Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Průmysl má mnoho odvětví a každé má jiné nároky na provoz. Pokud ředitelé firem nejsou diletanti, tak už teď hledají alternativy, třeba k návratu k uhelnému kotli, kde to technicky půjde.

Stejně se bude v řádu tak dvou tří let vymýšlet způsob odstřihnutí od ruského plynu, takže ti ředitelé stejně budou postaveni před hotovou věc.

1 1
možnosti
HH

Vaše utopické návrhy jsou k smíchu. Kde ten kotel seženete a uhlí?

0 0
možnosti
Foto

Rusko potřebuje plyn více než Evropa. Pokud jej nebude brát Evropa, tak jej Rusko nemá komu v takovém množství dát. Plyn se nedá jen tak zastavit. Polsko vybudovalo terminál na zkapalněný zemní plyn (LNG), ve Svinoústí, který se nyní rozšiřuje. Získává díky tomu plyn od Kataru, USA, Norska a dalších vývozců. Koncem letošního roku má být otevřený nový baltský plynovod přivádějící plyn z Norska. Při budování terminálu nám nabídlo spolupráci a byla šance byla šance získat dotaci i na plynovod k nám. . Babišova vláda to odmítla, že máme plynu dost. Polsko dlouhodobě varovalo Evropu na závislosti na plynu z Ruska. Polsko prohlašovalo, že plynovod, který obchází Ukrajinu i Polsko povede v budoucnosti k napadení Ukrajiny . EU Polsko označovalo, že jsou rusofobové. . Polsko plánuje přestat používat ruskou ropu do letošního května a plyn z Ruska bude brát jenom do konce letošního roku a dál už smlouvu neobnoví

19 4
možnosti
JK

ČR od Gazpromu plyn nenakupuje, takže je otázka, v jaké měně platí, irelevantní.

15 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,20
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik