně tak, jak jsme politicky rozhodli o ukončení uhlí, můžeme toto rozhodnutí revidovat. Rusové ovšem výpadek příjmů nemají čím nahradit, protože ta roura prostě vede jen k nám - ne do Číny. Nedokážu si představit existenci ruské ekonomiky bez příjmů z prodeje nerostných surovin, protože kromě nich a zbraní, které mají zjevně také svá ale a limity, Rusko nic jiného nevyváží.

Takže, naše strana sporu má alternativní řešení, kdežto Rusko ho nemá.

Je zábavné, jak se mentalita korporace a totality podobají - máte na výběr jen z toho, co vám poskytneme. V tom autorka nezklamala

16 3
možnosti
Foto

My nakupujeme plyn na burze. Bez ohledu odkud pochází

4 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,19
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik